Ascultă Radio România Cluj Live

Brioșe cu morcovi

O reţetă delicioasă am descoperit în revista GoodFood, pe care vrem să v-o facem cunoscută şi vouă! Nu e deloc complicată şi nici nu necesită timp îndelungat de preparare.

Brioșe cu morcovi

Articol editat de Andrei Cretoiu, 14 noiembrie 2014, 08:00

Cum se face?!

 

Ingrediente:

4 ouă

130 g curmale (~20 buc) înmuiate în 60 ml apă

100 g semințe floarea soarelui râșnite

30 g fulgi nucă de cocos râșniți

0,5 lingurițe bicarbonat stins cu lămâie

2 lingurițe scorțișoară

1 linguriță extract vanilie

100 ml ulei de cocos lichid

170 g morcov ras mic

 

Mod de preparare:

Curmalele se pun la înmuiat în apa caldă, și după 5-10 minute se pot face pastă în blender sau cu ajutorul mixerului vertical.

Se bat puțin ouăle, apoi se adaugă restul ingredientelor în ordinea din rețetă, amestecând de fiecare dată până la încorporarea completă.

Se pun în formele de brioșe, și se dau la cuptor la 180 C până trec testul scobitorii.

 

Mirela Conţ