Ascultă Radio România Cluj Live

Uleiul de rapiţă-cel mai bun ulei vegetal

Beneficiile uleiului de rapiţă:

ulei rapiţă
Foto: ulei rapiţă

Articol editat de , 21 decembrie 2014, 06:00

Plin de grăsimi bune, acesta este unul dintre cele mai bune uleiuri vegetale pentru gătit deoarece face cel mai puţin fum.
-Conţine grăsimi sănătoase

Bogat în acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, dar şi în grăsimi saturate, uleiul de rapiţă ajută la scăderea colesterolului rău din sânge, reduce inflamaţiile şi ajută la buna funcţionare a inimii şi creierului.

-Bogat în vitamine

Seminţele de rapiţă sunt un excelent supliment nutritiv, iar uleiul obţinut din ele este bogat în vitaminele E (un antioxidant foarte puternic), A, B1, B2 şi betacaroten. Acest ulei conţine şi calciu, fier, sodiu, fosfor şi potasiu.

-Lupta împotriva cancerului

Uleiul de rapiţă reduce riscul apariţiei cancerului de colon. Un studiu realizat în 2011 a demonstrat că a redus incidenţa apariţiei tumorilor la animale cu 50% faţă de uleiul de porumb.

-Buna funcţionare a creierului

Deoarece conţine acizi graşi buni, acest ulei are un rol deosebit în buna funcţionare a creierului. Astfel, previne depresiile, crizele de demenţă şi chiar şi maladia Alzheimer.

-Previne bolile de inimă

Dacă îl introduci în meniul tău, uleiul de rapiţă previne formarea cheagurilor de sânge pe artere, ceea ce înseamnă că diminuează riscul apariţiei anumitor boli cardio-vasculare.

-Beneficii asupra frumuseţii

Uleiul de rapiţă are nenumărate beneficii asupra pielii şi părului. Lupta împotriva ridurilor şi a acneei, protejează pielea de radicalii liberi, o hidratează intens şi vindecă anumite infecţii ale ei. Şi părul are foarte mult de câştigat, mai ales cel deteriorat, cu mătreaţă sau cel care cade.

-Ideal pentru gătit

Uleiul de rapiţă a fost desemnat cel mai sănătos pentru gătit pentru că nu îşi pierde proprietăţile în contact cu focul, are aroma neutră şi punctul înalt de fumegare.

 

dietetik.ro

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeÅŸte „durian”, provine din Asia ÅŸi în funcÅ£ie de persoana cu care veÅ£i vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate