Ascultă Radio România Cluj Live

Cele mai periculoase alimente

Alimentaţia este un proces natural de care depinde sănătatea noastră.

cumparaturi
Foto: cumparaturi

Articol editat de , 16 mai 2016, 06:00

Cu toate acestea, oamenii s-au îndepărtat de hrana naturală atât de mult, încât astăzi, una dintre cele mai profitabile industrii este cea a unei diete sănătoase.

Vânzările de junk food au crescut dramatic. Lanțurile de magazine fast-food, care abundă în alimente procesate, sunt la tot pasul. Printre cele mai periculoase alimente din lume se numără maioneza, carnea grasă, mezelurile, băuturile carbogazoase, alimentele dulci, chipsurile.

Maioneza este un amestec caloric, care conţine foarte multă grăsime, glucide, agenți de colorare, îndulcitori, înlocuitori. La fel de nocive sunt ketchup-ul şi diverse sosuri, care, în afară de coloranți și înlocuitori de arome, conțin şi produse modificate genetic.

Carnea grasă accelerează procesul de îmbătrânire a celulelor și contribuie la apariția bolilor cardiovasculare.

Mezelurile sunt unele dintre cele mai periculoase alimente. Ele conţin aşa-numitele grăsimi ascunse, obţinute prin colorare și arome. Mulți producători de produse din carne folosesc soia transgenică (modificată genetic), pentru obţinerea mezelurilor – cremwurşti, cârnați, salam.

Alimentele dulci conţin o mare cantitate de calorii, în combinație cu aditivi chimici, produse modificate genetic, coloranți și arome.

Băuturile carbogazoase sunt un amestec de zahăr şi substanțe chimice. Ele facilitează distribuirea rapidă a substanțelor nocive în organism și sunt deosebit de dăunătoare prin conținutul ridicat de zahăr.

Chipsurile sunt dăunătoare pentru organism, fiind un amestec de carbohidrați și grăsimi acoperite cu coloranți și înlocuitori de gust. Caramelele conțin cantități mari de zahăr, aditivi chimici, coloranți şi înlocuitori.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate