Ascultă Radio România Cluj Live

Care este cel mai sănătos ceai din lume

Ceaiul matcha este ceaiul care ajută în dietele pentru slăbit, scade nivelul colesterolului, protejează de bolile de inimă şi previne cancerul.

Care este cel mai sănătos ceai din lume
Foto: Care este cel mai sănătos ceai din lume

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 ianuarie 2017, 06:00

Dacă până acum ceaiul verde era considerat cel mai sănătos ceai, în ultimii ani a început să se vorbească din ce în ce mai mult despre un alt tip de ceai.

Supranumit şi aurul verde, ceaiul matcha nu este o invenţie de ultimă oră, el fiind descoperit de cel puţin 2000 de ani şi consumat în mod obişnuit de către călugării budhişti. Cu toate acestea, având în vedere producţia limitată, numai în anumite zone din Asia, până de curând ceaiul matcha nu era cunoscut la nivel mondial. Se spune despre el că este de cel puţin zece ori mai bogat în antioxidanţi decât ceaiul verde, că are o mulţime de vitamine şi minerale, dar şi că este un leac universal, fiind eficient în tratarea multor afecţiuni, în procesul de slăbire sau pentru a întârzia îmbătrânirea. Toate aceste lucruri sunt posibile deoarece ceaiul matcha se consumă sub formă de pulbere, în acea pulbere găsindu-se, de fapt, toată frunza plantei, spre diferenţă de ceaiul verde pe care îl consumăm sub formă de infuzie şi nu înghiţim frunza propriu-zisă.

Din câte se cunosc până acum, ceaiul matcha este eficient în scăderea nivelului colesterolului rău, în bolile de inimă ori cele ale sistemului digestiv, în detoxifierea ficatului şi a sângelui, în slăbire, dar mai ales în prevenirea tuturor tipurilor de cancer.

 

RADOR

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate