Ascultă Radio România Cluj Live

Pericolul pentru sănătate păstrat de tine în frigider…

Păstrarea incorectă a produselor alimentare ne expune la grave intoxicații alimentare, mai ales în perioada verii.

Pericolul pentru sănătate păstrat de tine în frigider…
Foto: Tentatie

Articol editat de cristina.rusu, 9 august 2016, 06:00 / actualizat: 10 august 2016, 13:41

Curios este faptul că nu toate alimentele pot fi păstrate în frigider.

De exemplu, pâinea se usucă mult mai repede dacă o păstrăm în frigider. Cel mai indicat este să o păstrăm într-un loc uscat și bine aerisit.

Ceapa este indicat să o păstrăm în aceleași condiții, ca să nu încolțească şi nici să nu putrezească. Mai mult de atât, mirosul de ceapă poate să se răspândească şi la alte alimente din frigider. La fel se întâmplă și în cazul usturoiului.

În cazul fructului de avocado, acesta trebuie păstrat în pungi închise la culoare, dar să nu fie sigilate pentru a nu putrezi fructul de avocado.

În cazul în care mai este nevoie ca fructul de avocado să se coacă, el trebuie pus într-un vas în care păstrăm şi bananele, titrează „The Daily Mail”.

Roșiile păstrate în frigider își pierd din gustul lor. Ca urmare, se recomandă să le păstrăm la temperatura camerei.

Torturile care nu conțin cremă din abundență sau frișcă trebuie păstrate în frigider, folosind un spaţiu închis ermetic special pentru acest tip de alimente.

Pepenele galben, în cazul în care nu este tăiat, trebuie păstrat la temperatura camerei.

Pepenele tăiat trebuie păstrat acoperit cu o folie din plastic în coşul cu legume din frigider. În caz contrar, acesta va începe să dezvolte bacterii.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate