Ascultă Radio România Cluj Live

Știri electorale – 20 mai

Cele mai importante știri electorale ale zilei de luni, 20 mai

Știri electorale – 20 mai
Foto: Foto: Radio Cluj

Articol editat de Andrada Ștefănescu, 20 mai 2024, 15:33 / actualizat: 21 mai 2024, 10:10

Candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Cozma, propune realizarea de parcuri agroindustriale şi agrozootehnice şi unităţi de procesare a produselor fermierilor.

 

El a afirmat că fermierii au nevoie de astfel de spaţii unde să îşi depoziteze şi valorifice produsele, și că acestea pot fi realizate fie din fonduri europene, fie prin parteneriate public-private.
Candidatul PNL Satu Mare a mai spus că este nevoie de redeschiderea târgurilor de animale din localităţile judeţului, unde, pe lângă comercializarea animalelor, să fie organizare şi expoziţii.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru candidează din partea REPER pentru un nou mandat în legislativul european. l spune că, în actualul context de securitate, Uniunea Europeană are nevoie de un plan clar pentru o politică de securitate și apărare comună.

 

Dragoș Pîslaru: Discutăm de un război la granițele Europei. În acest context, Uniunea Europeană are nevoie să pună împreună resurse, să creeze un plan clar. România nu trebuie doar să aștepte să se întâmple, ci trebuie să fie un contributor direct. Noi am avut o înzestrare și o industrie de apărare care avea un potențial bun, a fost lăsată în paragină. Acum va trebui să putem inclusiv contribui la dezvoltarea economică printr-o industrie de apărare care să facă lucrurile compatibile la nivel european. Este o șansă mare pentru România.

–––––––––––––––––––––––––––––

Europarlamentarul Daniel Buda candidează pentru un nou mandat la alegerile din 9 iunie pe listele alianței electorale PSD-PNL.

 

Într-un bilanț al activității sale, el a vorbit despre atragerea de fonduri europene pentru România în mai multe domenii de activitate.

Daniel Buda: În calitate de membru al Parlamentului European, am pledat pentru atragerea fondurilor europene în România, în special în sectorul agricol și cel al coeziunii regionale. În România vor ajunge peste 20 de miliarde de euro, bani europeni, în sectorul agricol, oportunitate crucială pentru fermieri de a investi în modernizarea fermelor și promovarea practicilor agricole sustenabile. Prin intermediul acestor resurse financiare, fermierii pot investi în tehnologii inovatoare, în infrastructura adecvată și în proiecte de dezvoltare durabilă.

––––––––––––––––––––––––––––-

Candidatul UDMR la alegerile europarlamentare, Tánczos Barna, spune că în viitoarele structuri ale Uniunii Europene trebuie rediscutată problema dreptului de veto al statelor membre.

 

El consideră că acesta ar trebui folosit doar în anumite situații.

Tánczos Barna: Să găsim acele teme unde este absolut necesar vetoul, unanimitatea. Și atunci putem să garantăm fiecărui stat membru că își poate manifesta dorința sau poate influența chiar decisiv o decizie foarte importantă în Uniunea Europeană. Sunt domenii unde este nevoie de un drept de veto; gândiți-vă la flancul estic, cât de afectat este, și cât de puțin se simte acest război în partea de vest. Sunt, cu siguranță, alte teme cum este Schengen, unde nu este nevoie de veto.

––––––––––––––––––––––––––-

Caravana Patrioţi în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaţilor la alegerile din 9 iunie, a ajuns duminică, 19 mai 2024, în judeţul Maramureş, la Baia Mare.

 

Profesorul Avram Fiţiu, candidat pentru Parlamentul European, le-a vorbit celor prezenţi spunând că marea provocare care stă în faţa unui candidat AUR la Primăria dintr-o comună din Maramureş este cum să transformi acest tezaur cultural al zonei într-un tezaur economic.
Alteţa Sa Dimitrie Sturdza, candidat AUR pentru Parlamentul European, a spus că data de 9 iunie este un moment crucial, în care ”veţi alege între a vota globalişti neomarxişti sau patrioţi suveranişti”.

––––––––––––––––––––––––––

Filiala AUR Bistriţa-Năsăud şi-a lansat, sâmbătă seara, 18 mai 2024, candidaţii la alegerile locale, în prezenţa senatorului Claudiu Târziu, preşedinte al Consiliului naţional de conducere al partidului, şi a unei părţi dintre candidaţii la alegerile europarlamentare.

Evenimentul a avut loc în parcul municipal din Bistriţa, lângă Turnul Dogarilor, şi a debutat cu o scenetă istorică avându-l ca personaj principal pe Vlad Ţepeş.

Claudiu Târziu le-a cerut celor prezenţi să aleagă candidaţii acestui partid la alegerile locale şi europarlamentare, apreciind că ‘9 iunie este o zi în care putem să ne schimbă destinul cu un vot’.

Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, candidatul AUR este senatorul Ovidiu Florean, iar la Primăria municipiului Bistriţa candidează Rodica Dobraniş.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat, sâmbătă, 18 mai 2024, la Bistriţa, că în toată ţara PSD şi PNL au cuplat mafiile la bugetele locale şi asta blochează modernizarea localităţilor din România.

 

El a avertizat că mafiile sponsorizate din bani publici de PSD şi PNL duc România la faliment pe modelul Greciei.

Cătălin Drulă a precizat că ”suntem campioni la inflaţie în Europa, iar România are ministrul de finanţe de la PNL care anunţă creşteri de taxe de pe o lună pe alta. Până acum, niciun guvern nu a avut tupeul să introducă creşteri de fiscalitate în octombrie cu aplicare la 1 noiembrie’, a explicat Cătălin Drulă.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Pași de urmat în procedura de votare
ALEGERI 2024 duminică, 9 iunie 2024, 11:16

Pași de urmat în procedura de votare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că toate secţiile de votare din ţară sunt deschise, iar datele în timp real privind prezenţa...

Pași de urmat în procedura de votare
Alegeri europarlamentare 2024: mizele scrutinului
ALEGERI 2024 duminică, 9 iunie 2024, 10:04

Alegeri europarlamentare 2024: mizele scrutinului

Noul Parlament European are 720 de locuri, cu 15 mai multe decât în 2019, iar pentru ele sunt în competiţie aproape 16 mii de candidaţi din cele...

Alegeri europarlamentare 2024: mizele scrutinului
Știri electorale – 7 iunie
ALEGERI 2024 vineri, 7 iunie 2024, 12:23

Știri electorale – 7 iunie

PNL este partidul care a atras cele mai multe fonduri europene, fiind necesare în continuare soluţii pentru reducerea decalajelor între statele...

Știri electorale – 7 iunie
Știri electorale – 6 iunie
ALEGERI 2024 joi, 6 iunie 2024, 11:12

Știri electorale – 6 iunie

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița, Emil Radu Moldovan, care deține și în prezent această funcție,...

Știri electorale – 6 iunie
ALEGERI 2024 miercuri, 5 iunie 2024, 11:16

Știri electorale – 5 iunie

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European, a anunţat astăzi că a sesizat Comisia Europeană...

Știri electorale – 5 iunie
ALEGERI 2024 marți, 4 iunie 2024, 11:19

Știri electorale – 4 iunie

Candidații partidului REPER continuă dezbaterile cu cetățenii pentru promovarea proiectelor în cadrul campaniei „Agora REPER”....

Știri electorale – 4 iunie
ALEGERI 2024 luni, 3 iunie 2024, 12:56

Știri electorale – 3 iunie

Candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, a anunţat luni, 3 iunie 2024, într-o conferinţă de...

Știri electorale – 3 iunie
ALEGERI 2024 duminică, 2 iunie 2024, 17:56

Știri electorale – 2 iunie

Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, la Cluj, că România contează în Uniunea Europeană în măsura în care şi ţara...

Știri electorale – 2 iunie