Ascultă Radio România Cluj Live

Mugurii de brad un super remediu

Mugurii de brad sunt recomandaţi pentru diverse tratamente, având proprietăţi terapeutice. Aceştia cresc în vârful crenguţelor, ca nişte inflorescenţe şi pot fi recunoscuţi după culoarea verde crud pe care o au. Perioada de recoltare începe primăvara, în luna mai, iar în zonele montane se poate extinde până în luna iunie, când aceştia au două degete lungime.

Mugurii de brad un super remediu
Foto: Mugurii de brad sunt recomandaţi pentru diverse tratamente, având proprietăţi terapeutice. Aceştia cresc în vârful crenguţelor, ca nişte inflorescenţe şi pot fi recunoscuţi după culoarea verde crud pe care o au.

Articol editat de Andrei Cretoiu, 11 noiembrie 2014, 18:00

Mugurii de brad au un gust dulce-acrişor şi o aromă foarte puternică. Ei pot fi consumaţi cruzi, pe stomacul gol, cu un sfert de oră înainte de masă, pentru stimularea şi reglarea poftei de mâncare, combaterea anorexiei, împrospătarea respiraţiei şi dezinfectarea gurii.

Inhalaţiile cu infuzie din muguri  desfundă căile respiratorii, vindecă răceala, activează circulaţia şi redau strălucirea tenului. De asemenea, infuzia poate fi utilizată în caz de tuse, migrene, anemie, boli digestive sau oboseală.

Siropul din muguri de brad conţine o cantitate mare de vitamina C şi este recomandat în tratarea asteniilor şi a stărilor de stres. De asemenea, acesta are şi proprietăţi antiseptice, diuretice şi antireumatice şi ajută la combaterea tusei, a bronşitei şi a afecţiunilor respiratorii acute. Datorită efectului tonic, cu siropul natural de muguri de brad poate fi combătută oboseala intelectuală pentru că redresază valorile glicemiei şi reglează activitatea nervoasă. Acesta poate fi folosit şi ca îndulcitor, fiind recomandat în special copiilor. În caz de febră, se poate consuma siropul diluat cu apă minerală, o băutură tonică şi răcoritoare, recomandată şi pe timpul verii.

De asemenea, specialiştii recomandă să avem în cameră câteva crenguţe proaspete de brad pe tot parcursul anului deoarece sunt benefice întregului organism.

 

Amalia Cărăuş

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate