Când ar trebui să luăm magneziu?
Magneziul este un ajutor de neînlocuit pentru sănătate.

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 19 mai 2025, 12:00
Multe persoane nu ştiu că suferă de un deficit de magneziu, mai ales în condiţii de stres, sport intens, sarcină sau alimentaţie dezechilibrată. Simptomele sunt adesea subestimate: crampe, oboseală, anxietate, chiar palpitaţii.
Magneziul este implicat în peste 300 de procese biochimice, inclusiv: menţinerea sănătăţii muşchilor şi a sistemului nervos; reglarea tensiunii arteriale; menţinerea ritmului cardiac; contribuţia la formarea oaselor şi dinţilor; reducerea oboselii şi stresului.
Când ar trebui să luăm magneziu?
Când se constată un deficit, stabilit prin analize de sânge sau simptome.
- În caz de efort fizic sau psihic crescut.
- În timpul sarcinii, alăptării sau al activităţii sportive intense.
- În cazul apariţiei de crampe nocturne, iritabilitate sau probleme cu somnul.
Administrarea magneziului fără a fi necesar sau fără consultarea unui medic poate provoca anumite simptome, precum: tensiune arterială scăzută, dezechilibrul altor minerale (de exemplu, calciu), probleme renale la persoanele cu afecţiuni. De aceea, magneziul trebuie administrat doar la nevoie, nu „preventiv” pe termen lung.
O alimentaţie sănătoasă şi echilibrată este cea mai bună cale de a furniza organismului toate substanţele necesare funcţionării corecte.
Cele mai bogate surse de magneziu sunt: bananele, morcovii, merele, legumele cu frunze verzi, avocado, cerealele integrale, produsele lactate etc. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.