Ascultă Radio România Cluj Live

Cel mai bun hairstylist din lume este o clujeancă [VIDEO+GALERIE FOTO]

Sunt o persoană foarte ambiţioasă şi dacă îmi doresc ceva, sigur realizez. Niciodată nu spun „nu se poate”. Dacă vrei cu adevărat, poţi! 

Cel mai bun hairstylist din lume este o clujeancă [VIDEO+GALERIE FOTO]
Foto: Romina Sabou

Articol editat de Carmen Sas, 20 februarie 2016, 06:00 / actualizat: 20 februarie 2016, 21:42

Aşa se descrie, pe scurt, Romina Sabou, cel mai bun stilist din lume. Ea a participat la cel mai important eveniment-concurs mondial de coafură, Haute Coiffure Française Trophy, care s-a desfăşurat zilele trecute la Paris. Peste 600 de stilişti din întreaga lume şi-au dorit marele trofeu dar el ajuns la unul dintre cele mai exclusiviste saloane din Cluj Napoca, pe masa de lucru a Rominei. Şi asta, pentru că aşa au stabilit cei 10 pretenţioşi juraţi ai concursului Haute Coiffure Francaise Trophy de la Carousel Du Louvre din Paris.

Romina este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi hairstylisti din Cluj-Napoca. Lucrează de peste 12 ani în domeniu, este master stilist şi cuvântul pe care ea îl asociază instant meseriei pe care o practică, este „pasiune”.

Pentru mine e o adrenalină maximă să încerc lucruri care sunt absolut noi. Îmi plac coafurile complicate, foarte complicate chiar, nu îmi plac lucrurile simple. Sunt specialist în coafuri de ocazie, de mirese, de scenă, Haute Coiffure Française dar sunt specialist şi în culori, în blond, fac culori, repar dungi, transform negru în blond, orice, nimic nu este complicat pentru mine. Iar ceea ce mi se pare extrem de provocator, e realizarea coafurilor pe un păr scurt. Aici vorbim deja de detalii fine şi trebuie să fii foarte atent, pentru că se vede tot. Orice mică scăpare pe un păr scurt se vede foarte repede. Mai ales la coafura pe care am realizat-o la Paris, pentru că liniile şi culorile alese, în tehnica în care am lucrat, cer perfecţiune. (Romina Sabou)

Coafura cu care Romina i-a impresionat pe cei mai buni  hairstylisti din lume, a fost realizată în tehnica Vidal Sasson, o tehnică tipic londoneză, extrem de migăloasă şi care a necesitat nici mai mult nici mai puţin decât 9 ore de lucru, incluzând vopsiri repetate în nuanţe diferite dar şi tuns şi aranjat, o artă pe care hairstylista a dus-o la perfecţiune, drept dovadă, premiul câştigat.

Ce pot să spun despre lucrarea mea? Este atitudine, ambiţie, este foarte extravagantă, fashion. De la negru albăstrui cu mix albastru, am ajuns la blond cenuşiu. Extravagant dar totuşi feminin, delicat. Nu am avut în minte, atunci când m-am apucat de lucru, forma finală a culorii şi a tunsorii. M-am lăsat purtată de inspiraţie, tot timpul creez în timp ce lucrez. Şi adaptez tunsorile şi culorile, fizionomiei clientelor care se lasă pe mâna mea. La fel am procedat şi în cazul modelului pe care l-am ales pentru concursul de la Paris. Şi după cum se poate observa, Cristinei (n.n. Cristina Blaj) îi vine perfect noua tunsoare. (Romina Sabou)

În timp ce realizam interviul cu Romina, în salon şi-a făcut apariţia şi Cristina Blaj. Şi credeţi-mă, când spun „şi-a făcut apariţia”, sensul este cel propriu, deoarece ea este o apariţie.

 

Am considerat o provocare propunerea Rominei de a-i servi drept model la concursul de la Paris. Şi transformarea este radicală. Avusesem un bob mediu, şaten deschis, rădăcinile îmi erau deja crescute dar cu blondul acesta platinat sunt un alt eu, poate cu mai multă încredere în mine. Recunosc, mi-am schimbat uşor şi stilul vestimentar, pentru că nu se potriveşte orice culoare cu noul meu look. Chiar ieri am fost întrebată pe stradă dacă sunt eu modelul care a câştigat la Paris şi mi s-a spus că tunsoarea şi culorile din păr arată mai bine în realitate decât în fotografii. În plus, ce e iarăşi fascinant la noul meu look, e faptul că se aranjează foarte uşor. (Cristina Blaj, model)

Bun, Cristinei i se potriveşte foarte bine noul look. Se încadrează perfect cu fizionomia, are atitudine, stil, e fashion, vorba Rominei. Dar aceste detalii nu sunt suficiente pentru ca cei mai pretenţioşi juraţi din lume ai concursurilor de styling, să acorde marele premiu clujencei noastre. În finala concursului mai erau 10 stilişti foarte buni. Şi totuşi…

Coafura mea ieşea din tipar. După ce noi, stiliştii, am terminat de lucru iar modelele au defilat pe scenă, Cristina i-a impresionat pe toţi. Ieşea din tipare. Toată lumea a aplaudat-o şi nu era finala, doar defilau. Foarte multă lume a venit chiar atunci să ne felicite, deşi încă nu se anunţase câştigătorul. (Romina Sabou)

Cele 9 ore de lucru, cu vopsiri repetate, care au cerut atenţie maximă din partea Rominei, o dexteritate şi o tehnică desăvârşită, care nu i-au permis să scape nicio pată de culoare, deoarece o picătură de albastru ar fi stricat rapid nuanţa de blond cenuşiu, oboseala şi stresul, au fost răsplătite cu marele trofeu. O bucurie peste măsură atât pentru master stilist cât şi pentru model. Pentru Romina, acest premiu, din punct de vedere profesional, înseamnă recunoaştere la scară internaţională:

Haute Coiffure Française dă trendul în lume. În februarie pentru sezonul primăvară-vară, în septembrie pentru toamnă-iarnă. În luna septembrie voi fi pe scenă, la Paris, împreună cu ambasadorii Franţei, acolo unde am vrut să ajung. Şi, normal, îmi doresc să fiu invitată la cele mai importante evenimente de fashion, să aranjez modelele, vezi Paris Fashion Week sau alte evenimente similare. Îmi doresc apoi să călătoresc în toată lumea şi să lucrez cu clienţi diverşi. Dar nu mă gândesc să plec definitiv din România. 

Am stat de vorbă cu Romina şi cu modelul ei, Cristina, preţ de 3 ore. Timp îndelungat. Şi totuşi, deşi sunt impresionată de realizarea ei stilistică, îmi era greu să cred că cineva ar avea răbdare ore întregi, 8 sau 9, să stea într-un salon de coafură, pentru un look aparte, oricât de extravagant ar fi. Şi totuşi, Crina Mareş, una dintre clientele Rominei, a venit, nu o să vă vină să credeţi, tocmai din Sibiu, pentru a fi coafată într-un stil asemănător cu cel care face deja poveste în marile saloane de coafură din întreaga lume.

Şi, în exclusivitate pentru noi, a acceptat să fie filmată şi fotografiată în timp ce era tunsă, vopsită, aranjată. Ce a ieşit, vedeţi acum:

 

Bun şi dacă tot am stat de vorbă cu cel mai bun hairstylist din lume, era firesc să o întreb şi ştiu că şi voi aveţi în minte aceeaşi întrebare: ce se poartă anul acesta în materie de coafură, de culoare, de tunsoare?

Se poartă blondul, în continuare, foarte mult, tunsorile mai rotunde pe faţă, se poartă colorat, chiar şi în păr lung se poate pune albastru ori verde sau, pe de altă parte, pornind de la închis spre deschis, degradeuri, negru pe rădăcină şi apoi foarte deschis pe vârfuri.

Perfect, vreme cu soare să avem şi bani destui în portmoneu, că idei îndrăzneţe şi pe cei mai buni specialişti îi avem chiar lângă noi. Sigur, important este să avem şi un păr sănătos, care să suporte transformări.

Sănătatea părului este foarte importantă, pentru că orice culoare, mai ales dacă este un vibrantă, nu va arăta bine dacă părul nu este sănătos. Este foarte important să foloseşti produse profesionale, să alegi produsul potrivit tipului tău de păr şi să ai o consiliere bună, chiar stilistul tău. Toate aceste lucruri, dacă ştii să îţi îngrijeşti părul, fac diferenţa! (Romina Sabou)

Romina Sabou, Crina Mariş şi Cristina Blaj

Romina Sabou, Crina Mariş şi Cristina Blaj

 

 

Carmen Sas

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI.

 

 

Sărbătoare la Teatrul de Nord din Satu Mare
Reportaje miercuri, 24 aprilie 2024, 13:41

Sărbătoare la Teatrul de Nord din Satu Mare

O trupă de actori omogenă și bine sudată, o secție de teatru pentru adolescenți, mai mult de 60 de voluntari de toate vârstele care se...

Sărbătoare la Teatrul de Nord din Satu Mare
Tinerii din Pata Rât în Tranzit spre o viață în culori
Reportaje marți, 23 aprilie 2024, 16:22

Tinerii din Pata Rât în Tranzit spre o viață în culori

50 de adolescenți, majoritatea veniți din Pata Rât, au explorat orașul în căutare de subiecte pentru atelierele Tranzit Visual Lab. O viață...

Tinerii din Pata Rât în Tranzit spre o viață în culori
Ia cu lingura de lemn!
Reportaje luni, 22 aprilie 2024, 16:09

Ia cu lingura de lemn!

E un curent mai răspândit la alții decât la noi, dar și în România sunt aproximativ 1.500 de împătimiți al căror hobby este realizarea...

Ia cu lingura de lemn!
Cărți scrise de copii pentru copii
Reportaje sâmbătă, 20 aprilie 2024, 06:00

Cărți scrise de copii pentru copii

Invitați la eveniment au fost prof. dr. Vasile Flueraș , scriitorul Horia Corcheș și editorul Bianca Mereuță de la Editura Singnatura.  ...

Cărți scrise de copii pentru copii
Reportaje vineri, 19 aprilie 2024, 06:00

Ciprian Lupu va participa la 3 etape ale Campionatului European de Raliuri

Anul acesta are de gând să crească miza şi să participe la 3 etape ale Campionatului European.    Ciprian Lupu, singurul pilot de curse...

Ciprian Lupu va participa la 3 etape ale Campionatului European de Raliuri
Reportaje joi, 18 aprilie 2024, 15:38

Povestiri terapeutice despre tămăduire, semnate de psihiatrul clujean Doina Cosman

Cartea semnată de Doina Cosman, prof. univ. la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, medic primar...

Povestiri terapeutice despre tămăduire, semnate de psihiatrul clujean Doina Cosman
Reportaje joi, 18 aprilie 2024, 13:37

”Scandalul de azi, de ieri și de mâine” – teatru radiofonic realizat de copii

Este vorba de un spectacol de teatru radiofonic, creat de elevii de la Cercul de Teatru.   Proiectul educațional își propune să le prezinte...

”Scandalul de azi, de ieri și de mâine” – teatru radiofonic realizat de copii
Reportaje miercuri, 17 aprilie 2024, 15:16

Programul Național de Transplant Hepatic la Cluj

Acest proiect marchează începutul unei noi etape în îngrijirea pacienților cu afecțiuni hepatice grave.   Institutul de Gastroenterologie...

Programul Național de Transplant Hepatic la Cluj