Ascultă Radio România Cluj Live

Ştevia combate oboseala de primăvară

Datorită conţinutului său de vitamine, minerale, proteine și carbohidrați și fără niciun fel de grăsime, ştevia este alături de spanac şi urzici una dintre cele mai sănătoase legume.

stevie
Foto: stevie

Articol editat de , 12 aprilie 2016, 06:00

Nutriţioniştii recomandă consumul de ştevie şi pentru vegetarieni, deoarece poate înlocui cu succes carnea. În compoziția chimică a şteviei sunt incluse vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E și K, proteine, carbohidrați, flavonoide, fibre, taninuri, uleiuri esențiale, compuși antrachinonici, săruri minerale de fier, potasiu, calciu, sodiu și fosfor, acid malic, acid oxalic și acid citric.

Ştevia este un ajutor excelent în tratamentul anemiei. Conținutul bogat în clorofilă face din ştevie un mijloc universal în lupta împotriva cancerului. În medicina populară, este utilizată ca agent terapeutic și profilactic pentru diabetul zaharat, bolile ficatului, vezicii biliare și obezitate.

Crește apetitul, îmbunătăţeşte digestia şi scade tensiunea arterială.

 

RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate