Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile consumului de rucola

Rucola este una dintre cele mai sănătoase salate verzi şi este săracă în calorii. Astfel, jumatate de cană de rucola conţine numai 2 calorii.Fibrele fac această verdeaţă să fie hrănitoare, putând fi servită cu succes singură la o masă sau alături de alte produse dietetice.
O cană de rucola conţine 52 grame de proteine, 13 grame de grăsimi, 73 grame de carbohidraţi, 3 grame de fibre şi 41 grame de zahăr natural.

Beneficiile consumului de rucola

Articol editat de , 20 decembrie 2014, 06:00

Cele mai importante beneficii ale consumului de rucola :

– Conferă energie organismului, protejează ficatul şi ajută în circulaţia sângelui.

– Rucola este o sursă bună de vitamina C, A si K. Aceste vitamine sunt importante pentru circulaţia sângelui, sistemul osos şi cel cardiovascular.
Vitamina C previne infecţiile, reduce efectul radicalilor liberi şi întăreşte sistemul imunitar. Totodată, vitamina C este eficientă în producţia de colagen.
Vitamina K reduce riscul de fracturi, măreşte masa osoasă şi previne formarea cheagurilor de sânge. Magneziul şi calciul mineralizează sistemul osos.

-Rucola conţine şi calciu, magneziu, fier şi potasiu, care ajută la tensiunea arterială, în sănătatea sistemului osos, precum şi la funcţionarea globulelor roşii din sânge; magneziul şi calciul mineralizează sistemul osos.

-Rucola este recomandată în alimentaţie pentru eliminarea toxinelor din organism şi a radicalilor liberi.

-Această verdeaţă mai conţine şi fitochimicale care îmbunătăţesc sănătatea pielii şi a ochilor, stimulând, în acelaşi timp, sistemul imunitar. Fitochimicalele reduc efectele cancerigene ale hormonilor estrogeni, având un rol important în prevenirea cancerului de prostată, cervical şi ovarian.
-Rucola conţine acid folic, recomandat în special în cazul femeilor însărcinate pentru prevenirea defectelor la naştere.

 

ele.ro