Alimente care nu trebuie consumate pe stomacul gol
De ce să evităm cafeaua, alimentele picante sau dulciurile mâncate pe stomacul gol?
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 13 decembrie 2025, 12:00
Unele alimente şi băuturi pot avea efecte neplăcute, dacă sunt consumate pe stomacul gol, mai ales pentru persoanele cu un tract digestiv sensibil.
Cafeaua, mai ales cea neagră, stimulează secreţia de acid gastric, provocând reflux, balonare şi greaţă.
Alimentele picante pot irita stomacul, nefiind deloc o idee bună de a le alege la micul dejun.
Dulciurile cresc rapid nivelul de insulină şi zahăr din sânge, provocând apoi scăderi bruşte de glicemie.
Cele mai indicate pentru consumul la prima masă din zi sunt alimentele bogate în fibre.
Ceaiurile cu cofeină pot irita mucoasa stomacului şi pot creşte aciditatea.
Iaurtul poate stimula aciditatea la persoanele sensibile, anulând unele efecte benefice ale probioticelor.
Băuturile carbogazoase cauzează balonare şi disconfort, din cauza dioxidului de carbon, care se acumulează în tractul digestiv şi creează presiune.
Alimentele prăjite, grase, stau mai mult în stomac şi cresc producţia de acid, provocând durere şi disconfort.
Fructele, citricele şi sucurile din acestea pot irita mucoasa digestivă pe stomacul gol, mai ales în cazul unui stomac sensibil.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.