Ascultă Radio România Cluj Live

”E”- urile celei de a zecea ediții Electric Castle

Renate Rosenberg ne-a "tradus" epitetele fierbinți ale acestei a zecea ediții care se anunță epică, exotică și explozivă.

”E”- urile celei de a zecea ediții Electric Castle

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 iunie 2024, 06:00 / actualizat: 12 iunie 2024, 9:10

Electric Castle a anunţat încă din luna decembrie 2023 nume de artişti şi trupe care vor concerta la ediţia din 2024 a festivalului. Massive Attack, Bring Me The Horizon şi Queens of The Stone Age sunt headlinerii confirmaţi.

Lista artiştilor e completată de Chase and Status (live), Marc Rebillet, Nina Kraviz, Bonobo, Dj Shadow, Sleaford Mods, printre multe alte nume, şi un invitat surpriză: Shaquille O’Neal aka DJ Diesel, legendă NBA şi autoproclamat ‘dubstep dad’.
După anunțarea headliner-ilor la festivalul Electric Castle, Renate Rosenberg ne-a „tradus” epitetele fierbinți ale acestei a zecea ediții care se anunță epică, exotică și explozivă.

Renate Rosenberg: Epic – pentru că avem în line-up nume foarte așteptate, nume care au schimbat foarte multe în istoria muzicii. Sunt trupe precum Massive Attack, care au creat un gen în sine, ei sunt părinții triphop, de la ei sunt alte zeci de trupe de prim rang care s-au inspirat. Massive Attack este o experiență de trăit măcar o dată viață pentru orice iubitor de muzică de calitate.
Queens of the stone age pentru prima oară în România, din nou creator de gen, ei au impus stone rock în muzica ultimelor decade și sunt niște legende ale rockului.
Bring me the horizon, una dintre cele mai versatile trupe rock ale noii generații. E important că revin la Castel pentru că din nou și-au schimbat stilul și vin cu ceva nou. Bineînțeles, zeci de alte nume, fiecare aduce o calitate în plus evenimentului și o șansă în plus pentru publicul nostru de a trăi muzica live la cele mai înalte cote.

Reporter: Al doilea mare ”E” al ediției a 10-a a Electric Castle este despre culorile atât de variate ale muzicii de pretutindeni.

Renate Rosenberg: Exotic, pentru că în fiecare ediție Electric Castle își dorește să scoată puțin publicul din zona de confort. Da, anume precum Sean Paul sunt surprinzătoare în line-up-ul nostru. Până la urmă, ne uităm, în schimb, la un om care a creat un brand în dance hall, este unul dintre, hai să spunem așa, garanția hiturilor, de aceea atât de multe vedete apelează la colaborări cu Sean Paul. El vine cu un show foarte dinamic, în care toate hiturile mari pe care le știm și care au un miliarde de audiții în streaming vor fi acolo, live, o experiență de trăit.

Nouă ne place foarte mult să explorăm tot ce înseamnă world music, de aceea avem nume precum Khruangbin, o trupă care este foarte atractivă pentru tânăra generație, deși este un show aproape complet instrumental.

Avem artiști cred că din 25 de țări. Cred că regăsești întreaga hartă a lumii, de la australieni la artiști din Puerto Rico, artiști din Chile, artiști din Africa, da, avem chiar din Congo o trupă de neratat ca și experiență muzicală.

Reporter: Va fi explozivă următoarea ediție.

Renate Rosenberg: Explozivă, pentru că dăm foarte multă atenție trendurilor actuale, muzica electronică se dezvoltă în direcții noi. Avem și clasici ai muzicii electronice precum Bonobo sau Sasha, dar și nume care vin cu aerul acela proaspăt în care genurile se întrepătrund […].

Reporter: Cum stăm cu partea românească?

Renate Rosenberg: Este o scenă foarte vibrantă pe piața românească în acest moment. Revin în festival nume care cumva sunt atașate deja de Bonțida, precum Vița de vie sau Coma, Subcarpați care, bineînțeles, au întotdeauna cel mai mare show dintre toți artiștii români prezenți în festival.

Dar, avem și nume noi: pentru prima oară vine Vama și nume pe care noi le-am descoperit în țară, în diferite cluburi. Ne-am dorit întotdeauna ca Electric Castle să fie o scenă și pentru cei care acum debutează în muzica românească și care au nevoie să fie descoperiți de public și să sperăm să confirme pe viitor.

Reporter: Păi, la cum stau lucrurile și prezentările o să fie încăpătoare Bonțida pentru această a zecea ediție?

Renate Rosenberg: E un festival de 40 de hectare. Întotdeauna ni-l dorim și ni-l gândim astfel încât în ciuda faptului că avem zeci de mii de participanți în fiecare zi, cred că oricine a fost la Electric Castle nu a simțit vreodată presiunea aglomerării.

E un spațiu foarte generos, cu multă natură, multă istorie, cu șansa de a te retrage atunci când vrei o mică pauză și cu șansa de a fi înconjurat de oameni ce vibrează alături de tine atunci când vrei să fii în fața scenei și să îți vezi trupa favorită.

Reporter: Fain! Și în privința vremii, ce luăm, cizme de ploaie sau sandale?

Renate Rosenberg: Luăm pelerina de bun chef și de detașare totală, pentru că atunci, cu siguranță, îmbrăcat doar cu poftă de a consuma muzică bună, n-o să ne prea pese cum arată cerul.

Reporter: Astfel s-au aliniat astrele în lineup-ul ediției a 10-a a festivalului Electric Castle, 17-21 iulie.

Anca Brășfălean

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.

Teatrul merge și pe la sat
Reportaje marți, 9 iulie 2024, 14:13

Teatrul merge și pe la sat

Teatrul merge pe la sat. Are două misiuni, prin două proiecte: să-i apropie pe copii și tineri de știință, prin spectacolul Profesorul...

Teatrul merge și pe la sat
Sub semnul crucii. Interviu cu antropologul italian Giuseppe Tateo
Reportaje luni, 8 iulie 2024, 12:43

Sub semnul crucii. Interviu cu antropologul italian Giuseppe Tateo

La sfârșitul lunii iunie, exact în ziua când se împlineau 40 de ani de la începerea lucrărilor de construcție la actuala Casă a Poporului...

Sub semnul crucii. Interviu cu antropologul italian Giuseppe Tateo
Motociclete SMURD cu defibrilator, prezentate în prezența lui Raed Arafat | FOTO
Reportaje sâmbătă, 6 iulie 2024, 14:30

Motociclete SMURD cu defibrilator, prezentate în prezența lui Raed Arafat | FOTO

Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România, continuă extinderea programului național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu...

Motociclete SMURD cu defibrilator, prezentate în prezența lui Raed Arafat | FOTO
Clubul lecturii de vacanță | FOTO
Reportaje sâmbătă, 6 iulie 2024, 06:00

Clubul lecturii de vacanță | FOTO

Ca-n fiecare an Biblioteca Județeană “O Goga” a pregătit o serie de activități pentru perioada vacanței.   Participanții la Clubul de...

Clubul lecturii de vacanță | FOTO
Reportaje vineri, 5 iulie 2024, 12:39

Selecția Jazz in the Parc Competition jurizată de Radio Cluj

Parcul Central din Cluj-Napoca se transformă în acest weekend într-un hub efervescent pentru jazz-ul contemporan. Jazz in the Parc Competition...

Selecția Jazz in the Parc Competition jurizată de Radio Cluj
Reportaje vineri, 28 iunie 2024, 13:28

Sunt din nou probleme pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu”

Mai multe zboruri ale unor companii aviatice sunt întârziate cu ore bune sau au fost chiar anulate, iar, de cele mai multe ori, pasagerii află...

Sunt din nou probleme pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu”
Reportaje joi, 27 iunie 2024, 12:23

Servicii stomatologice gratuite pentru copii

Pentru copiii care locuiesc în Cluj-Napoca, o vizită la dentist nu necesită un efort prea mare. Situația e cu totul alta în mediul rural, unde,...

Servicii stomatologice gratuite pentru copii
Reportaje joi, 27 iunie 2024, 11:16

Admiterea de vară la Universitatea Babeș-Bolyai

Pentru admiterea din această vară, UBB scoate la concurs peste 27.800 de locuri, pentru anul universitar 2024-2025, dintre care aproximativ 5.300...

Admiterea de vară la Universitatea Babeș-Bolyai