Ascultă Radio România Cluj Live

Agenda de timp liber

La Cluj Teatrul Național ne invită să descoperim împreună sâmbătă seara, 13 noiembrie, de la ora 19.00 o lecție despre empatie, gândire critică, dar și despre puterea lucrurilor mici de a produce schimbări mari.

haine-groase-pentru-toamna

Articol editat de cristina.rusu, 12 noiembrie 2021, 06:00 / actualizat: 15 noiembrie 2021, 10:03

Au trecut mai mult de 60 de ani de la crearea scenariului 12 OAMENI FURIOȘI și încă mai avem lecții importante de învățat de aici. Pe baza textului scris de Reginald Rose, conceput inițial pentru televiziune în anul 1954, regizorul Tudor Lucanu construiește un spectacol solid, cu un ritm captivant și un joc actoricesc inspirat.

Din distribuție fac parte: Ovidiu Crișan, Ruslan Bârlea, Ionuț Caras, Miron Maxim, Radu Lărgeanu, Cătălin Codreanu, Cătălin Herlo, Matei Rotaru, Cornel Răileanu, Cristian Grosu, Petre Băcioiu și Emanuel Petran.

 

Chiar dacă suntem în continuare într-o perioadă dificilă, Cinema Victoria din Cluj va fi din nou gazda festivalului internațional montan Transylvania Mountain Festival 2021, ediția nr. 4.

Filmele se pot vedea până duminică, 14 noiembrie. Pe marele ecran, aventurile extraordinare din munți aduse de nume mari din lumea alpinismului și sporturilor de aventură au parcă un alt impact!

Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă din Cluj au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin, fiecare au primit câte două stele.

În ceea ce privește Muzeul Etnografic, acesta este recomandat pentru colecțiile sale importante și pentru expunerea sa modernă, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. De cealaltă parte, Palatul Banffy, edificiu ce găzduiește întreaga zestre de picturi, repere grafice și de artă decorativă a Muzeului de Artă, și are statutul de cel mai important monument baroc din România. Poate apucați să le vizitați în week-end.

În același Ghid aniversar Michelin, Muzeul ASTRA din Sibiu este cotat cu 3 stele și este inclus în capitolul România Etnografică.  Îl puteți vizita conform programului de iarnă, între orele 8 și 17.

 

Dacă în schimb preferați o baie bună și sărată în week-end, aflați că s-a deschis la Dej în interior Parcul Balnear Toroc. Băi sărate, plajă de sare încălzită și saună umedă. Este necesar să știți că accesul se face doar pe bază de programare, în serii de câte două ore, la 30% din capacitate.

Foto: facebook Municipiul Dej

Vă semnalez și un eveniment declarat câștigător în cadrul procesului participativ Com’ON Cluj. Se numește ”Aducem din nou gândurile bune în parc!”
Studiile de specialitate ne arată că atunci când arătăm recunoștință și exprimăm mesaje pozitive, avem o serie de beneficii importante: relațiile noastre devin mai sănătoase, ne simțim mai bine, chiar și sănătatea noastră fizică se îmbunătățește

 

În Parcul Central vor fi amplasate căsuțe colorate. Aici vor fi găsite și lăsate mesaje de solidaritate și încurajare. În spațiile amenajate vor putea fi confecționate mici atenții cu care să ne exprimăm apoi recunoștința față de cei pe care îi prețuim. Toate acestea se întâmplă sâmbătă, 13 noiembrie, între orele 13:00 – 16:00.

Și dacă sunteți porniți să faceți fapte bune, puteți dona o carte pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5-18 ani. 120 ?? ????? ??????????? ??? ????ț?? ℭ??? ??? ?? ?????ț? în cadrul acestei campanii.

Dacă sunteți din Cluj puteți duce cărțile pe strada Eremia Grigorescu nr 126, cartier Grigorescu. Stabilește o întâlnire la nr de telefon 0744129939.

E nevoie de 90 de cărți pentru copii cu vârsta 5-11 ani și 30 de cărți pentru adolescenți cu vârsta 12-18 ani. Cărțile vor fi dăruite în ultima săptămână din noiembrie.

 

Și tot la capitolul fapte bune, duminică, 14 noiembrie, de la ora 14:00, are în parcul I.L. Caragiale la o nouă ediție a Pieței Autonome Cluj!

Va fi acolo mâncare gătită vegană, ceai cald, haine și alte lucruri la liber, gratis. Puteți aduce de acasă lucruri de care nu mai aveți nevoie, haine de sezon, produse de igienă personală, încălțămințe, pături. În același timp, puteți lua orice lucru adus acolo.

Iar de la Sibiu o veste bună: a început instalarea luminițelor de sărbători, Târgul de Crăciun va avea loc, după ce anul trecut pandemia l-a împiedicat să se desfășoare în Piața Mare din oraș. Mai mult decât atât, Târgul de Crăciun din Sibiu în parteneriat cu Primăria au lansat ieri o campanie de vaccinare, în Piața Mare, la Căsuța lui Moș Crăciun. Astfel, sărbătorile ar putea avea loc într-un climat mai sigur pentru toți, locuitori ai orașului, sau turiști aflați în trecere prin Sibiu.

 

 

Doina Borgovan

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

 

„Trip to Romania” la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca
Cultural vineri, 26 aprilie 2024, 16:44

„Trip to Romania” la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Intitulată „Trip to Romania”, expoziția constituie o pledoarie pentru simplitate, bun simț, onestitate și adevăr. Fotografiile sunt...

„Trip to Romania” la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca
Gaudeamus 2024. Recomandările pentru vineri, 26 aprilie
Cultural joi, 25 aprilie 2024, 21:00

Gaudeamus 2024. Recomandările pentru vineri, 26 aprilie

Din programul zilei de vineri, 26 aprilie, vă recomandăm lansarea volumului ”Jurnale elvețiene”, al Ioanei Bot, președinte de onoare al...

Gaudeamus 2024. Recomandările pentru vineri, 26 aprilie
Gaudeamus 2024. Recomandările noastre pentru joi, 25 aprilie
Cultural miercuri, 24 aprilie 2024, 21:00

Gaudeamus 2024. Recomandările noastre pentru joi, 25 aprilie

De la ora 10:30 Editura Ecou transilvan ne invită la lansarea volumelor de nuvele Chipul (volumul 11) și Călătoria (volumul 12) ale prozatorului...

Gaudeamus 2024. Recomandările noastre pentru joi, 25 aprilie
Ultima premieră din această stagiune a trupei Szigligeti Szinhaz
Cultural miercuri, 24 aprilie 2024, 08:40

Ultima premieră din această stagiune a trupei Szigligeti Szinhaz

Este vorba de povestea suprarealistă a lui Lewis Carroll, „Alice în Țara Minunilor”, montată de regizorul ungar Zsótér Sándor.  ...

Ultima premieră din această stagiune a trupei Szigligeti Szinhaz
Cultural marți, 23 aprilie 2024, 09:16

Două filme românești, în selecția Festivalului de Film de la Cannes

Lungmetrajul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, și documentarul „Nasty”, despre viața...

Două filme românești, în selecția Festivalului de Film de la Cannes
Cultural marți, 23 aprilie 2024, 09:04

Concert vocal-simfonic: Norma de Bellini și Simfonia nr. 9 de Beethoven

Uvertura operei Norma de Bellini, Simfonia nr. 9 de Beethoven, o capodoperă a genului în istoria universală a muzicii. Norma este o tragedie...

Concert vocal-simfonic: Norma de Bellini și Simfonia nr. 9 de Beethoven
Cultural luni, 22 aprilie 2024, 17:00

Muzeul Orașului Oradea, în haine noi

Muzeul Țării Crișurilor Oradea a finalizat lucrările de reorganizare a expozițiilor permanente ale Muzeului Orașului Oradea.   Astfel,...

Muzeul Orașului Oradea, în haine noi
Cultural duminică, 21 aprilie 2024, 06:00

Teatru radiofonic la Radio Cluj – Adam şi Eva

Dramatizare: Rodica Suciu Stroescu.   Regia artistică: Leonard Popovici. În distribuţie: Mirela Gorea, Dragoş Pâslaru, Mircea Albulescu,...

Teatru radiofonic la Radio Cluj – Adam şi Eva