Ascultă Radio România Cluj Live

Cluburi neautorizate de ISU, în Transilvania

CLUJ 

ISU
Foto: ISU

Articol editat de , 9 noiembrie 2015, 12:36 / actualizat: 11 noiembrie 2015, 11:03

Pompierii au aplicat amenzi de peste 75.000 de lei în urma controalelor pe care le-au efectuat în cluburile, barurile, cafenelele şi restaurantele din Cluj-Napoca.  

Principala neregulă depistată a fost lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au închis 18 localuri din Cluj-Napoca şi au dat amenzi de peste 50.000 de lei pentru lipsa extinctoarelor, ventilarea necorespunzătoare din aceste spaţii, precum şi pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare.

În paralel, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă efectuează controale la firmele care comercializează materiale pirotehnice.

 

Darian Sacalis

………………………………………………..

SĂLAJ

Două cluburi din municipiul Zalău au fost închise la solicitarea proprietarilor, pentru audit intern, conform informaţiilor furnizate de ISU Porolissum.

 

Adrian Lungu

………………………………

SATU MARE

În Satu Mare, trei cluburi, din cele 4 controlate până acum de autorităţi, NU au autorizaţie eliberată de ISU. Cu toate acestea, cluburile nu au fost închise. Proprietarii unităţilor au fost sancţionaţi cu amenzi între 5.000 şi 10.000 lei.

Toate cele 60 de obiective din Satu Mare – cluburi, baruri, discoteci, săli de spectacole şi de cinematograf, restaurante şi centre comerciale – vor fi verificate până la mijlocul lunii decembrie de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Someş.

Pompierii din toată ţara au început săptămâna trecută o amplă campanie de verificări în cluburi, pentru a constata dacă sunt respectate sau nu normele privind prevenirea şi protecţia în cazul situaţiilor de urgenţă.

 

 

Stela Tudor

…………………………..

SIBIU

Inspecția de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a organizat și desfășurat, în perioada 06-08 noiembrie, 10 acțiuni de control la unităţile de alimentaţie (baruri, discoteci, cluburi) din municipiul Sibiu.

Pe timpul desfășurării acestor activități s-au constatat 29 de deficienţe, din care una a fost înlăturată pe timpul controlului. Ca urmare a neregulilor constatate s-au aplicat un număr 16 sancțiuni, cuprinzând 7 avertismente și 9 amenzi în cuantum de 401.000 lei.

Principalele deficienţe constatate se referă la: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă, nemarcarea tuturor căilor de evacuare, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă şi exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice.

Neregulile constatate nu s-au încadrat în categoria celor prevăzute în Hotărârea de Guvern nr.915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți.

Inspecţia de prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va continua şi în perioada următoare acţiunile de control atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI.

Decese în urma infecției cu virusul West Nile
Știri vineri, 20 septembrie 2024, 12:33

Decese în urma infecției cu virusul West Nile

Şase persoane au murit în urma infecţiei cu virusul West Nile, din cele 58 de cazuri confirmate şi 6 probabile, înregistrate în perioada 3...

Decese în urma infecției cu virusul West Nile
Ziua Bánffy la castelul de la Bonțida, județul Cluj
Știri vineri, 20 septembrie 2024, 11:28

Ziua Bánffy la castelul de la Bonțida, județul Cluj

Evenimentul va avea loc duminică, 22 septembrie, între orele 11.00 și 17.00.   Cei interesați vor putea beneficia de vizite ghidate în...

Ziua Bánffy la castelul de la Bonțida, județul Cluj
650 de milioane de euro pentru prima fabrică de anvelope cu emisii zero de CO2
Știri vineri, 20 septembrie 2024, 11:24

650 de milioane de euro pentru prima fabrică de anvelope cu emisii zero de CO2

Prima fabrică de anvelope din lume cu emisii zero de dioxid de carbon a fost inaugurată, joi, 19 septembrie, la Oradea.   Ministrul Muncii,...

650 de milioane de euro pentru prima fabrică de anvelope cu emisii zero de CO2
Vinea Apoldia Maior Fest
Știri vineri, 20 septembrie 2024, 11:17

Vinea Apoldia Maior Fest

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie, la Apoldu de Sus, jud. Sibiu, a treia...

Vinea Apoldia Maior Fest
Știri vineri, 20 septembrie 2024, 11:08

Facturile la curent şi gaze naturale nu vor creşte

El a precizat că nici clienții casnici, nici companiile nu vor resimți şocuri în facturi, întrucât se va menține mecanismul de plafonare a...

Facturile la curent şi gaze naturale nu vor creşte
Știri vineri, 20 septembrie 2024, 10:56

Luptă contracronometru! Cățelul Bobiță, salvat dintr-o peșteră

A fost dată alarma în mod neașteptat după ce cățelul Bobiță, în timpul unei plimbări în zona Peșterii Meziad, a părăsit poteca marcată...

Luptă contracronometru! Cățelul Bobiță, salvat dintr-o peșteră
Știri vineri, 20 septembrie 2024, 10:49

Rămânem campioni la accidente rutiere grave

România se situează pe primul loc la gravitatea accidentelor rutiere dacă se iau în calcul decesele la 10 mld de km parcurși, afirmă multiplul...

Rămânem campioni la accidente rutiere grave
Știri vineri, 20 septembrie 2024, 10:38

Apele Dunării vor înregistra un vârf de debit în România

Totuși, autoritățile spun că nivelul fluviului va fi departe de recordul înregistrat în anul 2006 și nu estimează probleme deosebite.  ...

Apele Dunării vor înregistra un vârf de debit în România