Ascultă Radio România Cluj Live

Zahărul este principalul „vinovat” pentru apariţia ridurilor

Zahărul este principalul „vinovat” pentru apariţia ridurilor

Articol editat de cristina.rusu, 15 noiembrie 2018, 12:00

Nicio persoană nu este cruţată de apariţia ridurilor. Cu toate acestea, ele nu sunt întotdeauna rezultatul trecerii anilor, ci mai degrabă al unei îngrijiri insuficiente a pielii şi abuzului de dulciuri.

Grijile privind influenţa zahărului asupra siluetei trebuie să se extindă şi asupra tenului. Studii ample au arătat că zahărul este cel mai mare duşman al pielii.

Îmbătrânirea şi ridurile apar atunci când nivelul de zahăr din sânge este prea mare, iar pielea începe să-şi piardă elasticitatea şi colagenul.

Conform dermatologilor, eliminarea dulciurilor din meniul zilnic ne va ajuta să arătăm cu 10 ani mai tineri. Deci, indiferent de cât de tentantă este o felie de tort, trebuie să ne gândim de două ori înainte de a o mânca.

Un alt studiu arată chiar că efectele renunţării la zahăr sunt similare cu consecinţele renunţării la droguri. Oamenii devin deprimaţi şi îşi pierd buna dispoziţie.

Cercetătorii spun că zahărul este un simbol al iubirii, pentru că primul aliment primit după naştere este laptele matern care conţine lactoză sau zahăr din lapte. De aceea, nu există persoană căreia să nu-i placă gustul dulce.

Schimbarea gusturilor necesită timp, astfel încât renunţarea la deserturi trebuie să fie graduală. Persoanele care nu se pot lipsi complet de plăcerea gustului dulce ar trebui să înlocuiască deserturile dulci cu fructe.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Diverse vineri, 2 mai 2025, 12:00

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială

Nutriţionistul american Debbie Williams subliniază importanţa unei alimentaţii corecte pentru sănătatea inimii şi recomandă un cocktail...

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Diverse vineri, 2 mai 2025, 00:00

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor

Cercetările arată că poluarea de la produsele farmaceutice are potenţialul de a afecta comportamentul şi migrarea somonului, iar pe termen lung,...

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Diverse joi, 1 mai 2025, 12:00

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?

Studiile realizate atât pe animale, cât şi pe oameni, arată că există şi diferenţe biologice atunci când vine vorba de sistemul imunitar al...

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai

E 1 Mai, iar ţara întreagă intră într-un soi de comă gastronomico-socială: mici, fum, prieteni, iarbă verde. Dar, dincolo de grătar şi...

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde

Dincolo de carne, jar şi bere rece, adevărata distracţie de 1 mai începe când apar personajele. Iată câteva tipologii clasice, pe care le-aţi...

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 12:00

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară

Printre plantele vedetă s-a numărat păpădia, încă în floare în această perioadă.   Frunzele, rădăcinile și florile sale pot fi...

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 00:00

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație

O sabie care i-a aparținut lui Napoleon, ‘comandată pentru uzul său personal’ în 1802 și păstrată în timpul domniei sale, va fi...

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație
Diverse marți, 29 aprilie 2025, 12:00

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?

Spania este lider în cultivarea și consumul de sparanghel, în special în provincii precum Murcia, Huelva și Badajoz.   Această legumă...

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?