Ascultă Radio România Cluj Live

Preparate tradiționale din bucătăria transilvană, prezentate la USAMV [AUDIO/FOTO]

Foto: Radio Cluj

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a expus astăzi, vineri, 28 mai 2021, preparate tradiționale din bucătăria transilvană, realizate de 22 de studenți în cadrul evenimentului ”Călătorie în bucătăria tradițională românească”. Preparate care mai de care mai delicioase, cozonaci, prăjituri, plăcinte și platouri tradiționale au fost supuse jurizării pentru a decide care dintre ele are într-adevăr o poveste și rețeta a fost transmisă din generație în generație.

Preparate tradiționale din bucătăria transilvană, prezentate la USAMV [AUDIO/FOTO]
Foto: Foto: Radio Cluj

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 28 mai 2021, 13:13 / actualizat: 29 mai 2021, 13:40

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a expus astăzi, vineri, 28 mai 2021, preparate tradiționale din bucătăria transilvană, realizate de 22 de studenți în cadrul evenimentului ”Călătorie în bucătăria tradițională românească”. Preparate care mai de care mai delicioase, cozonaci, prăjituri, plăcinte și platouri tradiționale au fost supuse jurizării pentru a decide care dintre ele are într-adevăr o poveste și rețeta a fost transmisă din generație în generație.

22 de studenți din anul IV la Ingineria și Protecția Mediului din cadrul Facultății de Agricultură au gătit și și-au prezentat rețetele învățate de la bunici. Preparatele prezentate astăzi sunt specifice mai multor zone din Transilvania:

Este o călătorie în trecutul gastronomic al satelor de baștină ale studenților de la USAMV pentru descoperirea gustului de altădată al bucătăriei părinților, a precizat Conf. dr. Avram Fițiu, coordonatorul tradiționalului proiect:

Avram Fițiu.

Această prezentare necesită JavaScript.

La eveniment a participant și George Cățean, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, care a vorbit despre importanța păstrării tradițiilor românești mai ales când vine vorba de arta culinară, dar și despre obiectivele ministerului de a susține agricultura românească și produsele locale:

George Cățean.

Această prezentare necesită JavaScript.

Între rețetele cu care studenții au încântat asistența se numără gușă fiartă cu boia și usturoi, cocoradă cu brânză de oaie, cozi de ceapă și mărar, zamă de măcriș sau alivenci de Toplița. Toate produsele au fost jurizate de trei experți în gastronomie tradițională.

 

Text/audio/foto: Larisa Hurducaci

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Apreciază:

Etichete:
Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” I FOTO
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 13:33

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” I FOTO

Din programul celei de a 23-a ediții a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România nu au lipsit nici proiectele tradiționale, etapa zonală a...

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” I FOTO
Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 13:29

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază

Aproape 10.000.000 euro vor fi alocați din bugetul județului pentru realizarea acestei investiții.   Proiectul va fi supus aprobării...

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază
Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 11:23

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat

Biologul Tibor Hartel, invitat la Radio Cluj, a vorbit despre importanța proiectelor verzi din orașe:   Se regândește valoarea acestor păduri...

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat
Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 17:35

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]

Cel mai mare târg de carte din Transilvania a revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții...

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 14:27

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic

Echipa specializată în gestionarea apelor din Cluj continuă să acționeze pentru a reduce impactul poluării asupra râului Someșul Mic.  ...

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 18:21

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” anunță deschiderea înscrierilor pentru sesiunea aprilie- iulie. 300 de locuri au...

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 15:32

Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au fost sesizați marți, 23 aprilie de către Garda de Mediu privind anumite scurgeri de...

Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 12:07

Când se inaugurează noul terminal al Aeroportului Avram Iancu?

Directorul aeroportului, David Ciceo, spune că întreaga capacitate a terminalului de plecări va crește cu aproximativ 35 la sută față de...

Când se inaugurează noul terminal al Aeroportului Avram Iancu?