Dovleacul, savoarea de toamnă pentru sănătate
Dovleacul nu este apreciat doar pentru sărbătoarea Halloweenului.
 
                                    Articol editat de Bianca Câmpeanu, 31 octombrie 2025, 12:00
Consumul de fructe şi legume de sezon este printre cele mai benefice lucruri pentru sănătate.
Dovleacul nu este apreciat doar pentru sărbătoarea Halloweenului îndrăgită de copii, ci şi pentru numeroasele moduri în care poate fi preparat – în supe, creme, checuri, cheesecake-uri, prăjituri, plăcinte şi multe altele.
Bogat în potasiu, cupru, mangan, fier, magneziu şi fosfor, niacină, proteine, carbohidraţi, vitaminele C, E, B2, B3, B6 şi acid folic, dovleacul are un conţinut scăzut de zaharuri simple.
Un alt beneficiu surprinzător este faptul că nu conţine colesterol, ceea ce îl face ideal pentru persoanele care suferă de diabet sau boli cardiovasculare.
În plus, dovleacul susţine imunitatea, îmbunătăţeşte digestia şi oferă energie naturală, fiind un aliat excelent pentru o stare generală de bine.
De asemenea, datorită conţinutului său de antioxidanţi, dovleacul ajută la menţinerea frumuseţii pielii şi la încetinirea procesului de îmbătrânire, fiind un adevărat elixir de toamnă.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.
            
            
 
                         
                         
                        