Ascultă Radio România Cluj Live

De ce ciocolata poate fi inflamabilă

De ce ciocolata poate fi inflamabilă

Articol editat de cristina.rusu, 17 aprilie 2018, 12:00

Patiserii ruşi, din cadrul Institutului de Cercetări din domeniul Industriei Dulciurilor din Rusia şi din cadrul Asociației Industriilor de Cofetărie, au explicat de ce ciocolata poate să fie inflamabilă.

În Rusia au avut loc numeroase cazuri când acest dulce delicios a luat foc, iar filmuleţele cu astfel de cazuri au fost postate pe internet.

Internauţii au tras concluzia că, dacă ciocolata este inflamabilă, înseamnă că ea este de proastă calitate. Experţii ruşi au comentat aceste cazuri, explicând că ciocolata este inflamabilă din cauza ingredientelor naturale pe care le conţine: cacao, unt, lapte praf, grăsimi, iar arderea acestui produs este absolut normală, fiind o reacţie firească care are loc la temperatui extrem de înalte şi la flacără deschisă.

În cazul în care apare flacăra pe suprafaţa ciocolatei, la temperaturi extrem de ridicate, atunci ard particulele produselor naturale, ingredientele din care este preparată ciocolata: cacao, untul atât cel solid, cât şi cel lichid, laptele praf care este adăugat în compoziţia ciocolatei, au explicat experţii ruşi.

De asemenea, ei au ţinut să menţioneze faptul că reacţia de ardere sau neardere nu poate fi un indiciu al calităţii acestui produs.

Calitatea ciocolatei poate fi stabilită în laboratoare speciale de către producători şi pe baza unor criterii bine stabilite, susţin experţii ruşi în patiserie.

Cerinţele de bază, care sunt impuse în Federaţia Rusă la fabricarea ciocolatei corespund cerinţelor internaţionale, fiind identice cu cele în vigoare la nivel mondial.

Ciocolata este un produs de patiserie obţinută din produse de cacao (substanţa uscată de cacao) şi zahăr, din care 35% sunt produse de cacao, inclusiv 18% unt de cacao şi cel puţin 14% ingrediente uscate degresate din produse de cacao. Ciocolata cu lapte trebuie să conţină un minim de cacao de 25% în substanţa solidă şi cel puţin 12% lapte, inclusiv grăsimi. Ciocolata amăruie trebuie să conţină 55% produse de cacao, 33% unt de cacao, 40% substanţă solidă şi 20% lapte, inclusiv grăsimi. Ciocolata neagră trebuie să conţina cel putin 35% cacao în substanţa solida şi cel puţin 18% unt de cacao.

Cu toate acestea, conținutul de cacao poate fi şi de multe ori este mult mai mare şi poate ajunge până la 80% şi chiar 85%.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Diverse vineri, 2 mai 2025, 12:00

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială

Nutriţionistul american Debbie Williams subliniază importanţa unei alimentaţii corecte pentru sănătatea inimii şi recomandă un cocktail...

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Diverse vineri, 2 mai 2025, 00:00

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor

Cercetările arată că poluarea de la produsele farmaceutice are potenţialul de a afecta comportamentul şi migrarea somonului, iar pe termen lung,...

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Diverse joi, 1 mai 2025, 12:00

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?

Studiile realizate atât pe animale, cât şi pe oameni, arată că există şi diferenţe biologice atunci când vine vorba de sistemul imunitar al...

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai

E 1 Mai, iar ţara întreagă intră într-un soi de comă gastronomico-socială: mici, fum, prieteni, iarbă verde. Dar, dincolo de grătar şi...

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde

Dincolo de carne, jar şi bere rece, adevărata distracţie de 1 mai începe când apar personajele. Iată câteva tipologii clasice, pe care le-aţi...

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 12:00

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară

Printre plantele vedetă s-a numărat păpădia, încă în floare în această perioadă.   Frunzele, rădăcinile și florile sale pot fi...

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 00:00

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație

O sabie care i-a aparținut lui Napoleon, ‘comandată pentru uzul său personal’ în 1802 și păstrată în timpul domniei sale, va fi...

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație
Diverse marți, 29 aprilie 2025, 12:00

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?

Spania este lider în cultivarea și consumul de sparanghel, în special în provincii precum Murcia, Huelva și Badajoz.   Această legumă...

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?