Ascultă Radio România Cluj Live

Elevi și profesori, premiați de Primăria Oradea

Rezultatele școlare și extrașcolare ale celor mai buni elevi au fost răsplătite de municipalitatea orădeană într-un cadru festiv, chiar de ziua orașului.

Elevi și profesori, premiați de Primăria Oradea

Articol editat de cristina.rusu, 12 octombrie 2022, 14:58

În total, 142 de elevi și 107 profesori coordonatori au fost felicitați și premiați pentru rezultatele școlare deosebite obținute în anul școlar 2021 – 2022.

Primăria Oradea a premiat cu bani rezultatele la competițiile internaționale, competițiile naționale organizate sau recunoscute de Ministerul Educației (premiul I, II, III și mențiune), dar și mediile de zece la examenele naționale de Evaluare și Bacalaureat.

Primarul Florin Birta și viceprimarul Marcel Dragoș le-au înmânat acestor elevi și profesori o diplomă de excelență și un album cu Oradea. În plus, elevilor le-au fost virați în cont diverse sume de bani.

Astfel, elevii care au câștigat medalia de aur la o olimpiadă internațională au fost recompensați de Primăria Oradea cu suma de 5.000 lei, în timp ce medalia de bronz cu suma de 2.500 de lei.

Premiul I la o olimpiadă națională a fost recompensat cu suma de 1.000 de lei, premiul II cu 700 de lei, premiul III, cu 500 de lei, iar mențiunea, cu 300 lei.

Totodată, rezultatele la competițiile sportive organizate la nivel național au fost premiate cu 600 lei – locul I, 400 lei – locul II și 200 de lei locul III și mențiune.

De asemenea, media zece la Evaluarea națională și Bacalaureat a fost răsplătită de Primăria Oradea cu suma de 1.000 de lei.

 

Pregătire de excepție

Cred că sunt momente importante pe care trebuie să le marcăm solemn, să avem recunoștință față de înaintașii noștri care au fost adevărați patrioți și care au lăsat o istorie de care azi ne bucurăm și vremuri bune pe care azi le trăim. Cred că toate aceste lucruri nu se puteau întâmpla fără o pregătire de excepție. Pe lângă faptul că au fost patrioți și au dorit să lase ceva moștenire, au avut și o pregătire de învățătură de excepție. Făcând un arc peste timp, mă gândesc cu drag la Școala Ardeleană, care a făcut ca tot mai mulți lideri din acea vreme să fie lideri care au reușit să lase o moștenire și să dea exemple de patriotism, de cum se face istorie pentru o țară. Și atunci, în cadrul acestei ședințe solemne am luat decizia să premiem excelența din Oradea.

Pentru că mi se pare de bun-simț ca elevii care au participat la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale, recunoscute de Ministerul Educației, plus elevii care au luat note de 10 la bacalaureat și la evaluarea națională, să fie premiați în această zi de sărbătoare pentru municipiul Oradea. Sunt 249 de elevi și profesori din Oradea care au avut rezultate excepționale și cred că merită cu toții felicitările noastre. Le dorim ca de la an la an să se depășească, pentru că doar printr-o societate educată lucrurile vor fi din ce în ce mai bune în țara noastră. Felicitări, drag elevi, felicitări, dragi profesori, pentru cum ne-ați ridicat, felicitări dragi părinți pentru cum i-ați crescut și cred că viitorul orașului Oradea arată foarte bine, a spus primarul Florin Birta.

Primăria a premiat astfel rezultatele deosebite obținute la două olimpiade internaționale (aur și bronz), dar și 13 copii care au câștigat premiul I, 31 cu premiul II, 16 cu premiul III și 74 cu mențiuni la olimpiadele naționale, plus 6 premii pentru elevii cu rezultate de 10 la evaluarea națională și bacalaureat.

 

De unde sunt elevii?

Elevii premiați provin de la următoarele unități de învățământ: Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Liceul ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul teologic Baptist „Emanuel”, Liceul Teologic Penticostal „Betel”, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Liceul Teologic romano-catolic „Szent Laszlo”, Liceul teoretic german „F. Schiller”, Liceul Teoretic „Ady Endre”, Liceul Reformat „Lorantffy Zsuzsana”, Liceul de Arte, Colegiul Tehnic „Traian Vuia, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Liceul cu Program sportiv „Bihorul”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Școala gimnazială „Oltea Doamna”, Școala gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Școla gimnazială nr. 16, Școala gimnazială „Avram Iancu” și Școala gimnazială „Szacsvay Imre”.

 

Crina Dobocan

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

laborator
Educaţie duminică, 21 aprilie 2024, 11:36

Un nou laborator pentru studenții orădeni

Departamentul de Electronică și Telecomunicații din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației este preocupat...

Un nou laborator pentru studenții orădeni
Programul național ”Masă sănătoasă”
Educaţie joi, 18 aprilie 2024, 18:38

Programul național ”Masă sănătoasă”

S-a dovedit că pentru mulți elevi, masa primită la școală este principala din zi, iar frecvența participării acestora la ore s-a...

Programul național ”Masă sănătoasă”
Acces gratuit la obiectivele culturale Oradea Heritage
Educaţie joi, 18 aprilie 2024, 17:39

Acces gratuit la obiectivele culturale Oradea Heritage

La Muzeul Evreilor și în Sinagoga Sion vor putea fi organizate lecții de istorie.   Un parteneriat inedit semnat de Inspectoratul Școlar...

Acces gratuit la obiectivele culturale Oradea Heritage
Asociația EDUSPACE a lansat programul revoluționar Future Manager
Educaţie joi, 18 aprilie 2024, 15:23

Asociația EDUSPACE a lansat programul revoluționar Future Manager

Într-o lume a schimbărilor în ritm alert și a cerințelor tot mai complexe de pe piața muncii, Asociația EDUSPACE a lansat cel mai complex...

Asociația EDUSPACE a lansat programul revoluționar Future Manager
Educaţie miercuri, 17 aprilie 2024, 18:06

Minor molestat de un pedagog

Un elev de 15 ani (clasa a IX-) de la Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” din Oradea a fost molestat de pedagogul de serviciu.  ...

Minor molestat de un pedagog
Educaţie marți, 16 aprilie 2024, 09:43

Platforma digitală de corectare, în atenția Ministerului Educației

Pornind de la experiența simulărilor din lunile trecute, când s-a atestat în toate școlile și liceele din țară noul sistem, autoritățile...

Platforma digitală de corectare, în atenția Ministerului Educației
Educaţie luni, 15 aprilie 2024, 14:32

Elevii de la ”Economic”, cei mai buni la ECOMAT

În cadrul acestui eveniment care face parte din Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară, Regionale și Interjudețene, ce vizează elevii...

Elevii de la ”Economic”, cei mai buni la ECOMAT
Educaţie luni, 15 aprilie 2024, 11:29

Corectarea digitală, criticată vehement de Consiliul Elevilor Alba

Metoda de corectare digitală a fost deja pusă în practică în cadrul simulărilor care au avut loc în luna martie.   Reprezentanții...

Corectarea digitală, criticată vehement de Consiliul Elevilor Alba