Ascultă Radio România Cluj Live

Imagini mortale

FOTOGRAFÍE =  Imagine pozitivă a unei ființe, a unui obiect, a unui peisaj etc. fixată pe hârtie fotografică și obținută prin fotografiere. (DEX)

Imagini mortale

Articol editat de , 21 martie 2015, 13:27 / actualizat: 20 octombrie 2015, 9:47

Cum definește și DEX-ul fotografia este o imagine pozitivă. Pozitiv însă nu înseamnă neapărat ceea ce vă gândiți. Pozele sau fotografiile, de cele mai multe ori, sunt fixarea în timp a unei imagini dintr-un eveniment pozitiv zi de naștere, nuntă, botez, petrecere, dragoste etc, să numim doar câteva. În câteva cazuri, mai rare putem spune, fotografiile imortalizează tocmai efemerul, ultimele momente din viața unui om. Următoarele zece poze au fost făcute cu câteva clipe înainte ca moartea să bată la ușă. Deși moartea este un eveniment tragic, trebuie să o acceptăm ca și parte a vieții noastre trecătoare.

Top 10 poze făcute cu câteva clipe înainte de moarte:

10. Tehnicienii Olandezi.turbina

Înălțimea în sine este o fobie care trebuie luată în considerare. Însă pentru tehnicienii turbinelor de vânt nu pare a fi o îngrijorare. Dar frica poate interveni în orice moment. Un sistem de energie eoliană transformă energia cinetică a vântului în energie mecanică sau electrică care pot fi valorificate pentru utilizare practică. Turbinele pot fi foarte înalte, cea mai înaltă fiind de 220 m. Aceste turbine necesită întreținere, iar tehnicienii sunt cei ce repară acești monștrii ai tehnologiei. În această poză vedem doi tehnicieni care se îmbrățișează în timp ce zac neputincioși deasupra turbinei care e cuprinsă de flăcări. În următoarele momente unul dintre ei a sărit în gol evitând să fie ars de viu iar celălalt a încercat să coboare prin turbină, fiind găsit carbonizat. Tehnicienii aveau 19, respectiv 21 de ani.

9. Joseph Avery

niagara

Râul Niagara a luat viața multor oameni datorită debitului învolburat. Poza a fost făcută în 1850 în timpul unei inundații. Joseph Avery și doi prieteni se plimbau cu barca pe râu când i-a surprins debitul uriaș, repezit la vale. Ceilalți doi au fost înghițiți instantaneu de valuri, Joseph reușind să se prindă de un buștean. Martorii evenimentului au încercat de nenumărate ori să-l salveze însă în zadar. Avery a strâns bușteanul în brațe timp de 18 ore înainte să cedeze în fața epuizării fiind înghițit de ape. Cei prezenți spuneau că au auzit un ultim strigăt înainte ca Joseph să cadă în celebra cascadă.

8. Pavel Kashinparkour

Parkour este un sport relativ nou. Acest sport impune alergatul, săritul și saltul pe și de pe clădiri. Pavel Kashin a fost unul dintre cei mai buni la acest sport. Parkourul este impresionant, dar are tendința de a deveni din ce în ce mai periculos. Această poză a fost făcută la ultimul spectacol al lui Pavel. A încercat să facă un salt pe marginea unei clădiri de 16 etaje. Kashin, din nefericire, a ratat aterizarea pe margine căzând în gol și murind instantaneu. Moartea lui Pavel este o trezire la realitate, curajul nu anulează pericolul.

7. R. Budd Dwyerpolitician

Politicienii nu sunt cei mai iubiți indivizi, acest lucru e cert. Sus numitul a fost un politician din Pennsylvania. În 1986 a fost condamnat pentru acceptarea unei mite. Deși el susținea că este inocent până la final, acțiunile lui i-au trădat cuvintele. Această poză a fost făcută în timpul unei emisiuni televizate cu o zi înainte de sentință. Dwyer a scos o armă amenințând pe toată lumea să-i creadă nevinovăția. La un fina și-a dat seama de greșeala făcută care a îndepărtat orice dubii despre luarea de mită, iar într-un final și-a băgat pistolul în gură și a tras în sus spulberându-și creierii. Moartea lui R. Budd a fost transmisă live de televiziuni în timpul conferinței de presă anunțată de către el. Publicul se aștepta la o demisie în direct, tehnic vorbind exact acest lucru a și făcut.

6. James Bulgerjames

Inocența unui copil poate duce uneori la evenimente tragice. În poza de mai sus observăm băiețelul de doi ani, James Bulger, ținând de mână un alt băiat de 10 ani. Imaginea în sine pare nevinovată, însă băiatul de 10 ani îl conducea pe James pe ultimul lui drum. Cu câteva ore mai târziu băiatul de 1o ani, din imagine, împreună cu un alt prieten l-au torturat și omorât pe micul James. Aceasta este ultima poză făcută cu James de către o cameră de supraveghere, chiar înainte de moartea sa agonizantă. Cei doi băieți de 10 ani au fost ținuți în arest până la vârsta de 18 ani, iar apoi li-sa schimbat numele și au fost eliberați.

5. Mașina explozivăcarbomb

Bombele artizanale sunt folosite foarte des în terorismul modern. Nu doar pentru că omoară mulți cetățeni nevinovați dintr-un foc ci și pentru că spontaneitatea și impredictibilitatea lor sădește frica în mii de oameni. Imaginea arată o poză cu o fetiță și un bărbat, presupus tatăl fetiței, într-o zonă comercială aglomerată. O poză frumoasă la prima privire. Însă când ne dăm seama că mașina roșie de lângă ei este un vehicul furat în care sa plantat o bombă, ne trec fiorii. Mașina a fost ticsită cu material exploziv pe bază de fertilizant și a fost detonată cu câteva momente după ce a fost făcută poza. în explozie au murit 22 de persoane și au fost răniți alți 300 de pietoni. Din fericire fetița și bărbatul au scăpat cu viață, însă fotograful nu a fost la fel de norocos.

4. Carl Williams

drugs

Se spune că implicarea în traficul de droguri dăunează grav sănătății chiar dacă nu ești consumator. Carl Williams a aflat acest lucru pe pielea lui după ce a fost încarcerat fiind responsabil de moartea a zeci de persoane. Carl și-a găsit sfârșitul cu doar câteva secunde după ce această poză a fost făcută în cantina închisorii. Deținutul din spatele lui Carl, (Carl este cel care stă la masă citind ziarul) la bătut până la lăsat fără răsuflare cu o componentă dintr-o bicicletă de cameră.

3. Reynaldo Dagsa reynaldo

Când ai o poziție la putere, este foarte probabil ca mulți să te vrea mort, dar puțini chiar încearcă. Reynaldo Dagsa, un politician din Filipine, a avut neșansa să se întâlnească cu unul dintre acei puțini care ar apăsa pe trăgaci. Poza a fost făcută de Reynaldo la revelionul anului 2011, când și-a adunat familia pentru o poză frumoasă de grup. În același moment în care a făcut poza și-a imortalizat propria moarte. În imagine se poate observa criminalul îndreptând arma către Dagsa. Asasinul la împușcat în cap imediat ce a fost făcută poza.

2. Omayra Sanchez

omayra

Dezastrele naturale pot lovi într-o secundă. Brutalitatea lor este înmulțită și de faptul că nu este nimeni pe cine să dăm vina pentru pierderea suferită. Unele persoane nu sunt destul de norocoase să scape cu viața sau să moară instantaneu. Omayra a fost victima unei erupții vulcanice în Columbia. Picioarele ei au fost zdrobite sub dărâmăturile casei sale. Această poză a fost făcută cu clipe înainte ca Oamyra Sanchez să își dea ultima răsuflare după o luptă agonizantă. Medicii au încercat să o salveze dar în zadar. Dacă încercau să-i amputeze picioarele murea în chinuri în timpul procedurii. Cei din jurul ei i-au asigurat confortul, pe cât posibil, timp de trei zile. În tot acest timp Omayra a rămas pozitivă, optimistă. Înainte de moarte se poate observa cum ochii ei și-au schimbat culoarea în negru, fața i-sa umflat iar mâinile i-sau albit de la apă. Datorită acestei poze imaginea Omayrei înainte de moarte bântuie coșmarurile celor care au fost martori la moartea ei timpurie.

1. Regina Kay Waltersregina

Criminalii în serie de obicei își găsesc plăcerea prin moartea altora. Acesta este și cazul fetiței de 14 ani Regina Kay Walters. Regina a fost luată de un camionagiu ce racola fete care făceau autostopul. Ultima poză a fetiței o ilustrează într-o rochie neagră. Criminalul obișnuia să își îmbrace victimele în diferite  ținute și le forța să-i pozeze înainte de a le viola și ucide cu sânge rece. Criminalul a fost prins într-un final și condamnat la moarte. Însă imaginea terifiată a Reginei este ultima mărturie al ei care ne amintește că viață poate fi nemiloasă și crudă.

Viața poate fi atât de nestatornică, prima noastră răsuflare apare într-o clipă, la fel ne părăsește și ultima. Aceste poze fac acest lucru foarte greu de uitat…

Ascultă Radio Sighet

Dimand Ștefan

[divider scroll_text=”SUS”]
Sursă

 

Un urs a fost filmat pe DN 18 în Moisei
Știri marți, 23 aprilie 2024, 10:50

Un urs a fost filmat pe DN 18 în Moisei

În acest context, cetățenii sunt informați să anunțe imediat autoritățile prin 112 pentru a avertiza cetățenii de prezența ursului în...

Un urs a fost filmat pe DN 18 în Moisei
Un nou proiect finalizat la Spitalul Sighet
Știri marți, 23 aprilie 2024, 10:36

Un nou proiect finalizat la Spitalul Sighet

Acest obiectiv a fost realizat printr-un proiect european depus de primăria Sighet în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 –...

Un nou proiect finalizat la Spitalul Sighet
SIGHET – 30 de familii s-au mutat în noile locuințe sociale
Știri luni, 22 aprilie 2024, 13:08

SIGHET – 30 de familii s-au mutat în noile locuințe sociale

Cheile noilor locuințe sociale din zona Făget au fost predate noilor locatari.    Aceștia se vor putea bucura de o locuință nouă și vor...

SIGHET – 30 de familii s-au mutat în noile locuințe sociale
Ucraineni căutaţi în Munții Maramureșului [UPDATE]
Știri joi, 18 aprilie 2024, 10:39

Ucraineni căutaţi în Munții Maramureșului [UPDATE]

UPDATE: ora 18.00 Doi dintre cei trei cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului nu au fost...

Ucraineni căutaţi în Munții Maramureșului [UPDATE]
Știri vineri, 12 aprilie 2024, 13:43

Sportivi sigheteni participă la un concurs de kickboxing în Italia

Clubul sighetean Academia Robert Turda și ACS Kickboxing Baia Mare sunt cele două cluburi partenere din județul nostru care participă la cea de-a...

Sportivi sigheteni participă la un concurs de kickboxing în Italia
Știri vineri, 12 aprilie 2024, 12:03

La Sighet s-a desfășurat Cupa Primăverii la tenis de câmp

Având o prodigioasă carieră sportivă în care a reuşit să formeze sportivi care au obţinut rezultate foarte bune, atât pe plan naţional cât...

La Sighet s-a desfășurat Cupa Primăverii la tenis de câmp
Știri vineri, 12 aprilie 2024, 11:54

Activități și proiecte ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Pintea Viteazul Maramureș [AUDIO]

Activităţile derulate de jandarmii maramureșeni vin să completeze şi să dezvolte climatul de siguranță al cetăţenilor. colonel Dan Pop,...

Activități și proiecte ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Pintea Viteazul Maramureș [AUDIO]
Știri vineri, 12 aprilie 2024, 10:56

7 străzi din Sighet urmează să fie reabilitate

Valoarea investiției este de 18.810.360,55 lei.   Primarul Vasile Moldovan a semnat miercuri, 10 aprilie contractul de proiectare și execuție...

7 străzi din Sighet urmează să fie reabilitate