Alimente esențiale pentru femeile peste 50 de ani
Nutrienți care sprijină imunitatea, oasele și echilibrul hormonal.
Articol editat de cristina.rusu, 18 decembrie 2025, 12:00
După vârsta de 50 de ani, corpul femeii trece prin schimbări fiziologice: metabolism mai lent, fluctuaţii hormonale, densitate osoasă redusă, risc mai mare de inflamaţii şi necesitatea unui control mai atent al caloriilor şi nutrienţilor.
Meniul adecvat pentru femeile de peste 50 de ani include alimente care susţin sănătatea oaselor, a inimii, echilibrul hormonal, imunitatea şi menţinerea greutăţii.
Legumele cu vitamina C, lactatele, seminţele, leguminoasele, rădăcinoasele şi fructele sprijină imunitatea, oasele, hormonii, controlul greutăţii şi reduc inflamaţiile.
Pentru întărirea imunităţii, se recomandă consumul de legume bogate în vitamina C, precum dovleac, broccoli şi sfeclă.
Legumele cu frunze verzi şi produsele lactate furnizează calciu, vitamina D, magneziu şi K2.
Seminţele de in şi de susan, leguminoasele şi seminţele de dovleac contribuie la menţinerea echilibrului hormonal.
Legumele rădăcinoase oferă fibre şi saţietate prelungită, iar dovleacul şi merele diminuează pofta de dulce.
Pentru reducerea inflamaţiilor, se recomandă consumul de sfeclă, turmeric, ghimbir şi ceai verde cu un puternic efect antioxidant.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.