Ascultă Radio România Cluj Live

Partyrobics – mișcare, voie bună, stil de viață sănătos [AUDIO]

Este una dintre cele mai bune metode de descărcare emoțională, de eliminare a stresului și de îmbunătățire a socializării, spun câteva dintre femeile care au îmbrățișat programele propuse de aceasta.

Partyrobics – mișcare, voie bună, stil de viață sănătos [AUDIO]

Articol editat de cristina.rusu, 13 august 2023, 00:00 / actualizat: 15 august 2023, 14:30

A fost o clasă interesantă, a reușit să îmbine mai multe stiluri. În acest fel, cele trei antrenoare care au condus programele au reușit să ne arate care este acel stil care, poate, ni s-ar potrivi fiecăruia. Și în acest mod, fiecare reușim să alegem stilul potrivit care să ne ajute să facem puțină mișcare, dacă nu zilnic, atunci măcar de 3-4 ori pe săptămână. Întotdeauna puțină mișcare este benefică, indiferent de stilul pe care îl alegem și de timpul pe care îl alocăm. Important este să ne găsim puțin timp pentru noi, a spus Raluca, o tânără de 35 de ani.

Pentru mine mișcare este foarte importantă, înseamnă viața, înseamnă a doua casă. Fără mișcare eu nu pot să trăiesc, a spus o femeie de 42 de ani.

Cea mai mică participantă la clasa de partyrobics a fost o fetiță de 10 ani. Aceasta a spus că practică dansul, iar pe ea mișcare o ajută să se simtă mai bine.

O altă participantă a spus că a ajuns să practice sportul de două ori pe săptămână, pe când înainte nu reușea să găsească timp nici pentru o zi.

În ultimul timp am ajuns la sport de două-trei ori pe săptămână. Am descoperit că-mi dă o stare de bună-dispoziție și mă motivează foarte mult. E important mai ales pentru sănătate, a spus o femeie de 41 de ani.

Antrenoarea Diana Iuhas este absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport din Oradea. Profesor de sport, Diana le ajută pe femei să-și tonifice musculatura, să facă mișcare și să-și dezvolte încrederea în sine.

Ținem contactul aproape tot timpul, ne cunoaștem și socializăm foarte mult între noi. Facem clasele să fie cât mai fun și mai atractive, să nu fie monotone, iar muzica și exercițiile sunt pe măsură. În același timp, ne concentrăm să facem toate tipurile de mișcare pentru anumiți oameni. De pildă, pentru cei care au probleme cu spatele, facem mișcare pentru acest tip de afecțiune. Avem foarte multe clase care nu solicită genunchii sau articulațiile. Iar pe cei ce au astfel de probleme, îi trimitem la clasele respective. Tot mai mulți vin la mișcare, inclusive tinerii, de la 10 ani încep să vină. Începe să devină un stil de viață sănătos, iar aceasta ne bucură foarte mult, a spus Diana Iuhas.

Pe lângă sport, Diana și Teodora propun un plan alimentar pentru cei care vor să își schimbe stilul de viață ori să slăbească sau pur și simplu vor doar tonifiere.

Teodora Lăzuran spune prin programele de mișcare pe care le propune încearcă să celebreze prietenia, bucuria de a fi în echipă și mai ales mișcarea și energia pozitivă. Toate scot la suprafață pofta de distracție, multă voie bună și multe zâmbete. E fun, antrenant, transpiri și te simți bine.

Noi suntem renumite pentru evenimentele pe care le creăm. Eu personal cred că socializarea și aducerea oamenilor la un loc aduce bucurie, se schimbă energiile. Oamenii schimbă, pe lângă energiile de care vorbeam, impresii, se mișcă împreună, se crează legături. Iar asta nu face decât să se ajute pe ei înșiși, iar pe noi să ne autodepășim, să aducem programe noi pentru ei și să devenim o națiune mai sănătoasă, mai veselă și mai întreagă la minte, a spus Teodora Lăzuran.

Pe lângă mișcare, Teodora pune accent pe dezvoltare personală.

Cred că pacea interioară, ca și eliberarea psihică de stresul cotidian și de tot ceea ce înseamnă presiunea din societatea de astăzi, face foarte bine. Căutăm să dezvoltăm programe și evenimente în așa fel încât oamenii să se elibereze. În momentul în care sunt în sală – pentru o oră sau două, să se elibereze și să fie atât de egoiști încât să trăiască doar pentru ei aceste moment, a mai adăugat Teodora Lăzuran.

Practic, să se deconecteze și să-și elibereze toate gândurile și emoțiile negative….

Toate energiile negative cu siguranță dispar, pentru că aici ești doar tu cu tine, pentru tine. Totodată, punem accent pe o postură corectă. Asta ar trebui să fie punctul principal pentru fiecare instructor sau promotor de mișcare. O postură corectă, o mișcare executată corect, pentru că noi ne dorim să aducem beneficii și nicidecum probleme de sănătate. Postura este cea mai importantă. Starea de bine vine atunci când ai un trup drept, zvelt și sănătos, este de părere Teodora.


Crina Dobocan

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Sărbătoare la Teatrul de Nord din Satu Mare
Reportaje miercuri, 24 aprilie 2024, 13:41

Sărbătoare la Teatrul de Nord din Satu Mare

O trupă de actori omogenă și bine sudată, o secție de teatru pentru adolescenți, mai mult de 60 de voluntari de toate vârstele care se...

Sărbătoare la Teatrul de Nord din Satu Mare
Tinerii din Pata Rât în Tranzit spre o viață în culori
Reportaje marți, 23 aprilie 2024, 16:22

Tinerii din Pata Rât în Tranzit spre o viață în culori

50 de adolescenți, majoritatea veniți din Pata Rât, au explorat orașul în căutare de subiecte pentru atelierele Tranzit Visual Lab. O viață...

Tinerii din Pata Rât în Tranzit spre o viață în culori
Ia cu lingura de lemn!
Reportaje luni, 22 aprilie 2024, 16:09

Ia cu lingura de lemn!

E un curent mai răspândit la alții decât la noi, dar și în România sunt aproximativ 1.500 de împătimiți al căror hobby este realizarea...

Ia cu lingura de lemn!
Cărți scrise de copii pentru copii
Reportaje sâmbătă, 20 aprilie 2024, 06:00

Cărți scrise de copii pentru copii

Invitați la eveniment au fost prof. dr. Vasile Flueraș , scriitorul Horia Corcheș și editorul Bianca Mereuță de la Editura Singnatura.  ...

Cărți scrise de copii pentru copii
Reportaje vineri, 19 aprilie 2024, 06:00

Ciprian Lupu va participa la 3 etape ale Campionatului European de Raliuri

Anul acesta are de gând să crească miza şi să participe la 3 etape ale Campionatului European.    Ciprian Lupu, singurul pilot de curse...

Ciprian Lupu va participa la 3 etape ale Campionatului European de Raliuri
Reportaje joi, 18 aprilie 2024, 15:38

Povestiri terapeutice despre tămăduire, semnate de psihiatrul clujean Doina Cosman

Cartea semnată de Doina Cosman, prof. univ. la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, medic primar...

Povestiri terapeutice despre tămăduire, semnate de psihiatrul clujean Doina Cosman
Reportaje joi, 18 aprilie 2024, 13:37

”Scandalul de azi, de ieri și de mâine” – teatru radiofonic realizat de copii

Este vorba de un spectacol de teatru radiofonic, creat de elevii de la Cercul de Teatru.   Proiectul educațional își propune să le prezinte...

”Scandalul de azi, de ieri și de mâine” – teatru radiofonic realizat de copii
Reportaje miercuri, 17 aprilie 2024, 15:16

Programul Național de Transplant Hepatic la Cluj

Acest proiect marchează începutul unei noi etape în îngrijirea pacienților cu afecțiuni hepatice grave.   Institutul de Gastroenterologie...

Programul Național de Transplant Hepatic la Cluj