Ascultă Radio România Cluj Live

Știri electorale – 26 mai

Cele mai importante știri electorale ale zilei de duminică, 26 mai.

Știri electorale – 26 mai
Foto: Foto: Element5 Digital/Pexels

Articol editat de Rareș Vrăbieș, 26 mai 2024, 17:43 / actualizat: 27 mai 2024, 12:04

Candidatul Partidului Umanist Social-Liberal pentru Parlamentul European, Daniel Ionașcu, consideră că infrastructura națională în raport cu cea europeană este stringență de nivel maxim.

 

El afirmă că prima măsură pentru dezvoltarea acestei infrastructuri o reprezintă absorbția de fonduri europene.

Daniel Ionașcu consideră că infrastructura este o prioritate, și că sunt necesare trenuri de mare viteză.

––––––––––––

Senatorul Cseke Attila , candidat al UDMR la conducerea Consiliului Judeţean Bihor, consideră că trebuie să pună la dispoziţia unităţilor administrativ-teritoriale diverse soluţii digitale.

 

El spune că cel care poate impulsiona digitalizarea tuturor instituţiilor cu care colaborează este Consiliul Județean Bihor. Procesul este posibil prin crearea unor sisteme pe care să le pună la dispoziţia UAT-urilor unităţi administrativ-teritoriale.

–––––––––––––––––

Traficul din Cluj-Napoca a devenit una dintre cele mai mari provocări ale orașului, spune Sorin-Valeriu Naș, candidat pentru funcția de primar al Municipiului Cluj-Napoca din partea partidului SOS România.

 

Acesta consideră că ambuteiajele zilnice și lipsa soluțiilor eficiente de transport pun presiune pe viața clujenilor de zi cu zi și afectează calitatea vieții.

El spune că timpul pierdut zilnic în traficul clujean în fiecare zi este de aproximativ 3 ore pe zi, în total 1.095 de ore pe an, adică 45 de zile dintr-un an care sunt pierdute în trafic.

––––––––––––––––––––––––

Cristina Prună, candidatul Alianței Dreapta Unită la alegerile europarlamentare din 9 iunie, susține că investițiile, în special în zona energiei regenerabile, sunt cheia pentru scăderea prețurilor.

 

Ea atrage atenția că, la nivel global, există perspective de creștere a consumului de energie.
Criza energetică a fost o criză a ofertei de energie, faptul că nu producem suficient aici, în Uniunea Europeană, mai spune aceasta.
Cristina Prună mai spune că deși au fost stopate importurile de gaz rusesc, se resimte un deficit și este absolut necesar să producem mai mult.

–––––––––––––––––––––-

Siegfried Mureșan, candidatul alianței PSD-PNL la Parlamentul European, crede că România trebuie să aibă în structurile europene reprezentanți care să-i apere interesele.

 

El a invitat alegătorii să voteze lista acestei alianțe electorale.

Acesta consideră că partidul din care face parte va asigura o reprezentare puternică, justă, proeuropeană a României în Parlamentul European, în cea mai importantă familie de partide politice.

––––––––––––––––––

Iuhos Zsolt, candidat la funcția de primar al comunei Apahida din partea Partidului Național Vatra Românească spune că misiunea sa principală este să aducă o schimbare pozitivă în administrația locală, bazată pe colaborare, respect și eficiență.

 

Acesta susține că nu intenționează să atace sau să apere pe niciunul dintre contracandidații mei, dar crede cu tărie că, pentru a progresa, este necesar să ne concentrăm pe găsirea de soluții concrete la problemele comunei noastre.

El este de părere că este esențial să existe în primărie colegi de muncă dedicați, care să fie uniți de același scop: bunăstarea comunității noastre.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Pași de urmat în procedura de votare
ALEGERI 2024 duminică, 9 iunie 2024, 11:16

Pași de urmat în procedura de votare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că toate secţiile de votare din ţară sunt deschise, iar datele în timp real privind prezenţa...

Pași de urmat în procedura de votare
Alegeri europarlamentare 2024: mizele scrutinului
ALEGERI 2024 duminică, 9 iunie 2024, 10:04

Alegeri europarlamentare 2024: mizele scrutinului

Noul Parlament European are 720 de locuri, cu 15 mai multe decât în 2019, iar pentru ele sunt în competiţie aproape 16 mii de candidaţi din cele...

Alegeri europarlamentare 2024: mizele scrutinului
Știri electorale – 7 iunie
ALEGERI 2024 vineri, 7 iunie 2024, 12:23

Știri electorale – 7 iunie

PNL este partidul care a atras cele mai multe fonduri europene, fiind necesare în continuare soluţii pentru reducerea decalajelor între statele...

Știri electorale – 7 iunie
Știri electorale – 6 iunie
ALEGERI 2024 joi, 6 iunie 2024, 11:12

Știri electorale – 6 iunie

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița, Emil Radu Moldovan, care deține și în prezent această funcție,...

Știri electorale – 6 iunie
ALEGERI 2024 miercuri, 5 iunie 2024, 11:16

Știri electorale – 5 iunie

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European, a anunţat astăzi că a sesizat Comisia Europeană...

Știri electorale – 5 iunie
ALEGERI 2024 marți, 4 iunie 2024, 11:19

Știri electorale – 4 iunie

Candidații partidului REPER continuă dezbaterile cu cetățenii pentru promovarea proiectelor în cadrul campaniei „Agora REPER”....

Știri electorale – 4 iunie
ALEGERI 2024 luni, 3 iunie 2024, 12:56

Știri electorale – 3 iunie

Candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, a anunţat luni, 3 iunie 2024, într-o conferinţă de...

Știri electorale – 3 iunie
ALEGERI 2024 duminică, 2 iunie 2024, 17:56

Știri electorale – 2 iunie

Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, la Cluj, că România contează în Uniunea Europeană în măsura în care şi ţara...

Știri electorale – 2 iunie