Cartofii roșii – un superaliment cu multe beneficii
Cartofii roşii se disting prin culoarea lor şi nu sunt doar gustoşi, ci şi extrem de benefici pentru sănătate.

Articol editat de cristina.rusu, 10 octombrie 2024, 12:00
Iată câteva dintre principalele beneficii ale consumului de cartofi roşii.
1. Bogaţi în antioxidanţi – Cartofii roşii sunt o sursă de antociani, antioxidanţi puternici care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi şi să protejeze celulele de deteriorare.
2. Sursă bună de vitamine şi minerale – Conţin vitamina C, vitamina B6, potasiu, acid folic şi alţi nutrienţi importanţi care susţin sănătatea inimii, sistemului nervos şi sistemului imunitar.
3. Sprijină buna funcţionare a ficatului – Sunt bogaţi în fibre alimentare, care ajută la reglarea digestiei şi susţin buna funcţionare a ficatului.
4. Ajută la controlul zahărului din sânge – Datorită conţinutului scăzut de indice glicemic, cartofii roşii sunt potriviţi persoanelor care suferă de diabet, ajutând la controlul nivelului de zahăr din sânge.
5. Ajută la pierderea în greutate – Sunt un aliment cu conţinut scăzut de calorii şi bogat în nutrienți, făcându-i o alegere ideală pentru persoanele care doresc să slăbească.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.