Ascultă Radio România Cluj Live

Carnea de pui îmbunătăţeşte starea de spirit

Includerea cărnii de pui în dietă reprezintă o modalitate indicată de a acoperi necesităţile zilnice de proteine ale organismului, cu un aport slab de grăsimi care se concentrează în special în piele, având o încărcătură energetică de 168 de kilocalorii la 100 de grame.

carne de pui
Foto: carne de pui

Articol editat de cristina.rusu, 10 septembrie 2015, 06:00

Carnea de pui este bogată în triptofan, un aminoacid care ajută sistemul imunitar să funcţioneze corect, pe lângă faptul că inhibă durerea şi este precursorul serotoninei, un neurotransmiţător responsabil direct de starea de spirit şi de calitatea somnului.

Prin urmare, persoanele predispuse la depresie sau care au dificultăţi în a adormi, găsesc în acest aliment un aliat important.

În plus, carnea de pui este bogată în vitamina B2 care menţine pielea hidratată şi favorizează rapida cicatrizare a rănilor. Graţie aportului de vitamina A, este un aliment deosebit de benefic pentru prevenirea problemelor de vedere.

Această carne macră este o bună sursă de fier şi fosfor, consumul său fiind recomandat persoanelor cu anemie, ajutând şi la menţinerea oaselor şi a dinţilor puternici şi sănătoşi.

Datorită sodiului pe care-l conţine, carnea de pui ajută la corecta funcţionare a celulelor şi la controlul presiunii arteriale.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate