Ascultă Radio România Cluj Live

5 super alimente pentru sezonul rece

Sezonul rece îți bate la ușă și deja ți-ai pregătit ghetele și hainele de iarnă? Deși acest anotimp aduce sărbătorile mult așteptate, cadouri și mâncare bună, vine și cu unele dezavantaje asupra sănătății. Răceala!

5 super alimente pentru sezonul rece

Articol editat de cristina.rusu, 30 octombrie 2014, 09:14 / actualizat: 3 octombrie 2018, 17:04

Acel moment neplăcut, care durează în medie o săptămână, fie că iei medicamente sau alegi soluții alternative. Cum o poți preveni? Printr-o alimentație sănătoasă.

Iată 5 super alimente care aduc beneficii pentru sistemul imunitar. Majoritatea dintre acestea sunt ușor de găsit și te poți bucura de ele în orice sezon.

  1. Kefir

Kefirul este singurul aliment din categoria lactatelor care conține lapte crud fermentat

natural și bacterii lactice benefice. Aceste probiotice contribuie la creșterea imunității.

  1. Cocos și ulei de cocos crud

Uleiul de cocos conține un compus care se găsește și în laptele de mamă, care

întărește sistemul imunitar al bebelușului.

  1. Afine și zmeură

Super alimentele românilor, care au o capacitate antioxidantă mare, contribuie și ele

la un sistem imunitar sănătos. În plus, sunt mai puțin dulci decât alte fructe și păstrează

o cantitate importantă de vitamina C, chiar și după congelare.

  1. Propolis

Antibiotic natural, propolisul nu numai că întărește sistemul imunitar, ci și amelioreză simptomele răcelii.

  1. Usturoi

Acest bine cunoscut super aliment are 3 plusuri, fiind: antibacterial, antiviral și

antifungic, așa că ne putem bucura de beneficiile lui pentru a combate răceala,

dar și virozele. Consumă zilnic usturoi crud pentru a te bucura de aceste efecte.

Data viitoare când mergi la cumpărături, pune în coș câteva din aceste alimente, “scut” împotriva răcelii.

Alege sănătatea!

 

Luisa Florea – Nutriționist Dietetician