Ascultă Radio România Cluj Live

Interdicție totală împotriva utilizării produselor Kaspersky Lab, în SUA

Kaspersky Lab este un furnizor global de sisteme de protecție a computerelor împotriva a diferite amenințări, precum virușii și alte programe malware, notează IF.

Interdicție totală împotriva utilizării produselor Kaspersky Lab, în SUA

Articol editat de cristina.rusu, 21 iunie 2024, 11:19

Administrația SUA introduce o interdicție completă împotriva utilizării software-ului rusesc Kaspersky Lab de către companiile și cetățenii americani, din motive de securitate națională, relatează presa care citează Departamentul Comerțului al SUA.

 

Anunțăm că, după o investigație extrem de amănunțită, luăm măsuri (…) care vor interzice Kaspersky Lab și tuturor afiliaților, filialelor și companiei-mamă să furnizeze software de securitate cibernetică și software antivirus, oriunde în Statele Unite, citează presa declaraţiile secretarului american al comerţului, Gina Raimondo, care a comentat astfel decizia, citată de un comunicat.

Potrivit unui document al Departamentului Comerțului al SUA, publicat în Federal Register, după 20 iulie, Kaspersky Lab are interdicție de a încheia noi acorduri în Statele Unite.

Compania poate furniza software de securitate cibernetică și software antivirus clienților existenți până pe 29 septembrie, iar ulterior Kaspersky Lab nu va mai putea oferi actualizări de securitate.

După cum a specificat Raimondo pentru reporteri, decizia a fost luată din cauza faptului că Rusia a demonstrat de nenumărate ori că are capacitatea şi intenţia de a exploata companii ruse, precum Kaspersky Lab, pentru a colecta şi exploata informaţii sensibile personale ale americanilor și a le transforma în arme.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Departamentului Comerțului al SUA a declarat pentru CNN că decizia finală nu indică niciun caz specific în care guvernul rus a folosit software-ul companiei pentru a colecta date.

Kaspersky Lab este conștient de interzicerea produselor sale de către Departamentul Comerțului al SUA și consideră că astfel de acțiuni vor contribui la dezvoltarea criminalității cibernetice.

Kaspersky Lab este la curent cu decizia Departamentului Comerțului al SUA de a interzice utilizarea software-ului companiei în această țară.

Acum, compania va putea să vândă și să promoveze doar serviciile Threat Intelligence și instruirea în securitatea informațiilor în Statele Unite, a specificat compania, într-un comunicat.

Compania subliniază că interdicția va contribui în primul rând la dezvoltarea criminalității cibernetice. Utilizatorii și companiile din SUA nu își vor putea proteja dispozitivele de malware cu tehnologii de vârf în industrie, conform testelor independente, a menționat Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab a mai precizat că au sugerat ca autoritățile americane să-și testeze produsele de către o terță parte, dar Departamentul Comerțului a decis să le interzică, probabil pe baza situației geopolitice actuale și a preocupărilor teoretice, și nu pe o evaluare tehnică a produselor.

Compania intenționează să utilizeze măsurile legale disponibile pentru a menține activitățile și relațiile curente cu partenerii și clienții, a rezumat Kaspersky Lab.

 

RADOR RADIO ROMÂNIA

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Emmanuel Macron vizitează Satul Olimpic
Internaţional luni, 22 iulie 2024, 11:15

Emmanuel Macron vizitează Satul Olimpic

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va vizita luni, 22 iulie, Satul Olimpic, alături de câţiva membri ai guvernului, cu patru zile înainte de...

Emmanuel Macron vizitează Satul Olimpic
Joe Biden renunță la candidatură | UPDATE
Internaţional luni, 22 iulie 2024, 06:12

Joe Biden renunță la candidatură | UPDATE

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale din 2024.   Este un anunţ survenit cu mai puţin...

Joe Biden renunță la candidatură | UPDATE
Efectele celui mai mare blocaj informatic
Internaţional duminică, 21 iulie 2024, 15:36

Efectele celui mai mare blocaj informatic

Microsoft estimează că 8 milioane şi jumătate de computere au fost afectate de blocajul informatic produs vineri, 19 iulie, la nivel mondial,...

Efectele celui mai mare blocaj informatic
demonstratii in franta
Internaţional duminică, 21 iulie 2024, 10:09

Oameni răniți în demonstrația din Franța

Un ofițer de poliție și cinci protestatari au fost răniți sâmbătă, 20 iulie, în timpul violențelor izbucnite în timpul unei demonstrații...

Oameni răniți în demonstrația din Franța
Internaţional vineri, 19 iulie 2024, 11:41

Stare de alarmă climatică în Italia

Și Italia este afectată în aceste zile de un val de caniculă fără precedent. În 14 orașe a fost declarat astăzi cod roșu de arșiță, iar...

Stare de alarmă climatică în Italia
Internaţional vineri, 19 iulie 2024, 11:35

Incident la concertul AC/DC de la Stuttgart

Șaptesprezece spectatori au fost răniți ușor în timpul concertului de miercuri, 17 iulie, al trupei rock AC/DC de la Stuttgart. În timpul unei...

Incident la concertul AC/DC de la Stuttgart
Internaţional joi, 18 iulie 2024, 15:41

Ursula von der Leyen, încă un mandat de 5 ani

Parlamentul European a votat joi, 18 iulie, în favoarea propunerii ca Ursula von der Leyen să fie preşedintele Comisiei Europene pentru încă un...

Ursula von der Leyen, încă un mandat de 5 ani
Internaţional miercuri, 17 iulie 2024, 12:23

Turist străin atacat de urs în nordul Italiei

În această dimineață, un turist străin a fost atacat de un urs în localitatea Naroncolo, nu departe de Trento, capitala provinciei, care se...

Turist străin atacat de urs în nordul Italiei