Ascultă Radio România Cluj Live

Industria IT: anxietate, nervozitate și lipsă de claritate [AUDIO]

Acum câteva zile, o companie multinațională de software care avea un birou și în România a anunțat public că își închide operațiunile de la noi din țară și mută activitatea de aici în China și Statele Unite. Era una dintre companiile cu tradiție din industria de software de la noi, care avea o bună reputație și de-a lungul vremii fusese o destinație profesională foarte atrăgătoare pentru mulți specialiști români.
Dar firma a întâmpinat de ceva vreme dificultăți în piața globală, s-a trezit că a greșit strategia comercială, nu mai are clienți activi și proiecte suficiente și, astfel, a decis să disponibilizeze peste 170 de specialiști software din România, care rămân fără job începând din luna iunie. Dincolo de cei care aveau contract de muncă și au fost disponibilizați, este foarte posibil să fi rămas fără job și alții, care colaborau cu firma respectivă prin propriul PFA sau SRL.
Imediat după ce am dat această știre pe rețelele sociale, am început să primesc mesaje de la profesioniști experimentați și manageri cu vechime din sectorul software de la noi, care, cu toții, confirmau că o parte importantă din industria software de la noi trece prin momente dificile în plan comercial, suferind din lipsă de comenzi, proiecte și contracte.

Industria IT: anxietate, nervozitate și lipsă de claritate [AUDIO]

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 mai 2023, 06:00 / actualizat: 23 martie 2024, 13:30

Piața internațională de servicii digitale pare a se contracta și a intra în expectativă, fiind influențată de doi vectori majori: o foarte anunțată și așteptată recesiune economică și apariția în forță a aplicațiilor de inteligență artificială care se dovedesc capabile să facă cel puțin parțial munca unui programator uman, cu costuri mult mai mici și viteză mult mai mare.
Această reașezare brutală și șocantă a pieței software globale a început de câteva luni și a fost cumva confirmată și de valurile de concedieri operate de marile companii de tehnologie globale, care la începutul acestui an au disponibilizat în total câteva sute de mii de angajați și colaboratori independenți.
Unii analiști au spus că acest val de concedieri a venit logic ca un reglaj firesc al unui exces al angajărilor din perioada pandemiei. Dar alții au observat și că cifrele de afaceri ale marilor jucători din industrie sunt în scădere și au anticipat că semnele tot mai vizibile ale recesiunii economice vor mai produce câteva valuri de disponibilizări.

În Cluj, semnalele pe care le-am primit din surse autorizate și credibile spun că există cel puțin alte două firme multinaționale care își vor restrânge sau chiar închide activitatea în perioada următoare, începând deja să disponibilizeze oameni, mai întâi din departamentele non-tehnice, precum echipele de recrutare. O a treia multinațională a operat la Cluj recent concedierea a peste 100 de angajați, care de mai multe luni nu aveau activitate în proiecte comerciale și erau plătiți din rezervele financiare ale firmei.
Pe de altă parte, reprezentanții altor firme de software spun că lor le merge bine și că au mult de lucru, deci continuă să angajeze specialiștii cei mai valoroși. Alte voci spun că există mai multe companii internaționale care se pregătesc să își deschidă birouri și să angajeze mulți oameni în România și chiar la Cluj, iar autoritățile, prin vocea șefei Agenției de Ocupare a Forței de Muncă, spun că toți cei disponibilizați vor fi repede absorbiți de celelalte firme, fiindcă din datele statului român deficitul de specialiști este încă foarte mare.
Cunoscând însă cât de capabil, competent și conectat la realitate este statul român, optimismul funcționarilor numiți politic îmi aduce aminte de anul 2008, când premierul de atunci, Tăriceanu, anunța arogant că economia națională este foarte puternică și merge ca unsă și nu există niciun risc de a fi afectați de criza economică mondială, care după doar o lună aducea în România prăbușirea economiei, șomaj și tăieri de salarii și pensii.

Se spune tot mai des și mai clar, pe bună dreptate, că prețul muncii inginerilor software din România a ajuns mult prea mare, raportat la salariile din țările vestice și la calitatea și productivitatea muncii. Sunt tot mai multe semne că industria de software trece printr-o perioadă de furtună și se va zdruncina serios în lunile care vin, urmând a se reseta și reinventa după ce va suporta consecințele recesiunii.
În ciuda optimismului și ignoranței unora, este limpede că urmează o perioadă dificilă, în care vom vedea foarte multe schimbări, deseori radicale și dureroase. Sunt deja mulți oameni afectați, stresați, anxioși și nervoși, iar gradul de incertitudine, volatilitate și complexitate al situației internaționale este în măsură să dea multe dureri de cap.
Cred că este nevoie să ne păstrăm calmul, să ne consolidăm și să ne adaptăm relațiile de colaborare și parteneriatele, să discutăm deschis și onest despre ce se întâmplă, să acceptăm că se vor produce schimbări și să ne pregătim mental pentru a ne adapta rapid. Să nu ne oprim din a învăța și a inventa noi produse, servicii, instrumente și metode de lucru și mai ales de a ne ține aproape colegii, prietenii și partenerii, oferind sprijinul nostru celor care vor trece prin dificultăți, cu empatie și generozitate.
Va ieși din nou soarele după această furtună, iar cei mai inteligenți și mai capabili vor învăța pe viitor cum să construiască organizații și proiecte care să fie și performante, dar și reziliente.
***
Sunt Doru Șupeală și te invit să descoperi podcastul, newsletterele și articolele noastre, nu doar la radio, ci și online. Caută, ascultă, citește Hacking Work. Să ne re-auzim sănătoși, voioși și mintoși!

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

De ce salariul nu ne (mai) motivează?
Hacking Work joi, 23 mai 2024, 06:00

De ce salariul nu ne (mai) motivează?

Bun găsit la întâlnirea cu ideile Hacking Work, eu sunt Ionuț Sabo și împreună explorăm informații și idei valoroase pentru oamenii...

De ce salariul nu ne (mai) motivează?
Munca haotică și în exces dăunează grav sănătății
Hacking Work marți, 21 mai 2024, 06:00

Munca haotică și în exces dăunează grav sănătății

Bun găsit la întâlnirea cu ideile Hacking Work eu sunt Ionuț Sabo și împreună explorăm informații și idei valoroase pentru oamenii harnici,...

Munca haotică și în exces dăunează grav sănătății
Cum construiești o echipă de succes. Exemplul EFdeN
Hacking Work joi, 16 mai 2024, 06:00

Cum construiești o echipă de succes. Exemplul EFdeN

Servus și bun găsit la întâlnirea cu ideile Hacking Work, eu sunt Tibi Grecu și împreună explorăm idei valoroase pentru oamenii harnici, ca...

Cum construiești o echipă de succes. Exemplul EFdeN
Cât e corect să așteptăm după o promovare?
Hacking Work marți, 14 mai 2024, 06:00

Cât e corect să așteptăm după o promovare?

Bun găsit la întâlnirea cu ideile Hacking Work, eu sunt Ioana Szabo. Împreună explorăm informații și idei valoroase pentru oamenii harnici,...

Cât e corect să așteptăm după o promovare?
Hacking Work joi, 9 mai 2024, 06:00

Liderul bun nu vrea să aibă musai dreptate

Când a fost ultima dată când nu ai fost de acord cu șeful tău? I-ai comunicat asta sau i-ai dat dreptate doar pentru că era șeful tău? Este...

Liderul bun nu vrea să aibă musai dreptate
Hacking Work marți, 30 aprilie 2024, 06:00

Educația modernă și digitalizarea înseamnă un viitor mai bun pentru România

Bun găsit la întâlnirea cu ideile Hacking Work, eu sunt Ioana Szabo. Împreună explorăm informații și idei valoroase pentru oamenii harnici,...

Educația modernă și digitalizarea înseamnă un viitor mai bun pentru România
Hacking Work joi, 25 aprilie 2024, 06:00

Workaholismul – trăsătura angajaților dedicați sau boală în toată regula?

Te simți bine doar atunci când lucrezi până la epuizare? „Nu lăsa pe maine ce poți face astăzi” e crezul tău când vine vorba de job?...

Workaholismul – trăsătura angajaților dedicați sau boală în toată regula?
Hacking Work marți, 23 aprilie 2024, 06:00

Stresul de la muncă e și motiv de divorț

Nu cred că e o surpriză pentru nimeni faptul că stresul este principala grijă în lume. Însă te-ai gândit vreodată serios cât de tare te...

Stresul de la muncă e și motiv de divorț