Ascultă Radio România Cluj Live

De văzut/de făcut în acest weekend în Cluj-Napoca

 

De văzut/de făcut în acest weekend în Cluj-Napoca

Articol editat de cristina.rusu, 12 mai 2023, 06:00 / actualizat: 14 mai 2023, 21:06

Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei sau Filiala Cluj a Muzeului Național Militar sunt doar câteva dintre instituțiile culturale care pot fi vizitate în cadrul evenimentului. O mare parte din expoziții vor avea loc și în clădirea Universității Babeș-Bolyai.

 

Vineri, 12 mai, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei va fi vernisată expoziția ?????? ?? ????? mări. ???? ?? ?????? ??ș?? ??? ??????? ș? ????? ??????
Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei deține o colecție de vase grecești, nu foarte generoasă în ce privește numărul de piese (aproximativ 40 de exemplare), însă semnificativă, spectaculoasă chiar în ce privește varietatea formelor de vase, a stilurilor decorative și a centrelor de producție. Dintre acestea atrag atenția în mod special vasele cu figuri roșii produse în Etruria și Magna Grecia, în secolele V – III î Chr.

 

Tot vineri, de la ora 18,30 la Opera Națională Română Cluj-Napoca se cântă TOSCA de Giacomo Puccini.
Operă în trei acte pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după drama La Tosca de Victorien Sardou. Premiera mondială de la Teatro Costanzi din 14 ianuarie 1900 a adus în fața publicului un titlu a cărui popularitate avea să se păstreze de-a lungul timpului. Conform informațiilor din cadrul programului Operabase, în perioada 2007-2012 Tosca s-a situat pe poziția a cincea în topul celor mai interpretate spectacole de operă.

 

Insomnia Café&Bistro vă invită vineri, de la ora 20:00 la o degustare de vinuri locale și bunătăți Ardelenești!
Aromele vinurilor locale și bucatele savuroase din bucătăria ardelenească vă vom purta într-o călătorie prin inima Transilvaniei, alături de cântece și muzică autentică interpretate de talentații lăutari din Palatca.

 

Teatrul Naţional Cluj-Napoca prezintă vineri, de la ora 20:00, ANGAJARE DE CLOVN de Matei Vișniec. În distribuție: Sorin Misirianţu, Ovidiu Crişan și Ioan Isaiu.
Nicollo, Filippo şi Peppino sunt persoane anonime, ei pot să fie, de fapt, oricine. Se tachinează, sunt sarcastici, invidioşi, ingenui manifestând un amestec bizar de copilărie crudă şi tandreţe iubitoare. Bufonadele lor sunt, într-un fel, nişte parabole ale morţii, dar, totodată, un bun prilej de etalare a „cunoștințelor” dobândite de-a lungul unei îndelungate cariere. Nu sunt esenţial răi, ci alienaţi de o societate care le dă senzaţia că nu mai are nevoie de ei: o temă, parcă, mai actuală ca niciodată.

 

Vineri, de la ora 19:00, Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”, vă invită la un concert simfonic, la pupitrul dirijoral Gregory Vajda și Barnabás Kelemen la vioară.
Din program: György Ligeti – Concertul pentru vioară, Maurice Ravel – Valsuri nobile şi sentimentale și Bolero

 

De 30 de ani prezenți în industria muzicală B.U.G Mafia concertează vineri, de la ora 21:00 la NOA. Și tot în Club NOA, de această dată, sâmbătă, de la ora 21:00,concert DELIA- un spectacol plin de culoare, dans și energie.

 

Omul cu Șobolani, una dintre cele mai longevive trupe de rock alternativ din România, prezintă în Flying Circus, sâmbătă de la ora 21:00, single-ul „Ai picioare prea lungi”.
Înființată în Constanța, în 1997, trupa are 8 albume lansate, 90 piese și 3 generații de fani.

 

Holograf revine la Cluj cu un concert de vis și un album nou, „Cum bate inima ta”, duminică, 14 mai, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenților.

 

Duminică, de la ora 20:00, la Kârciuma concert Dinu Olărașu- Fain de primăvară.
Pasionat de poezie, scrie primele versuri în școala generală, dar învață și să cânte la chitară, transpunerea versurilor sale pe muzică fiind o consecință logică. Între 1984 și 1985 evoluează în Cenaclul Flacăra.

 

Duminică, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional Cluj-Napoca se joacă O NOAPTE FURTUNOASĂ de I.L. Caragiale.
Premiera piesei a avut loc pe 18 ianuarie 1879 al Teatrul Național din și a avut mare succes, autorul fiind aplaudat furtunos chiar după primul act. Acesta a fost momentul care a marcat începutul gloriei lui Caragiale, toate piesele pe care le-a prezentat mai târziu constituind cele mai mari succese ale teatrului românesc din secolul al XIX-lea.

 

Alegeți și petreceți, weekend fain s-aveți!

 

Consuela Pantea

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Muncă și voie bună pentru elevii Școlii Horea
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 16:01

Muncă și voie bună pentru elevii Școlii Horea

Multă muncă și voie bună în rândul elevilor din Școala Gimnazială „Horea” din Cluj-Napoca cu ocazia Săptămânii verzi.   De la mic...

Muncă și voie bună pentru elevii Școlii Horea
Cu inimile la vedere, Denisa Berceanu I FOTO
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 14:39

Cu inimile la vedere, Denisa Berceanu I FOTO

400 de inimi alb-negru de mici dimensiuni, pe foi albe, sunt expuse privirilor noastre cu tot ce au ele înăuntru.   Totul a început ca un...

Cu inimile la vedere, Denisa Berceanu I FOTO
Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” I FOTO
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 13:33

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” I FOTO

Din programul celei de a 23-a ediții a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România nu au lipsit nici proiectele tradiționale, etapa zonală a...

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” I FOTO
Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 13:29

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază

Aproape 10.000.000 euro vor fi alocați din bugetul județului pentru realizarea acestei investiții.   Proiectul va fi supus aprobării...

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 11:23

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat

Biologul Tibor Hartel, invitat la Radio Cluj, a vorbit despre importanța proiectelor verzi din orașe:   Se regândește valoarea acestor păduri...

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 17:35

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]

Cel mai mare târg de carte din Transilvania a revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții...

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 14:27

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic

Echipa specializată în gestionarea apelor din Cluj continuă să acționeze pentru a reduce impactul poluării asupra râului Someșul Mic.  ...

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 18:21

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” anunță deschiderea înscrierilor pentru sesiunea aprilie- iulie. 300 de locuri au...

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca