Ascultă Radio România Cluj Live

Friptură de gâscă cu legume

Ingrediente:

Friptură de gâscă cu legume

Articol editat de , 13 februarie 2015, 10:00

-2 pulpe și 1 piept de gâscă

-2 buc. praz

-1 morcov

-4 cartofi mari

-1 gogoșar

-1 legatură pătrunjel

-100 ml ulei

-sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Pieptul se taie în două părți și se prăjește împreună cu pulpele cca. 10 min pe fiecare parte, la foc mic.
Tăiem legumele : cartofii cuburi, prazul bucăți potrivite , morcovul rondele iar ardeiul fâșii.

Într-un vas termorezistent punem legumele, sare , piper și grăsimea rezultată de la prăjirea cărnii.
Deasupra adăugăm carnea de gâscă și introducem vasul în cuptorul încins la 180 C pentru 1 oră.

Se servește cu pătrunjel tăiat mărunt.

 

bucataria-romaneasca.ro