Beneficiile fructelor uscate
Fructele uscate au fost folosite de civilizaţii şi culturi antice în scopuri medicinale
Articol editat de cristina.rusu, 8 august 2024, 12:00
Puterea vindecătoare a fructelor uscate este binecunoscută, încă din trecut, când au fost folosite de civilizaţii şi culturi antice în scopuri medicinale, inclusiv în medicina tradiţională ayurvedică indiană.
Fructele uscate erau utilizate pentru a stimula energia, pentru a îmbunătăţi sistemul nervos, digestia, pentru ameliorarea durerilor de cap şi împotriva multor alte afecţiuni.
Merele uscate
Sunt potrivite pentru oricine doreşte să piardă în greutate. Conţinutul de calorii al merelor este mic, iar merele uscate oferă şi o concentraţie mai mare de substanţe utile în compoziţia lor. Acestea includ fibre, proteine, vitamine din grupa B, oligoelemente, cupru, magneziu, potasiu şi seleniu.
Perele uscate
Au un efect benefic asupra tensiunii arteriale, datorită conţinutului ridicat de potasiu şi vitamina K.
Cele două ingrediente îşi completează efectul de reglare a tonusului vaselor de sânge, îmbunătăţind fluiditatea sângelui şi reducând riscul de tromboză.
Smochinele uscate
Nu se numără printre fructele uscate populare, dar reprezintă cea mai completă sursă de proteine şi fibre, dar şi de vitamina K, fier, calciu şi .
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram