Ascultă Radio România Cluj Live

De văzut/de făcut în acest weekend în Cluj-Napoca

Mickey și Minnie fac o vizită la Picapam, vineri la 10:30.
Copiii vor intra într-o lume ludică, în care voia bună nu va lipsi, pentru că se anunță piruete, dansuri, jocuri și posibilitatea de a imortaliza momentele cu cei mai îndrăgiți șoricei.
– Activitățile se vor derula ÎN 2 TURE:
1. prima de la ora 10:30
2. a doua de la ora 17:30
Acestea vor dura aproximativ o oră și jumătate.
Vă puteți înscrie accesând următorul link: https://forms.gle/o2y37k8A8cNhX6iy6

Foto: Radio Cluj

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 2 iunie 2023, 09:10 / actualizat: 5 iunie 2023, 8:09

ATELIER DE MARIONETE ȘI SPECTACOL DE PĂPUȘI – CLOVNII PETRECĂREȚI
cu artiștii păpușari Laura și Adam Boboc, în 2 iunie la Muzeul de Artă Cluj.
ora 11 – Atelier de creație și mânuire de marionete
ora 13 – Spectacol de păpuși, Clovnii petrecăreți
Laura și Adam Boboc sunt artiști păpușari la Teatrul de păpuși „Prichindel” din Alba-Iulia. Sunt cunoscuți și prin proiectul lor „Tărâmul poveștilor Dollo” prin care îi antrenează pe copii în arta creării și mânuirii păpușilor și marionetelor.

O piață de flori atipică prinde viață pentru al șaptelea an la rând . În perioada 1-5 iunie, pe Strada Potaissa veți găsi cea mai diversă și inedită ofertă de plante și flori.
Vizitează cele 15 standuri și explorează piața cu ghivece pentru interior, pepinierele cu plante pentru exterior, lavanda gigantică, plante aromatice încrucișate și modificate genetic (cum sună mentă cu gust de lămâie?), precum și cel mai iute ardei iute din lume.
Duminică, 4 iunie, între ora 13:00 și 15:00, are loc ”Masa bunei vecinătăți”. Bucatele sunt aduse, pregătite și cumpărate de fiecare participant care ia loc la masă și trebuie să fie împărțite cu cei din jurul său, într-un spirit autentic de comunitate și prietenie.
Intrarea este gratuită, iar piața de flori va funcționa în intervalul orar 10:00-23:00.

Peste 120 de pisici din toate colțurile lumii vor fi prezente în perioada 3-4 iunie la „??? ????????????? ??? ????”, în Iulius Mall Cluj-Napoca. În intervalul, 10:00 – 18:00 sunt invitați toți iubitorii de pisici (și nu numai), să admire peste ?? ?? ????, într-un concurs de frumusețe felină. Vor avea loc arbitraje tradiţionale și arbitraje de ring WCF, iar la final se vor alege câștigătorii categoriilor aflate in concurs.
Veți putea admira pisici din rasele: British Longhair, Minuet Longhair, Persană, Highland Fold, Highland Straight, Maine Coon, Munchkin Longhair, Siberiană, Bengaleză, British Shorthair, Cornish Rex, Exotic Shorthair, Transylvanian, Albastră de Russia, Savannah, Scottish Fold, Scottish Straight, Thai.

Vineri, de la ora 19:00, Filarmonica de Stat Transilvania găzduiește, la Auditorium Maximum, recitalul cameral – Turneul Național Vibrations.
Muzica lui Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven și Cesar Franck va răsuna pe scena Colegiului Academic în seara zilei de 2 iunie 2023 în interpretarea soliștilor Valentin Șerban (vioară) și Mihai Diaconescu (pian).
Până în 14 iunie 2023, turneul Vibrations va parcurge 7 orașe. Debutul a avut loc în Capitala Europeană a Culturii 2023 – Timișoara, pentru ca mai apoi să se oprească la Oradea, Cluj-Napoca, Brașov, Tg. Mureș, Craiova și să se încheie în București.

Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia Cluj-Napoca, ne invită în lumea dansului, în fastuoasa sală de spectacole a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Vineri de la 18.30, un spectacol care aduce în lumina reflectoarelor farmecul baletelor consacrate, dansuri contemporane, de caracter și dansuri tradiționale românești.

Vineri, 2 iunie, ora 18:00, o discuție deschisă cu Dragoș Pătraru la Zazen, în cadrul festivalului The Inner – Mapping Inside 2023.
Evenimentul aduce aproape profesori în psihologie, autori internaționali de succes, terapeuți, lideri spirituali, cercetători și artiști internaționali, care vor construi împreună, în perioada 2-4 iunie, la Cluj-Napoca, un spațiu autentic, emoțional ce contribuie la cunoașterea, dar mai ales la vindecarea și înțelegerea sinelui.
Accesul se realizează pe baza completării formularului: https://shorturl.at/JUX05

Sâmbătă, între orele 17:00 – 20:00 în Parcul Etnografic National „Romulus Vuia” are loc
Noaptea Privighetorilor. Ajunsă la a 10-a ediție consecutivă la Cluj, vine cu aceleași elemente care vă conectează cel mai bine cu natura noastră urbană. Tururile ghidate, atelierele educative care vor ține ocupați micii participanți, cu povești, desene și jocuri, expoziția realizată în colaborare cu Centrul de Microscopie Electronică „C. Crăciun” al Universității Babeș-Bolyai care va prezenta păsările din alt unghi, microscopic, un recital instrumental sunt doar câteva dintre activitățile attractive din acest an.
Evenimentul este gratuit, dar se achită taxa de intrare în Parcul Etnografic. În cazul în care plouă, evenimentul se reprogramează.
Sâmbătă, de la ora 22:00, concert Alina Eremia la Club NOA.

Tot sâmbătă, de la ora 20:00, George Mesaroș, Tudor Costina, Paul Szabo și Andreea Curea te așteaptă la Flying Circus pentru un spectacol de Stand-up Comedy!

Duminică, de la ora 18:30, Opera Națională Română Cluj-Napoca prezintă spectacolul de balet ZORBA de Mikis Theodorakis.
Pornind de la celebrul roman al scriitorului grec Nikos Kazantzakis, povestea a fost transpusă în pași de dans. O poveste despre realitatea de multe ori crudă a vieții sau a morții și încrederea că, niciodată, micile prilejuri de bucurie nu vor lipsi, este reluată pe scena clujeană, în versiunea soliștilor și ansamblului de balet al Operei Naționale Române, sub semnătura coregrafului american Lorca Massine.

În acest weekend, 2- 4 iunie 2023, are loc una dintre cele mai mari întruniri moto din țară – Transilvania Bikers’ BIKEFEST, ediția a XXV-a!
Vineri vor concerta: Altar și New Proscenium tribute Nightwish iar sâmbătă: Truda și Rebel Yell tribute Billy Idol. Sâmbăta, ca întotdeauna, bikerii veniți de prin toate zonele țării vor merge în parada moto și apoi se vor antrena la concursuri.

Cluj Never Sleeps revine cu o nouă ediție care promite 3 zile pline de noi experiențe, noi concepte, diferite tipuri de artă, muzică și ateliere ale căror activități ne aduc laolaltă atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.
A 9-a ediție a festivalului va avea loc în perioada 2 – 4 Iunie.
Tematica de anul acesta ne poartă spre un nou concept și anume reCreate, o nouă șansă a tinerilor artiști locali să se afirme și să se redescopere în rândul comunității de tineret.

Urbannect continuă proiectul Orașul Acasă 2023 cu un eveniment destinat să faciliteze contactul clujenilor cu arta. Vineri și sâmbătă, de la 17:00 la 22:00, Strada Traian 23.
Evenimentul oferă comunităţii artiştilor clujeni posibilitatea de a expune şi de a performa în spaţiul pus la dispoziţie, cetăţenii oraşului având posibilitatea de a vizita şi interacţiona cu arta expusă în spaţii neconvenţionale. Expoziţii, momente artistice, spectacole, dezbateri. Se încurajează creaţia artistică şi producţia culturală interdisciplinară, cu participarea activă a cetățenilor.

???̀? ????? ????????????? ???? ???????? revine cu cele mai bune producții mondiale de maximum 4 minute, prezentate în 50 de orașe din întreaga lume și în 10 orașe din România. La Cluj-Napoca, filmele foarte scurte se văd în aer liber la Iulius Parc în 2 și 3 iunie de la ora 21:30 și la cinema Victoria în 3 și 4 iunie.

Galatasaray Legends vin la Cluj pentru o înfruntare cu cei mai buni jucători de fotbal ai Naționalei României (1995-2023). Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, marii fotbaliști care au scris istorie pentru ambele echipe, se numără printre vedetele acestui meci.
Meciul demonstrativ se va juca vineri, pe Cluj Arena, în ce-a de-a doua zi a Sports Festival.
SPORTS FESTIVAL este cel mai mare eveniment multi sportiv din România, locul unde legende și mari glorii sportive stau lângă campionii de mâine și suporterii de azi. Locul în care cea mai importantă competiție o duci cu tine însuți. Pana in 4 iunie te bucuri de joacă și sport.

Alegeți și petreceți, weekend fain s-aveți!

 

Consuela Pantea/Alina Vigoniuc

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Strada Uliului din Cluj-Napoca s-a surpat parțial
De prin Cluj sâmbătă, 27 aprilie 2024, 14:25

Strada Uliului din Cluj-Napoca s-a surpat parțial

Circulația pe strada Uliului din Cluj-Napoca a fost închisă, în urma alunecărilor de teren semnalate în ultimele două zile. Inițial,...

Strada Uliului din Cluj-Napoca s-a surpat parțial
Gaudeamus 2024. Recomandările pentru sâmbătă, 27 aprilie
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 21:00

Gaudeamus 2024. Recomandările pentru sâmbătă, 27 aprilie

Programul zilei de sâmbătă, 27 aprilie, se deschide cu o lansare veselă.   Autoarea Virginia Furcoiu le va face copiilor cunoștință de la...

Gaudeamus 2024. Recomandările pentru sâmbătă, 27 aprilie
Muncă și voie bună pentru elevii Școlii Horea
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 16:01

Muncă și voie bună pentru elevii Școlii Horea

Multă muncă și voie bună în rândul elevilor din Școala Gimnazială „Horea” din Cluj-Napoca cu ocazia Săptămânii verzi.   De la mic...

Muncă și voie bună pentru elevii Școlii Horea
Cu inimile la vedere, Denisa Berceanu I FOTO
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 14:39

Cu inimile la vedere, Denisa Berceanu I FOTO

400 de inimi alb-negru de mici dimensiuni, pe foi albe, sunt expuse privirilor noastre cu tot ce au ele înăuntru.   Totul a început ca un...

Cu inimile la vedere, Denisa Berceanu I FOTO
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 13:33

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” I FOTO

Din programul celei de a 23-a ediții a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România nu au lipsit nici proiectele tradiționale, etapa zonală a...

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” I FOTO
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 13:29

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază

Aproape 10.000.000 euro vor fi alocați din bugetul județului pentru realizarea acestei investiții.   Proiectul va fi supus aprobării...

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 11:23

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat

Biologul Tibor Hartel, invitat la Radio Cluj, a vorbit despre importanța proiectelor verzi din orașe:   Se regândește valoarea acestor păduri...

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 17:35

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]

Cel mai mare târg de carte din Transilvania a revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții...

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]