Ascultă Radio România Cluj Live

Dieta cu orez- efecte sigure, fără înfometare

Poftă bună şi succes la slăbit…

dieta cu orez

Articol editat de cristina.rusu, 16 decembrie 2014, 06:00

Încă din cele mai vechi timpuri, asiaticii, recunoscuţi pentru faptul că nu sunt supraponderali, au folosit orezul în alimentaţie şi i-au apreciat calităţile. Iată că orezul constituie un aliat în slăbirea rapidă, fără înfometare.

Orezul este bogat în albumină, substanţă ce are proprietatea de a purifica organismul şi de a reduce nivelul grăsimilor. Mai mult, potasiul din orez ajută organismul să elimine lichidele acumulate în exces, toxinele şi, implicit, kilogramele acumulate în plus.

Dieta cu orez presupune totodată eliminarea din dieta zilnică a prăjelilor, a cărnii şi a pâinii iar lichidul care trebuie consumat este în exclusivitate apa. Totodată, consumul de cafea trebuie eliminat total din dieta cu orez.

Cum se prepară?
Fără a adăuga sare, fierbeţi 250 g de orez în care puteţi adăuga, pentru gust, puţin piper şi pătrunjel tocat sau chiar ceapă şi roşii fierte. Această cantitate de orez se consumă de-a lungul întregii zile. Dacă simţiţi nevoia şi de alte alimente sau senzaţia de foame nu dispare, puteţi mânca şi unu-două mere verzi de-a lungul zilei.

Dieta cu orez brun

Zilele 1, 2 şi 3

Micul dejun: un pahar cu apă minerală imediat după trezire, o cană de ceai, un măr sau o portocală şi o porţie de 50 de grame de orez brun cu suc de lămâie.

Prânz: o porţie de orez brun cu legume, un bol de supă de legume, salată din legume proaspete.

Cină: o porţie de orez brun cu morcovi, varză sau conopidă înăbuşite, un bol cu supă de legume.

Zilele 4, 5 şi 6

Micul dejun: o porţie de orez brun, o linguriţă de alune măcinate.

Prânz: orez brun cu legume înăbuşite, stropit cu puţin ulei de măsline şi un bol cu supă de legume.

Cină: o porţie de orez brun, supă, o linguriţă de alune măcinate.

Ziua 7

Micul dejun: o porţie de orez brun cu scorţişoară şi câteva picături de suc proaspăt de lămâie, un măr sau o pară, o lingură de miere.

Dejun: orez brun cu roşii şi fasole verde înăbuşită, supă, salată verde.

Cină: o porţie de orez brun cu dovlecei înăbuşiţi sau supă de morcovi, şase măsline.
Meniu în dieta cu orez

Ziua I

Mic-dejun: 250 ml lapte degresat cu 50 g cereale integrale

Gustare: un ou fiert

Prânz: o porţie de orez cu o porţie de legume fierte. Poţi mânca pâna te saturi total

Cină: orez cât să te saturi şi 200 ml iaurt degresat
Ziua II

Mic-dejun: 200 ml iaurt degresat cu 50 g de cereale integrale

Gustare: 2 mere

Prânz: orez cât doreşti şi 200 g grătar de vită

Cină: orez şi legume fierte cât doreşti
Ziua III

Mic-dejun: o portocală şi 2 ouă fierte tari

Gustare: 200 ml iaurt degresat.

Prânz: orez cât doreşti şi 200 g piept de pui fiert

Cină: orez şi legume fierte cât doreşti
Ziua IV
Mic-dejun: 250 ml lapte degresat cu 50 g cereale integrale

Gustare: un gref

Prânz: 100 g peşte la grătar şi orez cu legume fierte cât doreşti

Cină: orez cât doreşti plus 200 ml iaurt degresat.

Ziua V

Mic-dejun: 200 ml iaurt degresat cu 50 g de cereale integrale

Gustare: 2 ouă fierte tari

Prânz: 200 g vită la grătar şi orez cât doreşti

Cină: orez cât doreşti şi două portocale

 

Income magazin