Consumul regulat de ardei iute reduce riscul de deces prematur
Cercetătorii au analizat 4.729 de studii din cinci dintre cele mai importante baze de date de sănătate din lume, comparând 570.000 de persoane din Statele Unite, Italia, China şi Iran.

Articol editat de cristina.rusu, 11 noiembrie 2020, 11:40
S-a constatat că persoanele care consumă în mod regulat ardei iute sunt cu 26% mai puţin predispuse la deces cauzat de boli cardiovasculare, cu 23% – de cancer şi 25% – de moarte din alte cauze, comparativ cu cei care mănâncă ardei iute rar sau deloc.
Oamenii de ştiinţă subliniază că motivul exact pentru care ardeiul iute influenţează organismul în acest mod necesită studii suplimentare.
Cu toate acestea, specialiştii au observat că rezultatele cercetărilor pot fi atribuite faptului că ardeiul iute are efecte antiinflamatoare, antioxidante şi anticancerigene şi, de asemenea, reglează nivelul glicemiei.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.