Laborator ultramodern pentru determinarea OMG
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj găzduieşte unul dintre cele mai moderne laboratoare din ţară pentru determinarea organismelor modificate genetic din soia şi porumb, dar şi pentru detectarea aditivilor din alimente. Rezultatele analizelor sunt recunoscute la nivel european. Mai multe detalii ne oferă directorul DSVSA Sălaj, doctorul Mircea Martin.
Articol editat de Camelia Velțan, 5 mai 2015, 11:42
„Avem exclusivitate în ceea ce priveşte determinarea aditivilor alimentari cum ar fi amaratu şi eritrozina din matricele alimentare ce reprezintă detecţia în muştar, paste făinoase, sucuri, prin metoda HPLC.”
Cine poate apela domnule doctor la acest laborator?
„Judeţele care sunt arodate prin programul strategic naţional precum şi orice agent economic de pe teritoriul României care doreşte să efectueze contra cost aceste analize.” (Directorul DSVSA Sălaj, Mircea Martin)
Adrian Lungu
Nu uitaţi, Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI