Ascultă Radio România Cluj Live

Înfometarea creşte calitatea vieţii

Reducerea cantităţii de alimente consumate zilnic poate creşte calitatea vieţii, susţin cercetătorii în nutriţie de la Centrul de Cercetare Pennington Biomedical din Statele Unite.

Înfometarea creşte calitatea vieţii
Foto: Înfometarea creşte calitatea vieţii

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 19 ianuarie 2017, 06:00

Oamenii de ştiinţă americani au efectuat un studiu la care au luat parte 218 voluntari, cu o greutate corporală absolut normală. Jumătate dintre voluntarii care au luat parte la acest experiment au fost rugaţi să reducă cu 25 %, pentru o perioadă de doi ani, caloriile din consumul zilnic de alimente, în timp ce restul s-au alimentat la fel ca înainte de efectuarea acestui studiu.

După cum s-a constatat în urma studiului, voluntarii care se înfometau au pierdut aproximativ 10% din greutatea corpului, în jur de 7,5 kilograme. De asemenea, voluntarii care au redus consumul zilnic de alimente au avut parte de un somn de foarte bună calitate, au avut un moral ridicat, fiind mult mai bine dispuşi, şi au avut mult mai bune funcţiile vitale ale organismului uman.

La un anumit interval, după terminarea studiului, cercetătorii americani au verificat dacă voluntarii care au luat parte la experiment au continuat dieta propusă de ei. Ca urmare, doar câţiva voluntari acumulaseră câteva kilograme în plus, în timp ce restul voluntarilor şi-au menţinut aceeaşi greutate.

Oamenii de ştiinţă americani susţin că există dovezi foarte clare şi studii ştiinţifice care atestă faptul că organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi decât excesul, iar unele boli apar din cauza excesului de alimentaţie.

 

RADOR

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate