Ascultă Radio România Cluj Live

Rețeta de vară: Coaste caramelizate la grătar

Coastele caramelizate la grătar reprezintă o rețetă gustoasă și sățioasă, cu multe condimente, un preparat la grătar potrivit pentru cei care vor să sărbătorească vacanța în aer liber, alături de o halbă de bere sau un pahar de vin.

Coaste de porc la gratar
Foto: Rețeta de vară: Coaste caramelizate la grătar

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 august 2017, 06:00

Rețeta a fost preparată și oferită de Chef Liviu Bosnea:

Ingrediente:

1 coastă de porc

Sos marinat:

• boia,
• miere,
• coniac,
• sare,
• piper,
• cimbrișor,
• suc de portocale

Ceapă murată:

• Ceapă roșie tăiată
• sare
• oțet balsamic
• suc de lămaie.

Chipsuri de cartofi:

• cartofi
• sos Tabasco
• sare de mare

Mod de preparare

Se face un sos marinat din coniac, suc de portocale, miere, sare, piper, boia și cimbrișor, în felul următor:
Se pun 30 ml. coniac într-un bol. Se adaugă 1 ceașcă suc de portocale, o linguriță de miere și două lingurițe boia. Se completează cu sare, piper și cimbrișor, apoi se amestecă bine.

Se lasă coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.

Coastele de porc se servesc cu salată de ceapă murată (preparată din ceapă roșie, fiartă în oțet cu sare și suc de lămâie) și chipsuri de cartofi (felii subțiri de cartofi cu sos tabasco și sare, prăjiți în ulei).

Secretele Bucătarului

Nu se adaugă prea multă boia în sosul marinat deoarece amărăște coastele. Poftă bună!

 

Redacția

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.