Ascultă Radio România Cluj Live

Cadouri inspirate în luna lui mărţişor: un ghiveci de flori comestibil

Cum ai reacţiona dacă bucătarul şef al restaurantului unde alegi să mănânci, ţi-ar recomanda un ghiveci de flori? L-ai privi suspicios, ai ridica o sprânceană, te-ai supăra sau ai crede că glumeşte? Varianta corectă, cel puţin atunci când ai de-a face cu chef Adrian Szucs, e să îl întrebi cu ce băutură poate fi servit ghiveciul recomandat.

ghiveci de flori comestibil
Foto: ghiveci de flori comestibil

Articol editat de Carmen Sas, 12 martie 2017, 06:00

Bucătarul şef, Adrian Szucs, a pregătit un meniu special pentru îndrăgostiţi şi pentru toţi cei care iubesc farmecul şi zilele speciale ale lunii martie.

Bucătarul şef, Adrian Szucs

Bucătarul şef, Adrian Szucs

Creaţia nonconformistului bucătar sălăjan, Adrian Szucs, pasionat, printre altele, de rock şi de motociclete, a stârnit nu doar curiozitatea clienţilor restaurantului în care lucrează, ci şi apetitul acestora. Profund justificate reacţiile acestora:

Am pregătit un ghiveci comestibil din trei tipuri de pământ, construit din orez negru, mămăligă cu cărbune vegetal şi cu boabe de porumb prăjit, un alt tip de pământ a fost plămădit din ciuperci cu ceapă roşie şi maioneză; mai este sparanghel, ciuperci asiatice, muguri, andivă roşie, germeni de mazăre sau flori comestibile. Iarba am construit-o din busuioc şi ghimbir, râmele le-am făcut din baby-ţipar (peşte ţipar foarte mic) iar bolovanii sunt din cartofi daţi cu spray colorant, am pus şi germeni de sfeclă, de fapt tot ce vedeţi pe farfurie, colorat şi spectaculos, este comestibil. 

Surprizele s-au ţinut lanţ în farfurie cu un alt preparat:

Am construit „Pădurea fermecată” şi am făcut să fie comestibilă: adică am folosit muşchiuleţ de porc pe care l-am dat printr-o crustă de ierburi, din bucăţile de antricot am făcut butucii din pădure, frunzele din pădure sunt din chipsuri de rădăcină de pătrunjel, însoţite de un sos de foi gras şi un sos de mango dar şi de salată din rucola, valeriană, spanac şi merişoare; de fapt totul este legat de primăvară, natură şi veselie pentru că, nu-i aşa, când vedem soarele şi noi suntem mai fericiţi!    

Nu am uitat nici de desert, pentru care am pregătit o supă rece de căpşuni cu bezea şi cu căpşuni trase în ciocolată, învelite într-o cremă de mentă. 

Adrian Szucs crede că bucuria unui om trebuie să se regăsească şi în farfurie, de aici şi ideea de a prepara o mâncare inspirată din frumuseţile primăverii.

 

text: Adrian Lungu/foto: facebook Adrian Szucs

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Sărbătoare la Teatrul de Nord din Satu Mare
Reportaje miercuri, 24 aprilie 2024, 13:41

Sărbătoare la Teatrul de Nord din Satu Mare

O trupă de actori omogenă și bine sudată, o secție de teatru pentru adolescenți, mai mult de 60 de voluntari de toate vârstele care se...

Sărbătoare la Teatrul de Nord din Satu Mare
Tinerii din Pata Rât în Tranzit spre o viață în culori
Reportaje marți, 23 aprilie 2024, 16:22

Tinerii din Pata Rât în Tranzit spre o viață în culori

50 de adolescenți, majoritatea veniți din Pata Rât, au explorat orașul în căutare de subiecte pentru atelierele Tranzit Visual Lab. O viață...

Tinerii din Pata Rât în Tranzit spre o viață în culori
Ia cu lingura de lemn!
Reportaje luni, 22 aprilie 2024, 16:09

Ia cu lingura de lemn!

E un curent mai răspândit la alții decât la noi, dar și în România sunt aproximativ 1.500 de împătimiți al căror hobby este realizarea...

Ia cu lingura de lemn!
Cărți scrise de copii pentru copii
Reportaje sâmbătă, 20 aprilie 2024, 06:00

Cărți scrise de copii pentru copii

Invitați la eveniment au fost prof. dr. Vasile Flueraș , scriitorul Horia Corcheș și editorul Bianca Mereuță de la Editura Singnatura.  ...

Cărți scrise de copii pentru copii
Reportaje vineri, 19 aprilie 2024, 06:00

Ciprian Lupu va participa la 3 etape ale Campionatului European de Raliuri

Anul acesta are de gând să crească miza şi să participe la 3 etape ale Campionatului European.    Ciprian Lupu, singurul pilot de curse...

Ciprian Lupu va participa la 3 etape ale Campionatului European de Raliuri
Reportaje joi, 18 aprilie 2024, 15:38

Povestiri terapeutice despre tămăduire, semnate de psihiatrul clujean Doina Cosman

Cartea semnată de Doina Cosman, prof. univ. la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, medic primar...

Povestiri terapeutice despre tămăduire, semnate de psihiatrul clujean Doina Cosman
Reportaje joi, 18 aprilie 2024, 13:37

”Scandalul de azi, de ieri și de mâine” – teatru radiofonic realizat de copii

Este vorba de un spectacol de teatru radiofonic, creat de elevii de la Cercul de Teatru.   Proiectul educațional își propune să le prezinte...

”Scandalul de azi, de ieri și de mâine” – teatru radiofonic realizat de copii
Reportaje miercuri, 17 aprilie 2024, 15:16

Programul Național de Transplant Hepatic la Cluj

Acest proiect marchează începutul unei noi etape în îngrijirea pacienților cu afecțiuni hepatice grave.   Institutul de Gastroenterologie...

Programul Național de Transplant Hepatic la Cluj