Ascultă Radio România Cluj Live

Poftiți la zmeură!

Despre zmeură spun specialiștii că are foarte multe proprietăți și este și foarte gustoasă. Deoarece deja găsim în piețe, vă sfătuim să consumați cât mai multă.

Poftiți la zmeură!

Articol editat de cristina.rusu, 4 iulie 2015, 06:00

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Ohio, zmeura are proprietăţi anticancer, în special a celui de esofag şi de colon. Acest fapt se datorează antocianinelor, nişte antioxidanţi care împiedică dezvoltarea de celule canceroase în organism.

Zmeura este eficientă în anemii:

O cură cu zmeură, le face foarte bine celor care suferă din cauza anemiei. Este un fruct bogat în potasiu, fosfor, calciu şi magneziu, dar şi în vitaminele C, A, E şi B, este indicată în tratarea anemiilor, şi în boli ale ficatului.

Zmeura scade pofta de mâncare:

Este una dintre cele mai eficiente fructe împotriva obezităţii. Câte 200 grame, consumate timp de o lună, dimineaţa, pe stomacul gol, scad pofta de mâncare.

Zmeura este utilă în afecţiuni oculare:

Unul dintre cele mai importante beneficii rămâne însă protecţia împotriva degenerescenţei maculare, o afecţiune oculară care, în timp, poate duce chiar la orbire.

Cercetătorii americani au descoperit că persoanele care au consumat cel puţin 150 g de zmeură pe zi au prezentat un risc cu 36% mai mic de a contracta această boală (datorită vitaminelor A şi E, cât şi a antioxidanţilor).

O cură cu zmeură este recomandată şi pentru menţinerea sănătăţii pielii. Antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.

Vitamina C conţinută de zmeură te ajută să-ţi întăreşti imunitatea. Totodată, te apără şi împotriva bolilor cardiovasculare.

 

Sănătate

 

Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate