Ascultă Radio România Cluj Live

Cum ne detoxifiem organismul după Sărbători

La fel ca în fiecare an, Sărbătorile de iarnă ne aduc multă căldură şi pace interioară, însă, la final, cadoul primit de la Moşul are cel puţin 3 kilograme în plus şi o stare lipsită de energie.

Cum ne detoxifiem organismul după Sărbători
Foto: Cum ne detoxifiem organismul după Sărbători

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 6 ianuarie 2017, 06:00

În opinia specialiştilor, starea fizică nu tocmai bună de după Sărbători este cauzată de numărul mare de toxine acumulate în aceste 2 săptămâni, care slăbesc imunitatea şi dau o senzaţie de oboseală permanentă. În acelaşi timp, experţii în nutriţie recomandă ca, la începutul anului, să recurgem la proceduri de detoxifiere a organismului, pentru a ne întări imunitatea şi pentru a ne creşte puterea de concentrare deoarece urmează perioada în care trebuie să ne întoarcem la şcoală sau la muncă. Se recomandă, totodată, eliminarea zahărului procesat şi a băuturilor carbogazoase din dieta noastră zilnică şi consumul cât mai mare de alimente neprocesate, bogate în zinc, vitamina C şi D3 şi probiotice.

Pâinea albinelor – dieta ideală pentru a ne detoxifia organismul după Sărbători

Unul dintre cele mai eficiente produse 100% naturale, recomandate de specialişti pentru procesul de detoxifiere de după Sărbători, este PĂSTURA, denumită şi pâinea albinelor. Produsul are o compoziţie asemănătoare cu polenul, însă are proprietăţi chiar mai valoroase decât acesta, datorită conţinutului ridicat în zaharuri simple, vitamina A, B, C, E şi K, acid lactic enzime, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu) şi aminoacizi esenţiali.

Consumul în exces de produse procesate, care conţin toxine peste limită, nu numai că atrage după sine kilograme în plus şi discomfort fizic şi psihic, dar ne dă o stare generală de lipsă de energie şi vitalitate. Imediat după Sărbători este momentul să acţionăm şi să trecem la o dietă naturală, care să ne ajute să eliminăm toxinele din organism. De ani de zile, mulţi oameni au început să consume păstura, care este unul dintre cei mai buni detoxifianţi la ora actuală. Se recomandă cel puţin o linguriţă de păstură pe zi persoanelor care au colesterorul din sânge ridicat, care au afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, care suferă de ateroscleroză, precum şi persoanelor care au probleme circulatorii, declară Ovidiu Bodea, directorul celui mai mare producător de produse apicole din România.

 

Redacția

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate