Ascultă Radio România Cluj Live

Să fim sănătoşi!

Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii , în anul 1948 şi reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună.

ziua mondiala a sanatatii
Foto: ziua mondiala a sanatatii

Articol editat de , 7 aprilie 2016, 07:00 / actualizat: 7 aprilie 2016, 12:02

Mulţi dintre noi când ne gândim la sănătatea noastră, ne gândim la o bună funcţionare a organismului, la absenţa bolii . Sănătatea e un concept cu mai multe nivele spun specialiştii. Putem să ne bucurăm de un corp sănătos, dar dacă suntem mereu plin de mânie şi resentimente, problemele emoţionale se vor face curând resimţite în corp prin procesul numit de medici, somatizare – adică trupul nostru va exprima prin simptome ceea ce noi nu putem spune prin cuvinte sau gesturi.

Sănătatea trupului presupune absenţa oricărei boli fizice şi o stare generală de bine în corp.

Dar putem oare să atingem şi să păstrăm o astfel de stare? Specialiştii spun că da şi ne oferă câteva soluţii.

În primul rând , e bine să fim atenţi la împlinirea nevoilor de odihnă, hrană adecvată, hidratare corespunzătoare.

Foarte importantă pentru sănătatea noastră este şi starea de relaxarea care permite corpului să-şi refacă resursele energetice.

Nu vom uita nici de exerciţii fizice care ne menţin tonusul şi elimină eventualul surplus de greutate şi exerciţiile de respiraţie, acestea asigură o bună oxigenare a organismului.

Un rol important în menţinerea sănătăţii îl au şi curele de detoxifiere care susţin corpul în eliminarea reziduurilor toxice acumulate.

Pentru o stare de sănătate bună, importantă este şi sănătatea mentală, emoţională şi spirituală.

Sănătatea este ca banii, niciodată nu vom avea o adevărată ideea de valoarea sa până când o vom pierde. (Josh Billings)

 

Rodica Tulbure

Radio Cluj se poate asculta şi online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate