Ascultă Radio România Cluj Live

Joacă în aer liber în 16 orașe din România

Timp de 4 săptămâni, în perioada 12 mai – 4 iunie 2017, 16 orașe găzduiesc cea mai importantă campanie de promovare a mișcării de masă din țara noastră.

Joacă în aer liber în 16 orașe din România

Articol editat de Alina Vingan, 13 martie 2017, 13:35

Bucurie in Mișcare este un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, demarat de Asociația 11even în anul 2012. De atunci și până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de orașe din România și în Chișinău, Republica Moldova, reunind zeci de mii de participanți.

Bucurie în Mișcare este o platformă care integrează idei de jocuri și metode simple de exerciții în aer liber, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Astfel, în cadrul fiecăruia din cele 16 festivaluri vom regăsi următoarele zone pregătite pentru toți participanții, indiferent de vârstă:

1.Caravana de joacă pentru prichindei;
2.Cros-ul „Bucurie în Mișcare”;
3.Zona de jocuri și concursuri pentru copii și familie;
4.Zona de competiții sportive;
5.Scena cu demonstrații sportive, fitness și dans;
6.Zona cu jocuri de team-building;
7.Zona cu meșteșuguri;
8.Zona cu bunătăți de toate felurile;
9.Zona de relaxare și board-games pentru tineri;
10.Zona „Reciclăm și ne jucăm”.

Derulat anul acesta sub sloganul Iubesc mișcarea!, proiectul își propune astfel să aducă împreună copii și părinți, tineri care împărtășesc aceleași pasiuni, sportivi amatori și profesioniști, într-un eveniment plin de viață și extrem de ofertant.

Integrând și o componentă de educație în protecția mediului, campania din acest an propune participanților și o zonă de conversie creativă a deșeurilor în jocuri și jucării. Produsele rezultate în cadrul zonei “Reciclăm și ne jucăm” vor fi oferite celor prezenți în schimbul unor donații. Banii adunați vor fi folosiți pentru susținerea unor cauze sociale locale.

Agenda evenimentelor din acest an este următoarea:

12-14 mai: Arad, Craiova, Petroșani, Târgu Jiu;
19-21 mai: Deva, Făgăraș, Ploiești, Râmnicu Vâlcea; 26-28 mai: Baia Mare, Botoșani, Timișoara, Zalău; 2-4 iunie: Bacău, Cluj-Napoca, Galați, Piatra Neamț.

Toate aceste 16 evenimente sunt implementate cu sprijinul unor co-organizatori locali – oameni și organizații care susțin activ sportul și implicarea în comunitate și sunt susținute de către Kaufland România, partener tradițional al proiectului “Bucurie în Mișcare”.

Pentru mai multe informații despre Campania Bucurie în Mișcare România 2017 vă invităm să accesați www.bucurieinmiscare.ro sau pagina oficială de Facebook

Istoric Bucurie în Mișcare

Prima ediţie s-a numit Family Olympics și a avut loc în 10 oraşe din România în timpul Jocurilor Olimpice din Londra. În cadrul campaniei au fost strânse fonduri pentru cumpararea a 80.000 de ghiozdane pentru tot atâția copii din mediul rural, în cadrul unui program derulat în parteneriat cu World Vision România. În 2013, pe lângă evenimentele de weekend, au fost organizate jocuri și competiții în 30 de grădinițe și 50 de școli. Peste 2.000 de persoane au luat parte la evenimentele speciale de alergare și înot.

A fost anul în care organizatorii au oferit zeci de mingi și tricouri semnate de Gheorghe Hagi, celor mai activi dintre participanți.

Începând cu anul 2014, campania a ajuns, în medie, în 6 orașe anual. În derularea și organizarea evenimentelor au fost implicați peste 700 de voluntari. Organizatorii au amenajat si coordonat în această perioadă peste 200 de spații de jocuri și concursuri.

Cei prezenți au putut să participe la peste 100 de demonstrații de toate felurile, de la arte marțiale la scrimă, de la dans de societate până la zumba și kangoo jumps. Din anul 2016, proiectul a ajuns și în Chișinău, unde, cu ocazia primei ediții a atras peste 10.000 de participanți. Această primă ediție s-a derulat pe parcursul unei săptămâni întregi, în primăvara anului trecut.

Organizator principal: Asociaţia 11even

Misiune: Demarăm, coordonăm și promovăm programe care contribuie la educația și formarea tinerilor și organizăm evenimente sportive de amploare.

Unul din principalele programe al asociației este „Creatori de Viitor”. Acesta își propune să reunească o comunitate activă și dinamică de tineri români cu rezultate deosebite (www.creatorideviitor.ro).
În 2011 am înființat rețeaua de evenimente „11even Experiences” (www.elevenevents.ro), iar în 2012 am demarat seria de evenimente „Bucurie în Mișcare”.

Întotdeauna dorim să susținem comunitatea în mijlocul căreia activăm, atât pe plan social, economic cât ṣi de mediu. Ne implicăm cu deosebire în acțiuni prin care oferim suport copiilor, de diferite vârste. Noi luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate. De aceea susținem copiii care provin din medii defavorizate să meargă la școală și ne implicăm în proiecte prin care promovăm un stil de viață sănătos.

Cel mai de preț cadou pe care îl putem face societății este să oferim acces la educație copiilor. Ea deschide minți, drumuri și le oferă posibilitatea să devină baza societății viitoare. – Anna-Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR

 

Alina Nechita/Comunicat

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Mai mulți elevi promovați la Bacalaureat după analiza contestațiilor
Educaţie vineri, 12 iulie 2024, 15:13

Mai mulți elevi promovați la Bacalaureat după analiza contestațiilor

În urma evaluării celor 1.460 de contestații depuse la BAC, 1.407 note au fost modificate, dintre care 927 au crescut, 480 au scăzut, iar 53 au...

Mai mulți elevi promovați la Bacalaureat după analiza contestațiilor
Inspectorul școlar general din Sălaj a fost colaborator al Securității
Educaţie vineri, 12 iulie 2024, 12:55

Inspectorul școlar general din Sălaj a fost colaborator al Securității

Profesorul Vasile Bulgărean a fost demis din funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Sălaj, decizia fiind luată joi, 11...

Inspectorul școlar general din Sălaj a fost colaborator al Securității
Încep înscrierile pentru admiterea la liceu
Educaţie joi, 11 iulie 2024, 09:38

Încep înscrierile pentru admiterea la liceu

De joi, 11 iulie, încep înscrierile pentru admiterea la liceu. Până în 22 iulie 2024, părinţii împreună cu elevii şi diriginţii, trebuie...

Încep înscrierile pentru admiterea la liceu
Elevii clujeni au aflat rezultatele finale la Evaluarea Națională
Educaţie marți, 9 iulie 2024, 17:53

Elevii clujeni au aflat rezultatele finale la Evaluarea Națională

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat marți, 9 iulie, rezultatele finale înregistrate la examenul de Evaluarea...

Elevii clujeni au aflat rezultatele finale la Evaluarea Națională
Educaţie marți, 9 iulie 2024, 12:59

Admitere la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Cu peste 90 de programe de studii licență, UTCN scoate la concurs aproape 5.200 de locuri. Dintre acestea, 3.600 sunt la buget, iar peste 1.500 la...

Admitere la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Educaţie luni, 8 iulie 2024, 16:16

Toți elevii unui colegiu militar au promovat examenul de Bacalaureat!

Toţi cei 119 absolvenţi ai Colegiul Naţional Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia au promovat examenul de Bacalaureat, majoritatea cu...

Toți elevii unui colegiu militar au promovat examenul de Bacalaureat!
Educaţie luni, 8 iulie 2024, 13:56

Ce planuri de vacanță au studenții?

Ce planuri de vacanță au studenții? Elevii și studenții au intrat în vacanța de vară. Firește, studenții care nu au socotelile neîncheiate...

Ce planuri de vacanță au studenții?
Educaţie luni, 8 iulie 2024, 12:32

76,4% rată de promovare la Bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, luni, 8 iulie, că rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat este de 76,4% în...

76,4% rată de promovare la Bacalaureat