Ascultă Radio România Cluj Live

Divele aleargă pentru Sorina

La Cluj-Napoca, divele aleargă din nou. Entuziaste, cochete și motivate de o cauză caritabilă.

Divele aleargă pentru Sorina
Foto: Foto: RUN 4 FFWPU/Pexels

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 13 martie 2024, 15:54

La Cluj-Napoca, divele aleargă din nou. Entuziaste, cochete și motivate de o cauză caritabilă. Evenimentul Crosul Divelor este organizat de Runner’s Club, iar detalii despre ediția din acest an ne aduce Camelia Reghini, care ne și face profilul divei:

 

Camelia Reghini: Profilul divei ar fi cam greu să îl creionez tocmai din cauza faptului că la acest cros orice reprezentant al sexului frumos este o divă pentru ziua respectivă, deoarece poate participa absolut orice fată sau femeie, indiferent de vârstă, de pregătire fizică. Evident, fiind un cros se va realiza un clasament, dar toate fetele și femeile sunt bine venite.

Reporter: Care e ideea de la care a pornit acest cros dedicat evident, femeilor?

Camelia Reghini: Da. Evident, fiind luna martie și știind că în luna martie suntem sărbătorite noi, reprezentantele sexului frumos, s-a organizat acest eveniment sportiv dedicat exclusiv nouă, fetelor și femeilor. Și din experiența anilor trecuți am avut participante începând cu vârsta de 3 ani, să zicem, până la inclusiv 80 de ani. Deci este o paletă, o gamă foarte largă de participante la Crosul Divelor.

Reporter: Ceea ce îl face foarte colorat. E colorat, înțeleg și din punct de vedere vestimentar, pentru că e un fel de dress code implicat în competiție.

Camelia Reghini: Da, este un dress code, bineînțeles, este doar recomandat, nu obligatoriu, dar exact asta face frumusețea crosului, faptul că participantele sunt încurajate să se îmbrace cât mai frumos, motiv pentru care la final există și un premiu pentru cea mai creativă divă. Se alege cel mai frumos costum, cel mai inspirat, și acest costum este premiat. Purtătoarea lui este premiată.

Reporter: Crosul divelor din acest an vine și cu niște noutăți.

Camelia Reghini: Anul acesta, spre deosebire de anii trecuți, traseul nu va mai fi prin parc. Dar, la fel ca și anii trecuți, există două probe, o probă de 2 km și o probă de 6 km doar că, spre deosebire de anii trecuți, când se desfășura în Parcul Mare, anul acesta se va desfășura pe faleza Someșului. Rămân cele două probe, dar este un traseu nou.

Reporter: Crosul divelor strălucește în fiecare an și pentru că are întotdeauna o cauză caritabilă. Despre ce și despre cine este vorba în acest an, ne spune Camelia Reghini:

Camelia Reghini: Da, în mod tradițional, Crosul divelor este caritabil. În fiecare an se alege o cauză. Anul acesta avem o situație mai specială, deoarece cauza noastră este Sorina Fetche, care la rândul ei este alergător de anduranță. Doar că s-a întâmplat anul acesta să nu fie participantă în calitate de alergătoare, ci ea este cauza noastră caritabilă pentru că este pacient oncologic.

Reporter: Sorina a descoperit pasiunea pentru alergat chiar la un cros al divelor în 2014, unde a chemat-o o prietenă, i-a plăcut atmosfera, și-a făcut prieteni și s-a pus pe alergat:

Sorina: Dacă ai o problemă și nu reușești să ți-o lămurești în 42 km de alergare cât durează un maraton, înseamnă că problema nu are rezolvare.

Reporter: Dar altfel recomandați alergarea pentru orice fel de problemă.

Sorina: Pentru mine a fost terapie și dacă astăzi îi duc dorul cu adevărat pentru ceva, este cred că mai mult pentru asta decât pentru mișcarea în sine, pentru că mai fac plimbări, încerc să fac mișcare atât cât pot, dar alergatul în sine, mie îmi oferea momentul meu cu mine în care îmi clarificam toate nelămuririle, problemele, descărcam energie negativă. La finalul a 10 kilometri de alergare, chiar și cinci, întotdeauna viața era mai frumoasă.

Reporter: Ce înseamnă pentru dvs. gestul celor de la Runners Club prin Crosul divelor, mâna asta de ajutor întinsă?

Camelia Reghini: Reușesc acuma să vorbesc un pic mai detașat pentru că m-am obișnuit cu ideea, dar cred că am vărsat lacrimi o săptămână după ce am aflat de organizarea evenimentului pentru mine. Eu știam de Crosul divelor din fiecare an pentru că se face și cumva a fost așa un amalgam de sentimente, de bucurie că s-au gândit la mine, de tristețe că din păcate trebuie să fiu eu. Dar asta e viața. Dacă așa a fost să fie și eu trebuie să fiu… mă bucur că-i am lângă mine și că fac lucrul ăsta. Mie îmi oferă o șansă foarte mare de a mă întoarce în Austria, unde mi-am dorit să revin – acolo mi-am făcut operația anul trecut și prin ajutorul oferit de Runners acum, o să reușesc să merg din nou să obțin o părere și o decizie din partea lor. Adică pentru mine face diferența.

Reporter: Înscrierile la Crosul divelor de sâmbătă s-au încheiat, dar puteți participa ca spectator sau donator pe pagina de galantom a Asociației Oameni Buni.

 

Anca Brășfălean

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

 

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 17:35

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]

Cel mai mare târg de carte din Transilvania a revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții...

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]
A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 14:27

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic

Echipa specializată în gestionarea apelor din Cluj continuă să acționeze pentru a reduce impactul poluării asupra râului Someșul Mic.  ...

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic
Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 18:21

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” anunță deschiderea înscrierilor pentru sesiunea aprilie- iulie. 300 de locuri au...

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca
Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 15:32

Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au fost sesizați marți, 23 aprilie de către Garda de Mediu privind anumite scurgeri de...

Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 12:07

Când se inaugurează noul terminal al Aeroportului Avram Iancu?

Directorul aeroportului, David Ciceo, spune că întreaga capacitate a terminalului de plecări va crește cu aproximativ 35 la sută față de...

Când se inaugurează noul terminal al Aeroportului Avram Iancu?
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 10:39

Continuă cercetările în cazul elevei care a căzut de la etaj [UPDATE]

UPDATE: ora 10.15 Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Copii din Cluj-Napoca, fata a suferit multiple fracturi ale craniului, membrelor...

Continuă cercetările în cazul elevei care a căzut de la etaj [UPDATE]
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 10:18

Crește valoarea tichetelor sociale

Anunțul a fost făcut, la postul nostru de radio de viceprimarul Dan Tarcea.   El a mai precizat că va crește și nivelul de venituri până...

Crește valoarea tichetelor sociale
De prin Cluj luni, 22 aprilie 2024, 19:09

Elevă în stare gravă după ce a căzut de la etaj, la școală

Incidentul s-a petrecut luni, 22 aprilie 2024, în jurul prânzului.   Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca și un echipaj SMURD,...

Elevă în stare gravă după ce a căzut de la etaj, la școală