Ascultă Radio România Cluj Live

8 Martie – Cele mai frumoase declarații de… admirație, apreciere și respect!

Ce-ar fi această minunată sărbătoare de celebrare e eternului feminin, 8 Martie, fără declarațiile de admirație, apreciere și respect venite din partea partenerilor noștri de viață, ale bărbaților?
Așa că i-am rugat pe colegii mei din radio să transmită un mesaj către femeia/femeile minunate din viața lor: fie că le sunt iubite, soții, mame, fiice, colege… femei!
Le cunosc sensibilitatea ascunsă în spatele puternicului caracter masculin dar trebuie să mărturisesc că ceea ce veți auzi în continuare vă va plăcea și vouă foarte mult! De ce?
Pentru că ne arată nouă, femeilor, cât de mult au bărbații nevoie, în viețile lor, de noi și cât de sensibili și recunoscători sunt că ne au!
Nu strică să le reamintim acest lucru în fiecare zi … ?


8 Martie – Cele mai frumoase declarații de… admirație, apreciere și respect!

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 martie 2023, 17:36 / actualizat: 9 martie 2023, 10:46

Ce-ar fi această minunată sărbătoare de celebrare e eternului feminin, 8 Martie, fără declarațiile de admirație, apreciere și respect venite din partea partenerilor noștri de viață, ale bărbaților?
Așa că i-am rugat pe colegii mei din radio să transmită un mesaj către femeia/femeile minunate din viața lor: fie că le sunt iubite, soții, mame, fiice, colege… femei!
Le cunosc sensibilitatea ascunsă în spatele puternicului caracter masculin dar trebuie să mărturisesc că ceea ce veți auzi în continuare vă va plăcea și vouă foarte mult! De ce?
Pentru că ne arată nouă, femeilor, cât de mult au bărbații nevoie, în viețile lor, de noi și cât de sensibili și recunoscători sunt că ne au!
Nu strică să le reamintim acest lucru în fiecare zi … ?


Bogdan Roșca, managerul Radio Cluj:

Nici nu știu cum să încep atunci când trebuie să vorbesc despre femei, dar am s-o fac în două chei. Prima cheie e o confesiune. Tatăl meu a fost medic ginecolog și la viața mea am auzit foarte multe cuvinte înțelepte despre femei. Dar ce mi-a rămas în minte a fost următorul lucru: oricâte manuale de utilizare am scrie despre femei, cu siguranță nu-ți va ajunge viață să le parcurgi. Adică, înțelegeți, doamnelo și domnilor, la ce vreau să mă refer. La faptul că femeile sunt niște ființe complexe, pe care foarte, foarte greu reușim să le stăpânim, să le controlăm. Dar, cred că până la urmă e mult mai bine așa, fiindcă ne controlează ele pe noi și noi, în înțelepciunea noastră, nu putem decât să acceptăm acest lucru, fiindcă altă șansă nu avem. Și mai apoi, o vorbă pe care am auzit-o ceva mai târziu – e drept că sună bine în engleză: ”happy wife, happy life”, adică, dacă femeia de lângă tine este fericită, ai și tu parte de o viață fericită. Lăsând gluma-mă la o parte, vă doresc tuturor celor care ne ascultați, să aveți tot ce-i mai bun pe lume, nu numai astăzi, de 8 Martie și nu numai acum, că e primăvară, adică încă nu e chiar primăvară, dar va veni – să aveți parte de tot ce-i mai bun, tot timpul, nu doar atunci când e ziua voastră sau e 1 martie sau trebuie să ne amintim că femeile trebuie să aibă șanse egale cu bărbații ș.a.m.d. Vă doresc în primul rând să fiți iubite, apoi să fiți protejate, apoi să fiți îngrijite, apoi să aveți parte de oameni buni în jurul vostru, care să vă facă să zâmbiți. Pentru că cine zâmbește mai frumos decât o femeie? Doar o altă femeie! (râde) Nu? Așa se spune. Să aveți o primăvară extraordinară și credeți-ne pe cuvânt că aici, la Radio Cluj, încercăm foarte mult să-i învățăm pe alții ce înseamnă cu adevărat să fii un om printre oameni, să fie atent la nevoile celor din jur, la nevoile femeilor, la nevoile copiilor, la nevoile celor mai vulnerabili și pentru care cred că toți avem nevoie să dăm dovadă de mai multă empatie, înțelegere și dragoste. Toate bune, sunt Bogdan Roșca.

Andrei Huțanu, redactor-șef:

Doamnelor, m-a rugat Carmen să vă spun ceva frumos de 8 martie, însă demersul ăsta mi se pare atât de mare, atât de important, încât mă simt mic și mi-e aproape imposibil. Așa că prefer să ne fac o urare nouă, bărbaților. Și îmi doresc pentru noi, bărbații, să continuați să existați în viețile noastre, să schimbați lumea în felul în care doar voi știți să o faceți și să ne schimbați pe noi, să ne duceți acolo unde trebuie să fim, așa cum numai voi știți să o faceți. Așa încât de Ziua Femeii ne doresc nouă, bărbaților, să fiți fericite și să continuați să existați așa cum doar voi știți să o faceți.

Kovács Péter, redactor șef:

De 8 martie nu mă simt prea confortabil în pielea mea, pentru că în această zi îmi dau seama că noi, bărbații, ar trebui să fim mult mai atenți față de femeile din viața noastră, ar trebui să le oferim mult mai multe experiențe comune, timp de calitate petrecut împreună. Dacă mă gândesc când am oferit ultima dată un buchet de flori pentru mama mea, pentru soția mea, îmi este rușine. Ar trebui să ne comportăm timp de 365 de zile ca femeile să se simte mai iubite, mai fericite, mai zâmbitoare. La mulți ani!

Cristian Zoicaș, redactor Camera Știrilor:

Bun găsit! Cu dvs. Cristian Zoicaș. Dar de data asta nu am venit să vă prezint știrile pentru că oricum nu e ora potrivită. Am venit să vă urez La mulți ani! și să aveți o primăvară frumoasă și să rămâneți cu soare în priviri și cu multă căldură în suflete. Iar noi vom încerca să facem în așa fel încât să nu fiți sărbătorite doar de 8 martie, ci în fiecare zi.

 

Mihai Miclăuș, reporter de teren:

N-am ”cetit” cartea lui Cărtărescu ”De ce iubim femeile” și nici n-am de gând o fac. Am suficiente argumente pentru asta, nu trebuie le caut la alții. Nici măcar nu e cazul fac apel la mamă, iubită sau soră, care oricum sunt femei speciale în viața mea. Mi-e de ajuns gândesc la Doinița, Alina, Alina, Alina, pentru sunt trei, nu doar una Ligia, Dorina, Camelia, Andreea, Consuela, Marinela, Bianca, Adela, Cristina, Adelina, Andrada, iar Andreea, Carmen, Elena, Lili, Mihaela, Anișoara, Yutka, Anca și toate celelalte colege de la radio, fără de care nu mi-aș putea imagina programul zilnic. Așa astăzi, de 8 martie, spun tuturor La mulți ani, iar dacă v-am supărat ori șicanat cu ceva, știți am făcut-o intenționat, ca simțiți cât de mult țin la voi!

 

Dan Moșoiu, realizator de emisiuni culturale:

Sunt Dan Moșoiu și doresc neapărat să le urez tuturor femeilor, tuturor mamelor, fiicelor, surorilor, bunicilor, străbunicelor o zi de 8 martie cât o viață întreagă! Adică frumoasă, senină, veselă, plină de dragoste, așa cum sunt ele însele întotdeauna. Altfel cum am putea noi, bărbații, să știm ce e acela suflet, ce e aceea iubire? Iar colegelor mele le mulțumesc pentru zâmbetul lor de zi cu zi și le doresc să rămână întotdeauna frumoase și tinere ca o zi de 8 martie. La mulți ani!

 

Dan Izvoreanu, editor/producător emisiuni:

Doamnelor și domnișoarelor, astăzi, de 8 martie, mi-e destul de greu să mă gândesc la o urare pentru voi care să nu sune a clișeu sau să nu sune a ceva ce ați mai auzit până acum. Tocmai de aceea, propun să ne gândim noi, bărbații, astăzi, la femeile care nu au primit de mult o floare de 8 martie, la femeile singure, la femeile care sunt mai puțin avantajate de noroc sau de bani sau de fericire în viață. Către ele vreau astăzi să ne îndreptăm un gând bun, să le spunem că le apreciem și că ne gândim la ele și le oferim o floare de aici, de la Radio Cluj, pe calea undelor. Iar dvs. celor care ne ascultați, vă spun La mulți ani!, să fiți sănătoase, frumoase, voioase și să zâmbiți cât mai des, nu doar de 8 martie. La mulți ani!

Alin Pop, realizator emisiuni de folclor:

Patriarhatul, domnia bărbaților n-a existat niciodată în mod real. Să nu crezi că noi nu știm asta! Și mai știm că femeia de astăzi, femeia cu ”F” mare, nu e doar frumoasă, e și rafinată, are și carte și în general are succes. Dar ceea ce înțelegem noi mai greu este că nevoile reale ale femeii sunt tare puține. Femeia are nevoie să se simtă prețuită, are nevoie de tandrețe, de protecție, are nevoie de întrebări nerostite de mult, de zâmbet, de povești nespuse, de răbdare, are nevoie să fie ascultată cu blândețe. Acestea sunt tainele existenței lor și nu drama, plăcerea și acel amestec fatal din fard și lacrimi. Zâmbind să te găsească primăvara, femeie!

Dan Horea, realizator:

Dragele și stimatele noastre ascultătoare și neascultătoare de Radio Cluj, doamne și domnișoare! Pe vremuri era matriarhatul, femeile au fost baza atunci, apoi a venit patriarhatul, dar ciudat, tot femeile au fost baza. De ce? Pentru că dacă îi dai unei femei niște legume și o bucată de carne, îți face din ele o ciorbă. Dacă îi dai dragoste, îți dă fericire. Dacă-i dai o casă, face din ea un cămin. Asta bărbații, cu tot regretul pentru orgoliile noastre, nu pot. Așa că, pentru indispensabilele noastre partenere de planetă, La mulți ani! și toată dragostea și tot respectul, pe deasupra.

Tiberiu Crișan, prezentator emisiunea ”Bună dimineața”:

Doamnelor, domnișoarelor, e ziua voastră! Sunteți fermecătoare, puternice, înțelepte și mai echilibrate decât mulți dintre bărbați. Vă doresc multă sănătate și o lume care să vă aprecieze corect toate calitățile. La mulți ani!

 

Carmen Sas/Bianca A.Câmpeanu/Dorina Oltean

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.

Convenţia de tatuaje de la Sibiu
Social luni, 13 mai 2024, 15:38

Convenţia de tatuaje de la Sibiu

Transilvania Tattoo Expo va reuni zeci de tatuatori din toate colţurile lumii. În cadrul evenimentului, publicul va putea participa la două...

Convenţia de tatuaje de la Sibiu
Blocul Național Sindical protestează în fața Guvernului
Social luni, 13 mai 2024, 14:09

Blocul Național Sindical protestează în fața Guvernului

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate, protestează luni, 13 mai, în faţa Guvernului.   Aceștia cer reducerea...

Blocul Național Sindical protestează în fața Guvernului
Autostrada A3 închisă pentru un exercițiu NATO!
Social luni, 13 mai 2024, 10:27

Autostrada A3 închisă pentru un exercițiu NATO!

Traficul rutier va fi oprit luni după-amiază, 13 mai, pe autostrada A3 Cheţani – Câmpia Turzii, pentru desfăşurarea unui exerciţiu NATO....

Autostrada A3 închisă pentru un exercițiu NATO!
Munții Apuseni, recomandarea jurnaliștilor CNN, pentru drumeții
Social duminică, 12 mai 2024, 10:34

Munții Apuseni, recomandarea jurnaliștilor CNN, pentru drumeții

Jurnaliștii de la CNN au întocmit o listă de recomandări pentru iubitorii de drumeții montane din Europa, iar printre celebrele lanțuri...

Munții Apuseni, recomandarea jurnaliștilor CNN, pentru drumeții
Social duminică, 12 mai 2024, 06:00

Personalitatea zilei: Dumitru Fărcaş [VIDEO]

A urmat cursurile Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, fiind student la clasa de oboi. Din tehnicile specifice acestui instrument s-a...

Personalitatea zilei: Dumitru Fărcaş [VIDEO]
Social sâmbătă, 11 mai 2024, 18:15

Persoană decedată în Poiana cu narcise din Munții Rodnei

Un bărbat de 37 de ani a fost lovit la cap de o piatră căzută de pe versanţi – alt accident care a avut loc sâmbătă,11 mai în Poiana...

Persoană decedată în Poiana cu narcise din Munții Rodnei
Social sâmbătă, 11 mai 2024, 16:43

Aurora boreală văzută și în România

Cerul României a fost colorat, noaptea trecută, de un fenomen rar.   Aurora boleară a colorat cerul în cele mai frumoase nuanţe de roșu....

Aurora boreală văzută și în România
Social sâmbătă, 11 mai 2024, 13:34

Florin Piersic se simte mai bine după operație!

Florin Piersic a început procesul de mobilizare activă – pacientul este cooperant, s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai...

Florin Piersic se simte mai bine după operație!