Ascultă Radio România Cluj Live

Știri electorale – 24 mai

Cele mai importante știri electorale ale zilei de vineri, 24 mai.

Știri electorale – 24 mai

Articol editat de cristina.rusu, 24 mai 2024, 11:29

Radu Moldovan din partea PSD candidează pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

 

El dorește să dezvolte proiecte care să protejeze patrimoniul și elementele de identitate locală prin transformarea clădirilor istorice în case de întâlnire a culturii.

Radu Moldovan a mai precizat că vor fi dezvoltate și traseele turistice din Bistrița-Năsăud.

––––––––––––––––––––-

Candidatul PSD la Primăria Satu Mare, Radu Roca, propune deschiderea unui centru de reabilitare şi prevenţie împotriva drogurilor, arătând că oraşul se confruntă cu o ‘realitate dură legată de dependenţa de substanţe interzise’.

El îşi doreşte înfiinţarea centrului în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi autorităţile locale.

––––––––––––––––––––––––––-

UDMR îl propune pe Kereskényi Gábor pentru un nou mandat la primăria municipiului Satu Mare.

 

Într-o conferinţă de presă, el a subliniat angajamentul său de a continua să servească interesele comunităţii și să aducă progresul în municipiul Satu Mare, transmite corespondentul RRA Sergiu Podină.

––––––––––––––––––––––––––

Echipa social-democraților din viitorul Parlament European va susține respectarea drepturilor muncitorilor români care lucrează în străinătate și  un nou proiect european, pentru continuarea procesului de extindere,  spune Vasile Dîncu.

 

Candidatul din partea alianței PSD-PNL a afirmat că  va lupta, în Parlamentul European, pentru ca ”exodul creierelor să primească compensații”, fiind vorba de țările care au pierdut forță de muncă în ultimii ani.

Vasile Dîncu spune că un alt lucru care se află în atenția sa este  ”dublul standard”, demonstrat în câteva anchete din industria alimentară.

–––––––––––––––––––––––-

Pentru un nou mandat de eurodeputat candidează Eugen Tomac, pe listele Alianței Dreapta Unită.

 

El consideră că trebuie luate măsuri de sprijin pentru copiii românilor din diaspora și atrage atenția că în străinătate se nasc mai mulți copii decât în țară.

 Statul român trebuie să vină cu un pachet de măsuri îndrăznețe pentru a le oferi copiilor români născuți în afara României burse de studiu, fie liceale, fie pentru învățământul superior, a declarat   Eugen Tomac la o întâlnire cu românii din Italia, după cum transmite corespondenta RRA Elena Postelnicu.

––––––––––––––––––––––

Caravana „Patrioţi în Europa”, organizată de AUR, continuă prezentarea candidaților la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

 

Oana Macarie, medic voluntar în cadrul caravanei medicale AUR, a vorbit la o întâlnire cu alegătorii din Târgu Mureș despre avantajele sistemului medical din Franța, pe care l-a cunoscut în cei cinci ani care a lucrat ca medic specialist.

 În opinia sa, unele prevederi ar putea fi implementate și la noi, cum ar fi rambursarea în integralitate de către stat a cheltuielilor de sănătate ale unui pacient asigurat.

–––––––––––––––––––––––-

Europarlamentarul Dacian Cioloș ocupă primul loc pe lista de candidați a partidului REPER pentru Parlamentul European.

 

În cadrul seriei de evenimente „Agora REPER”, el  a prezentat, la Brașov, proiecte pentru viitoarea legislatură europeană, unul dintre ele privind integrarea deplină a României în spațiu Schengen.

 ”Noi puteam să fim pe deplin în Schengen, dacă guvernanții noștri știau să negocieze”, a afirmat Dacian Cioloș.

––––––––––––––––––––––––

Candidatul UDMR pentru un nou mandat de europarlamentar, Lóránt Vincze, consideră că politica de subvenții pentru agricultură ar trebui să continue, la Bruxelles, nu doar pentru importurile din Ucraina, ci și pentru fermieri.

 

Este interesul întregii Uniuni Europene să sprijinim fermierii și   să contribuim, astfel, la securitatea alimentară a europenilor, susține Lorant Vincze.

El a adăugat că ”tot ceea ce punem pe masă ar trebui să vină de la fermierii noștri, deci subvențiile agricole ar trebui menținute, susținute, și nu sacrificate.”

––––––––––––––––––––––––-

Partidul SOS România și-a lansat programul pentru alegerile europarlamentare.

 

Diana Șoșoacă, prima pe lista formațiunii, spune că se va implica în obținerea de fonduri europene pentru construcția de autostrăzi, sisteme de irigații, dar și a Canalului Dunăre – București.

Ea își propune să facă demersuri pentru dezvoltarea Portului Constanța, pentru ca acesta să devină cel mai important din Europa, după cum transmite candidata SOS România într-un comunicat.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

 

 

 

Alegeri europarlamentare 2024: mizele scrutinului
ALEGERI 2024 duminică, 9 iunie 2024, 10:04

Alegeri europarlamentare 2024: mizele scrutinului

Noul Parlament European are 720 de locuri, cu 15 mai multe decât în 2019, iar pentru ele sunt în competiţie aproape 16 mii de candidaţi din cele...

Alegeri europarlamentare 2024: mizele scrutinului
Știri electorale – 7 iunie
ALEGERI 2024 vineri, 7 iunie 2024, 12:23

Știri electorale – 7 iunie

PNL este partidul care a atras cele mai multe fonduri europene, fiind necesare în continuare soluţii pentru reducerea decalajelor între statele...

Știri electorale – 7 iunie
Știri electorale – 6 iunie
ALEGERI 2024 joi, 6 iunie 2024, 11:12

Știri electorale – 6 iunie

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița, Emil Radu Moldovan, care deține și în prezent această funcție,...

Știri electorale – 6 iunie
Știri electorale – 5 iunie
ALEGERI 2024 miercuri, 5 iunie 2024, 11:16

Știri electorale – 5 iunie

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European, a anunţat astăzi că a sesizat Comisia Europeană...

Știri electorale – 5 iunie
ALEGERI 2024 marți, 4 iunie 2024, 11:19

Știri electorale – 4 iunie

Candidații partidului REPER continuă dezbaterile cu cetățenii pentru promovarea proiectelor în cadrul campaniei „Agora REPER”....

Știri electorale – 4 iunie
ALEGERI 2024 luni, 3 iunie 2024, 12:56

Știri electorale – 3 iunie

Candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, a anunţat luni, 3 iunie 2024, într-o conferinţă de...

Știri electorale – 3 iunie
ALEGERI 2024 duminică, 2 iunie 2024, 17:56

Știri electorale – 2 iunie

Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, la Cluj, că România contează în Uniunea Europeană în măsura în care şi ţara...

Știri electorale – 2 iunie
ALEGERI 2024 sâmbătă, 1 iunie 2024, 17:28

Știri electorale – 1 iunie

Reprezentanții USR Cluj au declarat pe pagina lor de facebook că au în vedere implementarea, după 9 iunie, a unor „soluții concrete” pentru...

Știri electorale – 1 iunie