Ascultă Radio România Cluj Live

Noul mers al trenurilor 2014 -2015

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei atât prin optimizarea orariilor şi a capacităţii de transport, cât şi prin asigurarea condiţiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile.

mersul trenurilor
Foto: mersul trenurilor

Articol editat de cristina.rusu, 11 decembrie 2014, 11:22

Zilnic se vor afla in circulaţie peste 1100 de trenuri, în funcție de perioada din an.

În perioada sporturilor de iarnă, Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroşani (Staţiunea Straja).

În Traficul intern

CFR Călători va asigura și în 2015 serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi menținut mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord – Ploiești, București Nord – Pitești şi Constanţa – Mangalia (în sezonul estival).

Pentru asigurarea accesibilității și mobilităţii călătorilor, dar şi pentru desfăşurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Pitești și alte orașe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel că, față de anul 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

În ceea ce priveşte zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroșani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcție de sezon și de trafic. Astfel, în această iarnă, după suplimentările capacității de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, CFR Călători va introduce în circulație Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinații turistice montane din România.

În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preț la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinaţie:

  • una din stațiile feroviare de pe ruta Sinaia–Braşov;
  • gara Vatra Dornei Băi și
  • gara Petroşani.

În Traficul internațional

În 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către, Viena (de la 39 Euro pe sens), Budapesta (de la 29 Euro pe sens) și Sofia. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din: Timişoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.

Menţionăm faptul că în anul 2015 trenurile de pe ruta București Nord – Constanța vor avea în continuare durate de parcurs reduse, de aproximativ 2 ore.

Pe de altă parte, vor continua lucrările de reabilitare a tronsonului feroviar Sighișoara – Curtici pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers care va avea efect direct în diminuarea capacităţii de circulaţie (până la 50% pe zonele cu lucrări) și posibile întârzieri accidentale.

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2014-2015” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la pretul de 13 lei.

Deoarece conţinutul poate fi updatat, rugăm călătorii să solicite informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

CFR Călători va menţine ofertele comerciale existente, prin care acordă reduceri la transportul feroviar atât în traficul intern, cât şi în cel international . Distribuția de bilete se va asigura prin canalele existente: online, staţii, agenţii, automate de vânzare și distribuitori autorizați cu care există parteneriate de vânzare bilete.

Tarifele CFR Călători reflectă misiunea socială a companiei, astfel ca transportul feroviar să fie accesibil tuturor categoriilor de călători, inclusiv acelora cu venituri mici. Site-ul www.cfrcalatori.ro permite achiziția rapidă a biletului de tren și oferă informații detaliate despre toate facilitățile de călătorie și reducerile comerciale.

 

Redacţia

 

Noi reguli pentru ieșirea minorilor din țară
Social vineri, 26 aprilie 2024, 12:48

Noi reguli pentru ieșirea minorilor din țară

Guvernul a aprobat o hotărâre potrivit căreia persoanele fizice majore care însoţesc minorii la ieşirea din ţară, nu vor mai fi obligate să...

Noi reguli pentru ieșirea minorilor din țară
Așa cum e vremea în duminica Floriilor va fi și în duminica Paștelui
Social vineri, 26 aprilie 2024, 12:34

Așa cum e vremea în duminica Floriilor va fi și în duminica Paștelui

Duminică, de Florii, vom avea o vreme frumoasă, cu precipitații puține și temperaturi peste mediile anuale.   Meteorologul Narcis Maier...

Așa cum e vremea în duminica Floriilor va fi și în duminica Paștelui
Controale ANSVSA înaintea Sărbătorilor Pascale
Social vineri, 26 aprilie 2024, 12:10

Controale ANSVSA înaintea Sărbătorilor Pascale

Autorităţile sanitare ne îndeamnă să fim atenţi la ce produse cumpărăm pentru masa de Paşte, deoarece, din neatenţie, putem pune în coş...

Controale ANSVSA înaintea Sărbătorilor Pascale
Casa Artelor a fost modernizată
Social joi, 25 aprilie 2024, 16:17

Casa Artelor a fost modernizată

Casa Artelor – Centrul de Activități și Resurse Regionale din Sibiu a trecut printr-un amplu proces de renovare, iar porțile sale vor fi...

Casa Artelor a fost modernizată
Social joi, 25 aprilie 2024, 16:10

Urs identificat în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda

Un urs a fost identificat, joi, 25 aprilie, în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda, pe raza localităţii Oarda, localitate componentă a...

Urs identificat în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda
Social joi, 25 aprilie 2024, 15:58

SLĂNIC PRAHOVA: Un crater de doi metri a apărut pe o stradă

Autorităţile orașului Slănic Prahova au dispus, joi, 25 aprilie, evacuarea preventivă a 20 de persoane după prăbuşirea unei străzi pe o...

SLĂNIC PRAHOVA: Un crater de doi metri a apărut pe o stradă
Social joi, 25 aprilie 2024, 13:42

Protest al angajaților din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului

Angajaţii din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pichetează joi, 25 aprilie, sediile instituţiei din toată ţara. Preşedintele...

Protest al angajaților din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului
Social joi, 25 aprilie 2024, 11:27

Avertizare de ploi și vânt

Potrivit meteorologilor, va ploua în sudul, centrul şi estul ţării. Vor fi mai ales averse, care în regiunile sud-estice vor fi însoţite de...

Avertizare de ploi și vânt