Ascultă Radio România Cluj Live

De ce preferă rușii legumele în locul cărnii?

Ruşii consumă în ultimii ani din ce în ce mai puţină carne, mai puţin peşte, mai puţine produse lactate şi mai puţin zahăr, în schimb a crescut considerabil consumul de legume în rândul cetăţenilor Rusiei, anunţă publicaţia Izvestia, în ediţia sa de miercuri, 4 ianuarie, citând datele statistice ale Agenţiei Federale pentru Statistică, Rosstat.

piata volanta cu fructe si legume de toamna

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 17 ianuarie 2017, 06:00

Această modificare survenită în consumul anumitor alimente se explică prin creşterea preţurilor la unele alimente şi reducerea veniturilor cetăţenilor din Rusia.

În acest articol din Izvestia se menţionează faptul că renunţarea la zahăr şi consumul sporit de legume ar trebui să aibă efecte favorabile asupra sănătăţii cetăţenilor şi pot reprezenta o consecinţă a tendinţei către o alimentaţie sănătoasă.

Din 2013 şi până în 2015, ruşii au consumat anual cu 2 kg de carne mai puţin, cu 5 kg mai puţin peşte, cu 9 kg mai puţine produse lactate şi cu 1 kg mai puţin zahăr. Consumul de ouă şi pâine s-a menţinut acelaşi, în rândul ruşilor. În schimb, în anul 2015, fiecare cetăţean rus a înregistrat un consum de 112 kg de cartofi (cu 1kg mai mult faţă de anul precedent), precum şi un consum considerabil de dovlecei, dovleac şi pepene.

 

RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate