Crește numărul de vaccinări în județul Cluj
Şeful DSP Cluj, doctorul Mihai Moisescu-Goia, spune că la mijlocul lunii iulie procentul copiilor care aveau vaccinurile la zi era de 58,6 la sută. El a adăugat că, în urma campaniei care se derulează la nivelul judeţului, statisticile indică o crestere cu 6 procente, ajungând la 64 la sută.

Articol editat de DSRNetworkAdmin, 8 august 2017, 10:56
În schimb, mai mult de o treime dintre copiii de sub 10 ani din judeţul Cluj nu au făcute toate schemele de vaccinare împotriva pojarului.
Cele mai multe cazuri provin din medii sărace, unde copiii nici măcar nu sunt înscrişi pe listele medicilor de familie.
A doua cauză pentru nevaccinarea copiilor o reprezintă refuzul părinţilor de a-i imuniza pe cei mici.
La categoria de vârstă 1 – 4 ani sunt înregistrate cele mai multe astfel de situaţii. Şeful DSP Cluj, Mihai Moisescu-Goia, a precizat că, din cauza refuzurilor, aproape 20 la sută dintre copiii aflaţi în această categorie nu sunt vaccinaţi împotriva pojarului.
S-a trecut la extinderea campaniei de vaccinare antirujeolice, tocmai în ideea de a cuprinde şi restanţierii şi cei neînscrişi la medicii de familie, astfel încât să creştem gradul de acoperire vaccinală în vederea limitării transmiterii virusului rujeolic în populaţie. La ora actuală, numărul de îmbolnăviri cu rujeolă la nivelul judeţului Cluj a încetinit. E un semnal bun, dar nu suficient. Cabinetele medicilor de familie sunt corespunzătoare, îndeplinesc structura şi dotarea minimă obligatorie prevăzută de lege şi în oricare dintre ele se pot face vaccinări. (Mihai Moisescu-Goia)
Mihai Miclăuş
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.