Studenții de la USAMV prezintă 50 de produse inovatoare la Festivalul Alimentului
Lucrările vor fi evaluate de patru jurii diferite.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 mai 2025, 10:32
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează vineri, 30 mai, a XII-a ediție a Festivalului Alimentului.
Evenimentul de referință, dedicat inovației alimentare, aduce în prim-plan creativitatea și competențele practice ale studenților din anii terminali de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.
Între orele 8-12, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, vor fi prezentate peste 50 de produse alimentare inovatoare, dezvoltate în cadrul lucrărilor de licență de către studenți; de exemplu, ciocolată fără zahăr, bere cu melatonină, jeleuri cu probiotice sau turtă dulce cu plante medicinale.
Lucrările vor fi evaluate de patru jurii diferite, în conformitate cu cele patru secțiuni: produse din carne, produse lactate, produse de panificație, patiserie și zaharoase, respectiv băuturi și produse diverse.
Festivitatea de premiere va începe la ora 12.30.
Sursă: comunicat de presă
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.